Σάββατο, 2 Μαρτίου, 2024

Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας προς υπουργεία Υγείας και Ανάπτυξης: “Εμβολιάστε το λιανεμπόριο”

Must Read

Ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας με επιστολή του προς το Υπουργείο Υγείας και Ανάπτυξης ζητά να δοθεί προτεραιότητα στον εμβολιασμό των επαγγελματιών του λιανεμπορίου, όπως και όσων εργάζονται στον κλάδο αυτό: Η επιστολή αναφέρει τα εξής:

Το άνοιγμα του λιανεμπορίου ελπίζουμε να δώσει μια ανάσα στην αγορά και να μη χρειαστεί να κατεβάσουν ξανά ρολά οι επιχειρήσεις εξαιτίας της πανδημίας. Θεωρούμε ότι επιβάλλεται μια επιστροφή στην κανονικότητα γιατί οι αντοχές και τα όρια έχουν ξεπεραστεί και δεν αναφερόμαστε μόνο στις οικονομικές αλλά και στις ψυχολογικές. Όλοι μας χρειάζεται να προσπαθήσουμε να τηρήσουμε τον κανόνα «ότι ανοίγει δεν ξανακλείνει» απαρέγκλιτα, υπεύθυνα και με πρόταγμα τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.

Ο κλάδος του λιανικού εμπορίου  όλο αυτό το χρόνο με κάθε τρόπο βοήθησε και πειθάρχησε στις κυβερνητικές αποφάσεις και ήρθε η ώρα της επαναλειτουργίας του με όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, προκειμένου να είναι ασφαλείς τόσο οι καταστηματάρχες όσο και οι εργαζόμενοι και οι πελάτες. Πιστεύουμε όμως ότι επειδή τα περιθώρια έχουν στενέψει επικίνδυνα και η επιλογή ακορντεόν δεν είναι η αποδεκτή λύση  και πριν γίνει άλυτη η εξίσωση μεταξύ  πανδημίας και οικονομίας θα πρέπει να δώσετε προτεραιότητα στον εμβολιασμό κατά της  covid 19 στους επαγγελματίες του λιανικού εμπορίου. Μετά δηλ. τον εμβολιασμό των εργαζομένων στον τομέα της υγείας,  του προσωπικού των κοινωνικών υπηρεσιών, των σωμάτων ασφαλείας και των ατόμων με υποκείμενα νοσήματα υψηλού κινδύνου προτείνουμε να εμβολιαστεί η ομάδα του πληθυσμού που ασχολείται με το λιανεμπόριο μαζί με όσους εργάζονται στην εστίαση και τον τουρισμό. Είναι ένας τρόπος να θωρακίσουμε τον επιχειρηματικό κόσμο και να διαφυλάξουμε την επιστροφή στην κανονικότητα χωρίς τις μεθόδους click away και click inside. Θα αποκατασταθεί το κλίμα της αγοράς  και οι καταναλωτές άφοβα θα επισκέπτονται τα free covid καταστήματα. Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας για να προσεγγίσουμε ένα σημαντικό  βαθμό κανονικότητας, αλλά η προτεραιότητα πρόσβασης των συναδέλφων  στο εμβόλιο και η παράταση των μέτρων στήριξης εκ μέρους της πολιτείας και θέσπιση ανάλογων παρεμβάσεων μπορούν να αποτελέσουν την ασπίδα στις απώλειες που υφίσταται ο κλάδος μας και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας.

Must Read

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΑΒΑΛΑΣ

Τελευταία Νέα

Διακοπή νερού, τα ξημερώματα, στην Καβάλα – Ποιες περιοχές επηρεάζονται

Ανακοινώνεται ότι λόγω εργασιών της Υπηρεσίας Ύδρευσης θα διακοπεί η παροχή νερού την Παρασκευή 01-03-2024 από ώρα 24:00 τα...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Το περιεχόμενο του Kavala Portal είναι προστατευμένο!