Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: «Επιτακτική η ανάγκη δημιουργίας Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) Παίδων στην Περιφέρεια ΑΜΘ»

Must Read

Έφη Βαλίλα
Έφη Βαλίλα
Δημοσιογράφος

Εισηγητής: Παπαδάκης Παράσχος, Βουλευτή της Ελληνικής Λύσης  Ν. Έβρου

Με ημερομηνία  07/02/2024 ο Βουλευτής κος Παπαδάκης, το έφερε το θέμα στην Ελληνική Βουλή και μάλιστα επερωτάται  ο Υπουργός Υγείας:

Αναλυτικότερα η επερώτηση

Κύριε Υπουργέ: όπως γνωρίζετε, σε ολόκληρη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης δεν υφίσταται ΜΕΘ Παίδων, με αποτέλεσμα, να πρέπει να μετακινηθούν τα βαριά περιστατικά στην Θεσσαλονίκη (η πιο κοντινή πόλη που διαθέτει ΜΕΘ παίδων), η οποία απέχει 450 χλμ από την Ορεστιάδα, που είναι η βορειότερη πόλη της ανωτέρω Περιφέρειας.

Να υπογραμμίσω, δε ότι: στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, υφίστανται πέντε Νομοί, πέντε νοσοκομεία και μία ιατρική σχολή στην πόλη της Αλεξανδρούπολης, αλλά παρ’ όλα αυτά, δεν υφίσταται ΜΕΘ Παίδων.

Λόγω της έλλειψης ΜΕΘ και λόγω της μεγάλης απόστασης που πρέπει να διανυθεί για την νοσηλεία σε αυτήν, πολλές φορές, τα παιδιά της περιοχής, ως παιδιά κατώτερου Θεού, χάνουν την ζωή τους κατά την μετακίνηση,

διότι χάνεται πολύτιμος χρόνος, που είναι κρίσιμος για την αντιμετώπιση του ιατρικού κινδύνου.

Αναφορά δυο δυσάρεστων γεγονότων

Πρόσφατα, δε, λόγω έλλειψης ΜΕΘ, χάθηκε η ζωή ενός μικρού αγοριού πέντε ετών από την Θάσο, ενώ, επίσης, στις 04/02/2024, έχασε την ζωή του ένα εννιάχρονο κορίτσι στο Διδυμότειχο Έβρου.

Κύριε Υπουργέ, δεν νοείται, εν έτει 2024, σε μια ολόκληρη Περιφέρεια, έχοντας υπόψη τα ανωτέρω στοιχεία που σας παρέθεσα και ενώ ιατρική σχολή εδρεύει στην περιοχή, να χάνονται ζωές μικρών παιδιών, επειδή δεν υφίσταται και δεν λειτουργεί ΜΕΘ στα γεωγραφικά της όρια.

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα:

Ερωτάται ο κ. Υπουργός: Προτίθεσθε να συστήσετε, άμεσα, μια άρτια λειτουργούσα ΜΕΘ Παίδων στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης; Αν ναι, ποιος είναι ο χρονικός προγραμματισμός σας;

To KAVALA PORTAL

Συγχαίρει την πρωτοβουλία αυτή και την χαρακτηρίζει αρκούντως εντυπωσιακή, για το θέμα που πριν λίγες μέρες και εμείς δημοσιεύσαμε  και εξ όσων γνωρίζουμε, είχε μεγάλη απήχηση αφενός σε δημοσιογραφικά γραφεία και αφετέρου σε  ιθύνοντες του Υπουργείου Υγείας!

Must Read

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΑΒΑΛΑΣ

Τελευταία Νέα

Οι αγρότες στην αντιπεριφέρεια Καβάλας (βίντεο)

Συμβολική πορεία διαμαρτυρίας, με πάνω από 10 τρακτέρ, πραγματοποίησε το πρωί της Τρίτης 20 Φεβρουαρίου 2024 αγρότες που συμμετέχουν...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Το περιεχόμενο του Kavala Portal είναι προστατευμένο!