Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Elite league – ΓΣΕ: Τα σενάρια της τελευταίας αγωνιστικής και οι πιθανοί αντίπαλοι στα play off

Must Read

Ολοκληρώνεται το Σάββατο (06/04) η κανονική διάρκεια της Elite League, με τις περισσότερες ομάδες να «καίγονται» (για διαφορετικούς λόγους η καθεμία) ενόψει των επερχόμενων play off, in και out.

Οι μόνες ομάδες που είναι αδιάφορες και ξέρουν ήδη την τελική τους κατάταξη είναι ο πρωτοπόρος Πανιώνιος και ο Κόροιβος Αμαλιάδας που θα τερματίσει οριστικά έκτος. Επίσης, δεδομένη θεωρείται και η συμμετοχή του Ερμή Σχηματαρίου στα play in χωρίς να ξέρει ακόμα την τελική του θέση.

Όσον αφορά τον Γυμναστικό Σύλλογο Ελευθερούπολης, αν ηττηθεί την τελευταία αγωνιστική από τον Αμύντα θα τερματίσει στην τρίτη θέση, στην οποία θα βρεθεί και αν κερδίσει και παράλληλα επικρατήσει η Νεανική Εστία Μεγαρίδος στο δικό της παιχνίδι με αντίπαλο τον Μίλωνα. Οι μόνες περιπτώσεις να βγουν δεύτεροι οι Καβαλιώτες είναι οι εξής: 1) να καταλήξουν δεύτεροι είναι να κερδίσουν και να ηττηθεί η Μεγαρίδα ή 2) να χάσουν, να ηττηθεί και η ΝΕΜ, αλλά να κερδίσει ο Ηρακλής.

Μελετώντας τα σενάρια και τις πιθανές διασταυρώσεις του ΓΣΕ στα play off, μάλλον είναι προτιμότερο να τερματίσει στην τρίτη παρά στην δεύτερη θέση. Και εξηγούμαστε:

Αν το συγκρότημα του Κυριάκου Παπαδόπουλου καταταγεί τρίτο στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, τότε στα play off θα αντιμετωπίσει τον έκτο Κόροιβο Αμαλιάδας, με τον οποίο έχει 2/2 νίκες φέτος. Συνεπώς, θα χρειάζεται μόλις δύο νίκες για να προκριθεί στην επόμενη φάση. Θυμίζουμε ότι στην φάση αυτή μεταφέρονται τα αποτελέσματα της κανονικής περιόδου και νικήτρια αναδεικνύεται η ομάδα που θα πετύχει τρεις νίκες επί της αντιπάλους της εφόσον στους μεταξύ τους αγώνες ήταν 1-1, και στις τέσσερις νίκες εφόσον ήταν 2-0.

Ο κακός χαμός θα γίνει, βέβαια, αν ο ΓΣΕ καταλήξει δεύτερος, καθώς θα μάθει τον αντίπαλο του μετά την ολοκλήρωση των play in. Όπως προαναφέραμε, ο Ερμής Σχηματαρίου θα λάβει μέρος σε αυτά αλλά απομένει η τελική του θέση.

Όσον αφορά το ποιες ομάδες θα διεκδικήσουν την 7η και 8η θέση (οι οποίες και, βάση της προκήρυξης, θα έχουν πιθανότητες να αγωνιστούν στα play off με τον ΓΣΕ -σε περίπτωση, βέβαια, που αυτός τερματίσει στη 2η θέση), η αλήθεια είναι πως… “παραδώσαμε το πνεύμα μας”!

Και αυτό διότι έχει προκύψει ένα απίστευτο μπέρδεμα, στο οποίο εμπλέκονται 6(!) ομάδες: …… Ενδεικτικό είναι ότι υπάρχει σενάριο που θέλει το Σχηματάρι να έχει 45 βαθμούς και οι άλλες 5 ομάδες να έχουν 44 βαθμούς! (προϋποθέτει ήττα του Σχηματαρίου -άρα και νίκη του Πανερυθραϊκού-, ήττα της Δόξας Λευκάδας και της Μυκόνου, καθώς και νίκη τόσο του Έσπερου όσο και του Παπάγου).

Μεταξύ των ομάδων που μάχονται για την είσοδο τους στα play in, ο ΓΣΕ θα ήθελε να αποφύγει την Μύκονο, καθώς είναι η μοναδική διεκδικήτρια ομάδα που τον κέρδισε και τις δύο φορές. Με τις υπόλοιπες πέντε (Ερμής Σχηματαρίου, Δόξα Λευκάδας, Έσπερος, Πανερυθραϊκός, Παπάγου) το σκορ στους μεταξύ τους αγώνες είναι στο 1-1.

Συνεπώς οποιαδήποτε παράθεση σεναρίων για τις θέσεις 7-12 καταντάει πιο κουραστική και από τη συγγραφή των σεναρίων του “Game of Thrones”! Και τι θα κάνουμε; Απλά θα κάτσουμε στον καναπέ μας και θα περιμένουμε…

Must Read

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΑΒΑΛΑΣ

Τελευταία Νέα

ΔΑΝΕΙΑ: Εγγυητική Ευθύνη του Δημοσίου και νέος Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας

Στα πλαίσια ενημέρωσης των επιχειρηματιών που έχουν λάβει – στο παρελθόν – δάνεια με την «Εγγύηση Ελληνικού Δημοσίου » φιλοξενούμε...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Το περιεχόμενο του Kavala Portal είναι προστατευμένο!