Σε ύψη ρεκόρ έφτασε η βροχόπτωση στο νομό Καβάλας εξαιτίας του περάσματος, την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022, της κακοκαιρίας “Genesis”. Σύμφωνα με στοιχεία του Μετεωρολογικού Σταθμού Νέας Περάμου, το ύψος του ημερήσιου υετού είχε ήδη ανέλθει στις 6 το απόγευμα της Παρασκευής στους 127 τόνους ανά στρέμμα!
Θα πρέπει να τονιστεί το “στις 6 το απόγευμα”, καθώς εκείνη η ένδειξη δεν περιλαμβάνει τη μαζική και δυνατή βροχόπτωση των επόμενων ωρών – μια βροχόπτωση που εντάθηκε ακόμα περισσότερο λίγο μετά τα μεσάνυχτα, και που συνοδεύτηκε από συνεχόμενες ηλεκτρικές εκκενώσεις.

Τα αποτελέσματα της συνεχόμενης και εντονότατης βροχόπτωσης έγιναν ορατά σε όλο το νομό Καβάλας από πολύ νωρίς.
Στην Καβάλα ένα δέντρο έπεσε στην οδό 7ης Μεραρχίας, ενώ σοβαρά προβλήματα λόγω των πλημμυρισμένων δρόμων αντιμετώπισαν -για μια ακόμα φορά- τα καταστήματα που βρίσκονται επί της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης στη Ραψάνη, με τους ιδιοκτήτες τους να επιστρατεύουν σκούπες και φτυάρια για να απομακρύνουν τα νερά.
[embedfb https://www.facebook.com/Meteokav/posts/pfbid0375VLqm9ndzGPiTMM69wi6tZ8XCYv13f7ZfVMXN3jEKbaeTUWsGnv883swfr2RLMEl theme=classic]





Στο δήμο Παγγαίου η κατάσταση ήταν ακόμα χειρότερη. Λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης έκλεισαν οι δρόμοι από τον Ακροπόταμο ως την Κάρυανη και από τον κόμβο της Εγνατίας ως το Ορφάνι (μάλιστα ακόμα και ο δήμαρχος Φίλιππος Αναστασιάδης αποκλείστηκε στο Ορφάνι), ενώ ο δρόμος μπροστά στην παραλία Οφρυνίου κόπηκε στα 2.
[embedfb https://www.facebook.com/philippos.anastasiades/posts/pfbid0NQMQRijoW7GkVDm2bAP5gttT1mLLSkoNcSP38uVe9S5wpvQasvR5mbzrb8APujm5l theme=classic]
Στον δήμο Νέστου η περιοχή “Αχλαδινή” μετετράπη σε “Βενετία” -κάτι, δυστυχώς, διόλου ασυνήθιστο καθώς και στο παρελθόν οι κάτοικοι έχουν υποστεί ζημιές εξαιτίας πλημμυρικών φαινομένων.











Αντίστοιχα προβλήματα αντιμετώπισε και η Θάσος, η οποία και υπέστη το μεγαλύτερο βάρος της πτώσης κεραυνών.





