Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024

Εκπαιδευτικός φορέας στην Καβάλα με κατηγορίες για εξαπάτηση: Είχε ως έδρα του… οίκο ανοχής;

Must Read

Φωτογραφία: Αρχείο Intime

Όταν την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε δημοσιεύσει την πληροφορία για τις πρώτες καταδίκες ατόμων που είχαν εμπλακεί στην υπόθεση με τον εκπαιδευτικό φορέα που λειτουργούσε από το 2013 στην Καβάλα και είχε μπει στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών μετά από μηνυτήρια αναφορά του υπουργείου Παιδείας για υποτιθέμενες συνεργασίες με το ΠΑ.ΜΑΚ. (διαβάστε εδώ), δεν ήμασταν σε θέση να φανταστούμε τη συνέχεια που θα έπαιρνε το όλο θέμα.

Και αυτό διότι μια νέα ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης (και την οποία ήδη κοινοποίησαν ενημερωτικοί ιστότοποι από τη Θεσσαλονίκη όπως το voria.gr και το thestival.gr) δίνει μια νέα, εντελώς διαφορετική διάσταση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή, το εν λόγω εργαστήριο ελευθέρων σπουδών-εκπαιδευτικός φορέας φέρεται να είχε ως δηλωμένη έδρα έναν… οίκο ανοχής στο κέντρο της Θεσσαλονίκης! Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η (59χρονη σήμερα, 58χρονη μέχρι πρότινος) υπεύθυνη του εκπαιδευτικού αυτού φορέα-εργαστηρίου ελευθέρων σπουδών (η οποία είχε μπει από τον περασμένο Σεπτέμβριο στο κάδρο των αστυνομικών ερευνών) και δύο συνεργοί της κατηγορούνται πως αφενός αποκόμισαν χρηματικά οφέλη που ανέρχονται σε 120.000 €, αφετέρου χρησιμοποίησαν προσωπικά δεδομένα καθηγητών πανεπιστημίου (χωρίς φυσικά οι ίδιοι τους να το γνωρίζουν) που υποτίθεται μετείχαν σε αυτήν και ορίσθηκαν ως μέλη της «Επιστημονικής Επιτροπής Εκπαίδευσης» της εταιρείας

Η ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης αναφέρει:

Στο πλαίσιο συνεχιζόμενης έρευνας που αφορούσε στη διακρίβωση αδικημάτων που τελέστηκαν από Σωματείο που χαρακτηριζόταν ως εκπαιδευτικός φορέας, με υπεύθυνη 58χρονη (τότε) ημεδαπή, που είχε έδρα την Καβάλα (σχετ. το από 27-09-2023 Δ.Τ. της Υπηρεσίας μας), έπειτα από παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης διερευνήθηκε σε συνέχεια της παράνομης δράσης του προαναφερόμενου σωματείου, η λειτουργία Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας (Α.Μ.Κ.Ε.).

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η ανωτέρω εταιρεία ιδρύθηκε την το Σεπτέμβριο του 2022 και δραστηριοποιείται σε διάφορες πόλεις της Χώρας, ενώ σύμφωνα με το καταστατικό της  πρόκειται για εκπαιδευτικό φορέα που πραγματοποιεί μαθήματα σε επί μέρους τομείς όπως ψυχολογία, παιδαγωγική, κοινωνιολογία και αποτελεί διάδοχη κατάσταση του παραπάνω Σωματείου.

Επιπλέον προέκυψε, ότι η εν λόγω εταιρεία, σύμφωνα με Νομοθετικό Διάταγμα, αποτελεί εργαστήριο ελευθέρων σπουδών, το οποίο λειτουργεί η ίδια υπεύθυνη ως διαχειρίστρια και νόμιμη εκπρόσωπος, από κοινού με 67χρονο ημεδαπό ως ταμία και 56χρονη ημεδαπή ως πρόεδρο, χωρίς ωστόσο να γίνεται χρήση του χαρακτηρισμού αυτού (στον τίτλο του, ιστοσελίδα κλπ) και παραβιάζοντας τις ισχύουσες διατάξεις που διέπουν τη λειτουργία των εργαστηρίων ελευθέρων σπουδών και αφορούν τον τίτλο τους, την αδειοδότησή τους, τις κτηριακές εγκαταστάσεις, το διδακτικό προσωπικό τους κλπ.

Από την περαιτέρω έρευνα διαπιστώθηκε ότι η Α.Μ.Κ.Ε. λειτουργεί με σκοπό τον προσπορισμό παράνομου περιουσιακού οφέλους άνω των (120.000) ευρώ, ενώ για την επίτευξη του στόχου τους, χρησιμοποιήθηκαν, προσχηματικά, εν αγνοία τους προσωπικά δεδομένα καθηγητών Πανεπιστημίου που υποτίθεται μετέχουν σε αυτήν και ορίσθηκαν ως μέλη της «Επιστημονικής Επιτροπής Εκπαίδευσης» της εταιρείας, για να προσδοθεί σε αυτή το ανάλογο επίπλαστο κύρος, γεγονός το οποίο αγνοούσαν. Επιπλέον προέκυψε ότι τόσο το προαναφερόμενο σωματείο όσο και η ανωτέρω εταιρεία, δεν έχουν πραγματική – φυσική έδρα, γραφεία – εγκαταστάσεις (όπως προβλέπεται), άλλα ως έδρα δηλώνεται χώρος που έχει ενοικιασθεί σε διεύθυνση όπου υφίστανται οίκοι ανοχής.

Σε βάρος της 59χρονης (σήμερα) υπεύθυνης και των έτερων δύο (2) συνεργών της σχηματίσθηκε δικογραφία για πλαστογραφία, λειτουργία εν τοις πράγμασι εργαστηρίου ελευθέρων σπουδών χωρίς αναγραφή του τίτλου εργαστήριο ελευθέρων σπουδών και παράβαση Νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων, η οποία υποβλήθηκε στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.

Must Read

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΑΒΑΛΑΣ

Τελευταία Νέα

Οι αγρότες στην αντιπεριφέρεια Καβάλας (βίντεο)

Συμβολική πορεία διαμαρτυρίας, με πάνω από 10 τρακτέρ, πραγματοποίησε το πρωί της Τρίτης 20 Φεβρουαρίου 2024 αγρότες που συμμετέχουν...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Το περιεχόμενο του Kavala Portal είναι προστατευμένο!