Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: Σπουδές Εξειδίκευσης στον Τουρισμού – Ξεκίνησαν οι Αιτήσεις για τα Δημόσια ΙΕΚ, με Δύο Νέες Ειδικότητες Κατάρτισης

Must Read

Έφη Βαλίλα
Έφη Βαλίλα
Δημοσιογράφος

Από τη Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022, έχει ξεκινήσει η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για την εισαγωγή στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) Τουρισμού, για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023.

Αιτήσεις και κάλυψη θέσεων

Οι αιτήσεις αφορούν στην κάλυψη 914 θέσεων στα οκτώ Δημόσια ΙΕΚ Τουρισμού σε:

 • Ανάβυσσο Αττικής,
 • Περαία Θεσσαλονίκης,
 • Ηράκλειο Κρήτης,
 • Κέρκυρα,
 • Ρόδο,
 • Άργος,
 • Γαλαξίδι

Αλεξανδρούπολη, στις εξής ειδικότητες:

 • α) στέλεχος μονάδων φιλοξενίας,
 • β) τεχνικός μαγειρικής τέχνης – αρχιμάγειρας (chef),
 • γ) τεχνικός αρτοποιός – ζαχαροπλαστικής,
 • δ) στέλεχος διοίκησης και οικονομίας στον τομέα του τουρισμού.

Παράλληλα, με απόφαση της Υφυπουργού Τουρισμού αρμόδιας για την Τουριστική Εκπαίδευση, Σοφίας Ζαχαράκη, ιδρύονται -για πρώτη φορά- δύο νέες πειραματικές ειδικότητες κατάρτισης στο ΙΕΚ Θεσσαλονίκης:

 • α) για στελέχη επιχειρήσεων φιλοξενίας, με εξειδίκευση στον τομέα διοίκησης δωματίων
 • και β) για στελέχη ταξιδιωτικών και τουριστικών επιχειρήσεων.

Με τα δύο νέα αυτά τμήματα, το Υπουργείο Τουρισμού φιλοδοξεί να θέσει την καινοτομία στον πυρήνα της τουριστικής εκπαίδευσης, ενώ για την εκπαιδευτική, επιστημονική και ερευνητική υποστήριξη του εγχειρήματος συνέβαλαν με την τεχνογνωσία τους η Ένωση Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΤΓΜΘ), το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΞΕΕ) και το Γραφείο Προσέλκυσης Συνεδρίων και Επισκεπτών Μητροπολιτικής Περιοχής Θεσσαλονίκης Thessaloniki Convention Bureau (TCB).

Δικαίωμα αίτησης έχουν…

Δικαίωμα αίτησης στα δημόσια ΙΕΚ Τουρισμού έχουν όλοι όσοι είναι κάτοχοι απολυτηρίου Γενικού, Τεχνικού ή Επαγγελματικού Λυκείου, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Δικαίωμα συμμετοχής διατηρούν και οι υποψήφιοι που συμπλήρωσαν παράλληλο μηχανογραφικό δελτίο, αλλά δεν πέτυχαν την εισαγωγή τους σε τμήμα ΙΕΚ.

Τρόπος υποβολής της αίτησης

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά μέσω του ειδικού συνδέσμου στην ιστοσελίδα www.mintour.edu.gr, έως και την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022.

Οι θέσεις, οι  ειδικότητες ανά ΙΕΚ, οι όροι και οι προϋποθέσεις εισαγωγής, τα κριτήρια μοριοδότησης

Η κατανομή των θέσεων και των ειδικοτήτων ανά ΙΕΚ, οι όροι και οι προϋποθέσεις εισαγωγής, καθώς και τα κριτήρια μοριοδότησης για τους υποψηφίους καθορίζονται αναλυτικά στην προκήρυξη εισαγωγής που επισυνάπτεται.

***Το KAVALA PORTAL με αφορμή στην Τουριστική Εκπαίδευση, αλλά και τα πλείστα ρεπορτάζ που δημοσίευσε μέχρι σήμερα με επικέντρωση στον Τουρισμό,  επιθυμεί να επισημάνει τα παρακάτω: **Για την Δημοσιογραφική μας Ομάδα, η Τουριστική Παιδεία γενικότερα, αποτελεί πανάκεια, που όμως απαιτεί προσεκτικό προγραμματισμό και προσεκτική διαχείριση για κάθε διαθέσιμο μέγεθος κεφαλαίου επένδυσης.

Με αφετηρία όμως αυτά, θα μπορέσει και η δική μας Περιφέρεια -διερευνώντας προσεκτικά ακόμα και τις εν δυνάμει περιοχές υποδοχής Τουριστικού ρεύματος – να τις αναδείξει ώστε να γίνουν ισχυροί πόλοι τουριστικής έλξης, με ικανοποιητικές οικονομικές  αποδόσεις, σε βάση σωστά οργανωμένου και συστηματικού προγραμματισμού.

** Ο 21ος αιώνας διανοίγει νέες ευκαιρίες για ταξίδια και νέους προορισμούς, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι, όλοι οι τουριστικοί προορισμοί μπορούν να επιτύχουν τους σκοπούς τους. Εμείς, για την Περιφέρειά μας, προτείνουμε μία Τουριστική εκπαίδευση, που να ανιχνεύει και να προτείνει μεταξύ άλλων, μία συστηματική οικονομική – κοινωνική βιώσιμη ανάπτυξη, με απόλυτο σεβασμό στο φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον.

Must Read

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΑΒΑΛΑΣ

Τελευταία Νέα

BLUE STAR DELOS: Παράταση δρομολογίων στο ΒΑ Αιγαίο μέχρι 25/04 – Έκτακτο δρομολόγιο του ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ προς Καβάλα.

Δεν ήταν όπως φάνηκε, η τελευταία φορά που είδαμε, το Ε/Γ-Ο/Γ ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΔΗΛΟΣ στο λιμάνι της Καβάλας, καθώς...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Το περιεχόμενο του Kavala Portal είναι προστατευμένο!