Την ήττα με 53-62 γνώρισε η ΕΚ Καβάλας από τον Αμύντα στο «Αλεξάνδρα Δήμογλου» στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Α2 Εθνικής κατηγορίας μπάσκετ. Οι Καβαλιώτες «κυνηγούσαν» εξαρχής στο σκορ, κατάφεραν να μειώσουν στο -1 πέντε λεπτά πριν τη λήξη, ωστόσο δεν μπόρεσαν να ανατρέψουν το παιχνίδι.
Οι γηπεδούχοι εμφανίστηκαν εξαιρετικά άστοχοι στο πρώτο δεκάλεπτο (1/8 διπ.), ενώ αντιμετώπισαν προβλήματα και στην περιφερειακή άμυνα, καθώς επέτρεψαν στους παίκτες του Αμύντα να σουτάρουν με εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας (3/6 διπ., 4/7 τρ.). Αίσθηση προκάλεσαν τα διπλάσια ριμπάουντς που μάζεψαν οι φιλοξενούμενοι (10 έναντι 5 των Μακεδόνων).
Στη δεύτερη περίοδο, η νευρικότητα κυρίευσε τους παίκτες των δύο ομάδων, οι οποίοι υπέπεσαν σε πολλά λάθη και άστοχα σουτ. Είναι χαρακτηριστικό ότι σημειώθηκαν μόλις 14 πόντοι (οκτώ για την Καβάλα, έξι για τον Αμύντα), ενώ τα στατιστικά, στο τέλος του ημιχρόνου, «μιλάνε» από μόνα τους: 6/27 σουτ εντός πεδιάς (3/13 διπ., 3/14 τρ.) και εννιά λάθη για τους γηπεδούχους, 10/26 (6.12 διπ., 4/14 τρ.) και 11 λάθη για τους φιλοξενούμενους. Μάλιστα, δεν σημειώθηκε κανένας πόντος για περίπου τέσσερα αγωνιστικά λεπτά (13΄-17΄)! Το τέλος του δεύτερου δεκαλέπτου βρήκε μπροστά τους φιλοξενούμενους με διαφορά επτά πόντων (19-26).
Στην επανέναρξη του παιχνιδιού το συγκρότημα του Νίκου Πενταζίδη μπήκε με πιο καθαρό μυαλό, βρήκε λύσεις στην επίθεση, ενώ πλησίασε στο -3 από τον Αμύντα (35-38 στο 28΄). Ωστόσο, ένα τρίποντο-μαχαιριά του Βαρδιάνου 42΄΄ πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου, επανέφερε τη διαφορά σε ασφαλή επίπεδα για τους φιλοξενούμενους (38-46).
Όμως, η «Ένωση» δεν είχε πει την τελευταία της λέξη… Με άμυνα που τσάκιζε κόκκαλα, οι γηπεδούχοι -με εύστοχο δίποντο του Ζαραϊδώνη-βρέθηκαν σε απόσταση αναπνοής (48-49), πέντε λεπτά πριν από την λήξη της αναμέτρησης. Όμως, οι φιλοξενούμενοι «φρόντισαν» γρήγορα να εξανεμίσουν τις όποιες ελπίδες νίκης των Καβαλιωτών, και μέσα σε δύο λεπτά ξέφυγαν στο σκορ με +9 (51-60 στο 38΄).
Κορυφαίος για τους νικητές ήταν οι Σάλεχ (12 πόντους) και ο Κουκουνιάς (10 πόντους, 10 ριμπάουντς). Για τους γηπεδούχους ξεχώρισε ο Σαββίδης με 13 πόντους
Τα δεκάλεπτα: 11-20, 19-26, 38-46, 53-62
ΕΚ Καβάλας (Πενταζίδης): Αμπατζάς 4(1), Σαββίδης 13(2), Καρκατσέλης 11(2), Ζαραϊδώνης 7, Χιμένα- Κουλάλης, Συλαίος, Πάτρας 6, Καρακεχαγιάς 9(2), Βακουφτσής 3(1), Μακαρίτης
Αμύντας (Κωνσταντινίδης): Έξαρχος, Ζούπας 5, Τοπάλι 11(1), Σιούντρης, Οικονόμου 10(2), Βαρδιάνος 6(2), Σάλεχ 12(2), Κουκουνιάς 10(1), Γκάτζο 8(1), Μπέλη, Τάγαρης, Κανονίδης
Φώτο αρχείου