Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024

ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας: Πέρσι γράφαμε τα χειρότερα, φέτος μόνο τα καλύτερα!

Must Read

image_printΕκτύπωση

Ανατρέχοντας στο αρχείο των άρθρων μας, “πέσαμε” σε ένα κείμενο που είχαμε αναρτήσει πριν από 13 μήνες (συγκεκριμένα στις 17 Ιανουαρίου 2022) σχετικά με το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας και το χειμερινό πρόγραμμα των παραστάσεων που επρόκειτο να ανέβουν τότε.

Το άρθρο εκείνο έφερε τον τίτλο “Χειμερινό πρόγραμμα ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας: Περνάει… απαρατήρητο!” και μπορείτε να το διαβάσετε πατώντας εδώ.

Εν ολίγοις, αυτό που τονίζαμε εκείνη την εποχή (όταν ακόμα καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας ήταν ο Θοδωρής Γκόνης -καλό είναι να το υπενθυμίζουμε) ήταν πως το πρόγραμμα των παραστάσεων που επρόκειτο να ανέβουν στο θέατρο “Αντιγόνη Βαλάκου” ήταν αρκούντως απογοητευτικό και πως δεν επρόκειτο να προσελκύσει το ενδιαφέρον των θεατρόφιλων της πόλης. Κάτι, μάλιστα, που είχε σχολιαστεί και από αρκετούς πολίτες που ασχολούνται στην Καβάλα με το θέατρο.

Δυστυχώς για εμάς (διότι δεν θέλαμε να γίνει κάτι τέτοιο) επιβεβαιωθήκαμε στις προβλέψεις μας, καθώς το περσινό χειμερινό πρόγραμμα πέρασε κυριολεκτικά “απαρατήρητο” – όπως ακριβώς είχαμε προβλέψει.

Το ακριβώς αντίθετο, όμως, φαίνεται πως γίνεται φέτος – προς μεγάλη ικανοποίηση, τόσο δική μας όσο και των θεατρόφιλων συμπολιτών μας.

Και το συμπέρασμα αυτό ήδη μάς βγαίνει αβίαστα, με βάση την προσέλευση θεατών στις παραστάσεις που έχουν ανεβεί στο “Αντιγόνη Βαλάκου” – τον “Συνεργό” του Γιώργου Χριστοδούλου, τις “Λουόμενες” της Κατερίνας Μαυρογεώργη και τις “Λευκές Νύχτες” που ανέβηκαν το διήμερο 20 και 21 Φεβρουαρίου 2023. Παραστάσεις οι οποίες όχι απλώς έκαναν “sold out” με τους θεατές να μην αφήνουν ούτε ένα εισιτήριο απούλητο (στο, ούτως ή άλλως, πολύ μικρό “Αντιγόνη Βαλάκου”) αλλά οδήγησαν ακόμα και σε πολίτες να προσπαθούν να… πουλήσουν εισιτήρια σε όσους ενδιαφέρονταν να προμηθευτούν ένα “μαγικό χαρτάκι” έστω και την τελευταία στιγμή!

Και δεν είναι μόνο τα συνεχόμενα “sold out”, αλλά και οι πολύ θετικές κριτικές για όλες τις παραστάσεις. Κριτικές οι οποίες αποδεικνύουν πως, όταν υπάρχει όρεξη και διάθεση για δουλειά, μπορεί η Καβάλα να προσελκύσει αρκετά καλές παραστάσεις τις οποίες -υπό άλλες συνθήκες- δεν θα μπορούσε κανείς μας να δει από κοντά παρά μόνο αν τύχαινε να ταξιδέψει ως την Αθήνα.

Και φυσικά αυτή την όρεξη και διάθεση για δουλειά δεν μπορεί να την πιστωθεί κανείς άλλος πέρα από το ίδιο το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας και την νέα καλλιτεχνική του διευθύντρια Εύα Οικονόμου-Βαμβακά. Μια διευθύντρια η οποία μπορεί να μη βρίσκεται πολύ καιρό στην θέση αυτή, ωστόσο έχει ήδη ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχη και έχει κάνει πολλούς από εμάς να προτιμήσουν να περάσουν τη βραδιά τους στο θέατρο (μακριά από τις τηλεοράσεις), παρακολουθώντας μια καλή παράσταση.

Εν κατακλείδι, τα πρώτα δείγματα είναι κάτι παραπάνω από θετικά, και ελπίζουμε να υπάρχει και συνέχεια -καθώς, πέραν των επόμενων παραστάσεων του χειμερινού προγράμματος, έχουμε και το επερχόμενο Φεστιβάλ Φιλίππων.

Must Read

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΑΒΑΛΑΣ

Τελευταία Νέα

Όλα έτοιμα για το πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου Κ16 στην Ελευθερούπολη – Παρών και ο Κ. Κεντέρης

Για μια ακόμα φορά η Ελευθερούπολη θα αποτελέσει το επίκεντρο του κλασικού αθλητισμού, όχι μόνο για τον νομό Καβάλας...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Το περιεχόμενο του Kavala Portal είναι προστατευμένο!