Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023

ΔΙΠΑΕ: Σκάνδαλο στην Εκλογή « Επίκουρου Καθηγητή» σε Τμήμα του Πανεπιστήμιου της Καβάλας

Must Read

Έφη Βαλίλα
Έφη Βαλίλα
Δημοσιογράφος

Μία δημοσιογραφική – ερμηνευτική προσέγγιση της σκανδαλώδους απόφασης του εκλεκτορικού.

Τα μέλη του Εκλεκτορικού για την εκλογή στη θέση Επίκουρου Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο ΔΙΠΑΕ, οφείλουν τώρα να δώσουν απάντηση στα πολλά και αναπάντητα ερωτήματα!! Ζητείται η αντικειμενική συνδρομή του Πρύτανη και του Αρμόδιου Υπουργού.

Είναι γνωστό τοις πάσι ότι οι νόμοι έχουν πολλούς πατέρες αλλά μία μόνον «μητέρα» την Αλήθεια! Παντού έτσι και στο Πανεπιστήμιο της Καβάλας,  ισχύει ο «Νόμος»  περί εκλογής μελών ΔΕΠ (Διδακτικού – Ερευνητικού Προσωπικού) 

ΤΟ KAVALA PORTAL για ένα «μείζον θέμα» του Πανεπιστήμιου μας, αρχικά ως πρόλογο, παραπέμπει τον κάθε Αναγνώστη μας, στον Αριστοτέλη ο οποίος είπε: Απ’ την αναμέτρηση του φωτός της αλήθειας και της δικαιοσύνης με το σκοτάδι του ψεύδους και της αδικίας, νικητής βγαίνει το Δίκιο και η Αλήθεια!!!.

Η Δημοσιογραφική Ομάδα του, μελέτησε το θέμα, από παλαιότερα άρθρα τοπικών και όχι μόνον ΜΜΕ, αλλά και από ακριτομυθίες φοιτητών, απαιτεί δε σήμερα, άμεση απάντηση από τα αρμόδια όργανα της Ακαδημαϊκής Κοινότητας της Καβάλας και της Πολιτείας.

Κατόπιν σύντομης αλλά προσεκτικής ανάλυσης περί λειτουργίας «Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων» η Ομάδα μας θεώρησε χρέος να ιχνηλατήσει τα στοιχεία, ώστε να αναδειχθούν, ενδεχόμενες παρατυπίες που έγιναν, στη διαδικασία για να εκλεγεί η – προσφάτως παραιτηθείσα από το τιμόνι της Διοίκησης του Οργανισμού Λιμένος Καβάλαςκα Θυσιάδου (δύο εκλογές με μέλη του εκλεκτορικού, με μη συναφές γνωστικό αντικείμενο με εκείνο της προκηρυχθείσας θέσης).

Σημειώνουμε εδώ ότι για την εκλογή οποιουδήποτε απαιτείται:

  • Απόλυτη συνάφεια,
  • σχετικότητα
  • και ταυτότητα με το προκηρυχθέν γνωστικό αντικείμενο!!!   

Οι θεμελιώδεις αρχές που διέπουν την εκλογή ενός «Επίκουρου Καθηγητή» και όχι μόνον απαιτούν:

Την ανάδειξη της εκλογιμότητάς, εφόσον τηρείς τις απαραίτητες από το νόμο προϋποθέσεις, διαφορετικά αν δεν τηρεί τα τυπικά  προσόντα  (που είναι η τριετής σχετική με τη θέση διδακτική, ερευνητική και εργασιακή εμπειρία) δεν εκλέγεται απλούστατα!!

Γι’ αυτό και το KAVALA PORTAL εμμένει στη διερεύνηση του πολύπλοκου αυτού θέματος και κυρίως: 

Να διερευνηθούν και  να αναδειχθούν οι πελατειακές σχέσεις της υποψήφιας με το Τμήμα από τη θέση της στον ΟΛΚ – απευθείας αναθέσεις έργων – (εξ όσων μας ενημερώνουν  υπάρχουν συμβάσεις και πέρα από αυτές που βρέθηκαν στο Διαύγεια).

Να χαρτογραφηθεί  το «χτίσιμο» του βιογραφικού της υποψήφιας από το Τμήμα, με την ανάθεση μαθημάτων στα πλαίσια του προγράμματος ακαδημαϊκής εμπειρίας και την προσθήκη της, ως συν-συγγραφέα σε δημοσιεύσεις των μελών ΔΕΠ – εκλεκτόρων του Τμήματος, τους οποίους (από ακριτομυθίες) υποστηρίχτηκαν μέσω προγραμμάτων του ΟΛΚ .

Να προσεχθεί το θέμα με το «ασυμβίβαστο» διδασκαλίας με το πρόγραμμα Ακαδημαϊκής Εμπειρίας και σε ΠΜΣ του ΤΕΙ και ΔιΠαΕ.

Ταυτόχρονα, η Δημοσιογραφική Ομάδα, του KAVALA PORTAL σκιαγράφησε την πορεία  που το εκλεκτορικό διήνυσε και υπήρξαν κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία όπως:

  • Στο Πανεπιστήμιο (ΔιΠαΕ) υπήρξαν δύο καθηγητές οι οποίοι ήταν  και εκλέκτορες και  μέλη της  τριμελούς εισηγητικής επιτροπής στην πρώτη εκλογή της. «Αυτοεξαιρέθηκαν» από τη διαδικασία εκλογής, για «λόγους ευθιξίας» καθώς παρουσιάστηκαν συμβάσεις που είχαν υπογράψει με τον ΟΛΚ. Δηλαδή είναι δυνατόν να λαμβάνεις χρήματα από τον ΟΛΚ για παροχή υπηρεσιών και ταυτόχρονα να είσαι μέλος της τριμελούς επιτροπής και εκλέκτορας για την κα Θυσιάδου […];;;

Και πάλι από ακριτομυθίες, τίθεται θέμα επανεκλογής της υποψηφίας κας Θυσιάδου, μέσου «θετικού ελέγχου νομιμότητας»  παρά το γεγονός ότι το εκλεκτορικό σώμα για το οποίο έγινε αναπομπή την προηγούμενη φορά από τον ίδιο επικεφαλής νομικής υπηρεσίας «παραμένει», σε μεγάλο ποσοστό «το ίδιο εκλεκτορικό στο σύνολο του» αν και «τα μέλη του σώματος» δεν έχουν  συνάφεια με το γνωστικό αντικείμενο της θέσης!!

  • Το KAVALA PORTAL ρωτά ευθέως: Ο Πρόεδρος Διοικούσας – Πρύτανης θα υπογράψει την εκλογή για την οποία (από ότι ακούγεται θα εξασφαλίσει θετικό έλεγχο νομιμότητας);;  Η προθεσμία για να εγκριθεί η εκλογή από τον Πρύτανη είναι μέχρι 14/8. Αν δεν υπογράψει ο απερχόμενος Πρόεδρος – Πρύτανης τη διαδικασία της εκλογής τότε η εκλογή θα συνεχιστεί υπό την νέα Διοίκηση του ΔιΠαΕ που αναλαμβάνει μετά την 1η Σεπτεμβρίου και η οποία θα ακολουθήσει τα νόμιμα με την εκλογή, (δηλ. εκλέκτορες με γνωστικό αντικείμενο συναφές με τη θέση).

Αν όμως υπογράψει την εκλογή ο απερχόμενος Πρύτανης, τότε η υπόθεση της εκλογής φεύγει από ΔιΠαΕ και πάει στο Υπουργείο Παιδείας. Εξ όσων γνωρίζουμε εκεί δίνεται μια προθεσμία για αίτημα «προσβολής» της εκλογής, ακολουθώντας φυσικά τη δικαστική οδό!!!

Ουδείς αμφιβάλλει, για όλα όσα έχουν γίνει. Τα γνωρίζουν όλοι οι πολίτες της Καβάλας.

***Η υποκειμενική μας άποψη είναι ότι, συνεχίζεται η κοινωνική ανίατη ασθένεια της αναξιοκρατίας σε βάρος ανθρώπων που έχουν όλα εκείνα τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, χωρίς αναθέσεις έργων και συμβάσεων σε μέλη του εκλεκτορικού σώματος.!!

**Αν και υφίσταται τεχνηέντως η κοινωνική τύφλωση που δυστυχώς μερικές φορές προχωρά και στις άλλες αισθήσεις, το αποτέλεσμα είναι συνάνθρωποι μας, να μην μπορούν να υποψιαστούν για τα μελλούμενα.

*Εμείς ως KAVALA PORTAL με επικέντρωση στο συγκεκριμένο θέμα, θα δηλώσουμε και πάλι «ΠΑΡΟΝ», ευχαριστώντας θερμά τους πολίτες που μας εμπιστεύονται σε ότι αφορά στα μείζονα ζητήματα της περιοχής.

Must Read

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΑΒΑΛΑΣ

Τελευταία Νέα

Podcast “Η Επέλαση των Βαρβάρων”, ΕΠ. 35: Πεσμένη γέφυρα; Όχι. Στρατόπεδο; Όχι. Πάρκο Χριστουγέννων; Ναι!

Δεν γίνεται να έχουν όλοι οι άλλοι Χριστουγεννιάτικα πάρκα και εκδηλώσεις και εμείς εδώ στην Καβάλα να μην έχουμε…...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Το περιεχόμενο του Kavala Portal είναι προστατευμένο!