Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

ΔΙΠΑΕ, Καβάλα: Καταγγελία για το προσωπικό καθαριότητας – Δ. Μπαντέκας: “Πολύ σύντομα νέες προσλήψεις”

Must Read

Μια επιστολή που εστάλη από μια ομάδα φοιτητών του παραρτήματος Καβάλας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος (με την επωνυμία “BLOCO – Δίκτυο Σχημάτων Ριζοσπαστικής Αριστεράς”) κάνει λόγο για ζητήματα που έχουν προκύψει τις τελευταίες ημέρες με αφορμή τη λήξη των συμβάσεων του προσωπικού που απασχολείται στην καθαριότητα του ιδρύματος.

Η επιστολή αναφέρει τα εξής:

Φοιτητές, διοικητικό προσωπικό και καθηγητές στο ΔΙΠΑΕ τις τελευταίες ήμερες είμαστε αντιμέτωποι με ένα ακόμη πολύ σοβαρό πρόβλημα που εμποδίζει την αναπόσπαστη και εύρυθμη λειτουργία του ιδρύματος και αφορά στην καθαριότητα και υγιεινή των χώρων του.

Από την Παρασκευή 6 Μαρτίου που έληξαν οι συμβάσεις των εργαζόμενων για την καθαριότητα των χώρων του Πανεπιστημίου, συμπεριλαμβανομένων των φοιτητικών εστιών, παραμένει χωρίς υπηρεσίες καθαριότητας, καθώς καμία πρόβλεψή δεν έχει υπάρξει από τη Διοίκηση του ΔΙΠΑΕ, έπειτα από την απόφασή της να μην ανανεώσει τις  συμβάσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα.

Πρόκειται για μία κατάσταση η οποία εγκυμονεί κινδύνους καθώς τις τελευταίες μέρες καλούμαστε να παρακολουθήσουμε μαθήματα μέσα σε ένα περιβάλλον  στο οποίο δεν λαμβάνονται ούτε τα υποτυπώδη μέτρα καθαριότητας. Τα προβλήματα τα οποία ελλοχεύουν δεν αφορούν μόνο την πανεπιστημιακή κοινότητα αλλά και την τοπική κοινωνία. Επιπλέον η κατάσταση αυτή  έχει παρουσιαστεί σε μία περίοδο κατά την οποία τα κρούσματα του Κορωναίου αυξάνονται με γοργούς ρυθμούς στην χώρα μας και τα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσής του συνεχώς αυξάνονται.

Δυστυχώς η διοίκηση του ΔΙΠΑΕ, φαίνεται ότι αδιαφορεί γι αυτή την κατάσταση. Η ανοχή της σε αυτή το λιγότερο μπορεί να χαρακτηριστεί ως εγκληματική, αναλογιζόμενοι τους κινδύνους που υπάρχουν, καθώς στους χώρους του πανεπιστημίου καθημερινά κυκλοφορούν εκατοντάδες άνθρωποι.

Απαιτούμε από τη διοίκηση του ΔΙΠΑΕ  την άμεση επίλυση του προβλήματος με την επαναπρόσληψη  των εργαζομένων της καθαριότητας, ως μόνιμο προσωπικό, με αξιοπρεπή μισθό.

Δ. Μπαντέκας: “Πολύ σύντομα νέες προσλήψεις”

Ο αντιπρύτανης του ΔΙΠΑΕ Δημήτρης Μπαντέκας, ερωτηθείς από το Kavala Portal, σχολίασε πως:

‘Όντως, την Παρασκευή έληξαν οι συμβάσεις του προσωπικού. Δεν ήταν δυνατόν να τις ανανεώσουμε, διότι οι εργαζόμενοι απασχολούνται εδώ και 24 μήνες (μέσω ΑΣΕΠ) και οποιαδήποτε παράταση θα είχε ως συνέπεια την μονιμοποίησή τους -κάτι που θα μας καθιστούσε υπόλογους για παράβαση καθήκοντος.

Αυτές τις μέρες είμαστε στη διαδικασία έκδοσης μιας νέας προκήρυξης, μέσω ΑΣΕΠ, για το προσωπικό καθαριότητας. Βέβαια, επειδή οι διαδικασίες για τον διαγωνισμό θα διαρκέσουν αρκετό καιρό -ως και 2 μήνες, ίσως και παραπάνω-, έχουμε ήδη έρθει σε επαφή με το ΚΥΣΠΕ (Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ) Καβάλας, ώστε να ακολουθηθεί η εξής διαδικασία:

α) να προσληφθούν οι εργαζόμενοι από το ΚΥΣΠΕ,

β) να δοθεί η εντολή από το ΚΥΣΠΕ στους εργαζόμενους να απασχοληθούν στους χώρους του παραρτήματος Καβάλας του ΔΙΠΑΕ,

γ) να πληρωθούν οι εργαζόμενοι από το ΚΥΣΠΕ (το οποίο, όμως, θα λάβει τα απαραίτητα χρήματα από το ΔΙΠΑΕ).

Η αλήθεια είναι πως οι τελευταίες εξελίξεις με τον κορωνοϊό μάς βοηθάνε για να μπορέσουμε και εμείς να “τρέξουμε” το όλο θέμα – σε κάθε περίπτωση, όμως, πολύ σύντομα θα δοθεί λύση.”

Must Read

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΑΒΑΛΑΣ

Τελευταία Νέα

ΔΑΝΕΙΑ: Εγγυητική Ευθύνη του Δημοσίου και νέος Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας

Στα πλαίσια ενημέρωσης των επιχειρηματιών που έχουν λάβει – στο παρελθόν – δάνεια με την «Εγγύηση Ελληνικού Δημοσίου » φιλοξενούμε...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Το περιεχόμενο του Kavala Portal είναι προστατευμένο!