Λίγες ώρες προτού ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοινώσει πώς όσα παιδιά δεν θα φοράνε μάσκα δεν θα μπορούν να προσέρχονται στα σχολεία για τα μαθήματά τους, αναρτήθηκε στην σελίδα του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Ποτού-Θεολόγου Θάσου μια ανακοίνωση που σχετίζεται με την Γενική Συνέλευση του συλλόγου -η οποία έλαβε χώρα το απόγευμα της Κυριακής 6 Σεπτεμβρίου 2020.
Το βασικό θέμα της γενικής συνέλευσης του συλλόγου ήταν η χρήση μάσκας από όλους τους μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης -η οποία έχει αποφασιστεί από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας στο πλαίσιο των μέτρων για την αποτροπή της μετάδοσης του κορωνοϊού SARS-COV-2.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συλλόγου, η απόφαση που ελήφθη την Κυριακή ήταν κατά της χρήσης των μασκών από τους μαθητές. Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται πως η απόφαση ήταν ομόφωνη, ενώ παράλληλα γίνεται έκκληση προς τους γονείς των παιδιών που φοιτούν στο σχολείο να τηρήσουν την απόφαση της γενικής συνέλευσης.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες σχετικά με την γενική συνέλευση και την συμμετοχή μελών του συλλόγου σε αυτήν, καθώς επίσης και για το τι θα πράξουν τα μέλη του συλλόγου μετά και τις ανακοινώσεις Χαρδαλιά – αλλά και σε ενδεχόμενη παρέμβαση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Καβάλας (προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με την πρόεδρο του συλλόγου, χωρίς όμως αποτέλεσμα).
Αυτό που έχει γίνει γνωστό, πάντως, είναι πως ορισμένοι γονείς (οι οποίοι δεν φαίνεται να παραβρέθηκαν στην γενική συνέλευση) δεν είδαν με καλό μάτι την απόφαση του συλλόγου – σχολιάζοντας μάλιστα, στην σχετική ανάρτηση, πως οι αποφάσεις ενός συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων δεν μπορούν να υπερισχύουν έναντι των κυβερνητικών αποφάσεων.