Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Δημοτικό Ωδείο Καβάλας: Σεμινάριο με “χρώμα” Σουηδίας, με την βιολονίστα Rebecka Karlsson

Must Read

Από την Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου έως την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022, το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας σε συνεργασία με το Σουηδικό Σπίτι Καβάλας και το Σουηδικό Ινστιτούτο Αθηνών, θα πραγματοποιήσει σεμινάριο με την Σουηδή μπαρόκ βιολονίστα Rebecka Karlsson στην Αίθουσα Συναυλιών Γιάννη Α. Παπαϊωάννου. Το σεμινάριο θα έχει ως επίκεντρο το ρεπερτόριο των εποχών Μπαρόκ και Κλασικισμού ενώ θα συμμετέχουν σπουδαστές του Ωδείου ως ενεργά μέλη και ακροατές από το ευρύ κοινό.

Την Παρασκευή 4 Μαρτίου στις 20.00 θα πραγματοποιηθεί συναυλία των σπουδαστών του σεμιναρίου ενώ θα συμμετέχει σε αυτή και η Rebecka Karlsson.

Η Rebecka Karlsson σπούδασε βιολί με την Anna Lindal και μπαρόκ βιολί με την Ann Wallström στο Royal College of Music της Στοκχόλμης στη Σουηδία. Με το πρόγραμμα Erasmus σπούδασε βιολί στο Conservatorio di Musica G. B. Martini στη Μπολόνια της Ιταλίας, στην τάξη του μαέστρου Carlo Ricci και κατόπιν πραγματοποίησε μεταπτυχιακό στο μπαρόκ βιολί, στην Ανώτατη Μουσική Ακαδημία του Trossingen στη Γερμανία, στην τάξη του Anton Steck. Παράλληλα συμμετείχε σε masterclass με τον Stefano Montanari και την Rachel Podger. Συνεργάζεται με τη Hofkapelle München και το Hassler Consort και παίζει τακτικά στην ορχήστρα του Drottningholm Theatre, στη Nordic Chamber Orchestra, στο ensemble Göteborg Baroque, στο ensemble Karlsson Baroque, και έχει ιδρύσει μαζί με τη βιολίστρια Karin Ahnlund και την τσελίστρια Mirjam Pfeiffer το ensemble Freedom, Baroque and Sisterhood. Η Rebecka καλείται συχνά από σύνολα και ορχήστρες να ερμηνεύσει ως σολίστ αλλά και ως εξάρχουσα.

Must Read

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΑΒΑΛΑΣ

Τελευταία Νέα

BLUE STAR DELOS: Παράταση δρομολογίων στο ΒΑ Αιγαίο μέχρι 25/04 – Έκτακτο δρομολόγιο του ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ προς Καβάλα.

Δεν ήταν όπως φάνηκε, η τελευταία φορά που είδαμε, το Ε/Γ-Ο/Γ ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΔΗΛΟΣ στο λιμάνι της Καβάλας, καθώς...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Το περιεχόμενο του Kavala Portal είναι προστατευμένο!