11.8 C
Kavala
Πέμπτη, Απρίλιος 15, 2021

Δημοτική Θασιακή Κίνηση “Πάμε Μαζί”: “Μπάζωσε το φράγμα των Μαριών”

Must Read

ΠΟ Τρίγλιας-ΑΟ Καβάλας 3-2: Πρώτη φετινή ήττα από τον …κακό της δαίμονα

Την πρώτη ήττα στο φετινό πρωτάθλημα γνώρισε ο ΑΟ Καβάλας, ο οποίος έχασε εκτός έδρας με 3-2...

Τ.Ε. Θάσου ΚΚΕ για τις νέες λατομικές άδειες

Οι νέες αδειοδοτήσεις λειτουργίας λατομείων που ψήφισε η Δημοτική Αρχή του νησιού  σε περιοχές υψηλού αισθητικού κάλους...

Βρέθηκε ο οδηγός που παρέσυρε την 61χρονη στην Αμ. Ερ. Σταυρού

Λίγες μόλις ημέρες μετά τον θάνατο της 61χρονης Σοφίας, η οποία είχε παρασυρθεί και εγκαταλειφθεί (στα τέλη...

Ένα πρόβλημα που απασχολεί εδώ και αρκετά χρόνια την επικαιρότητα της Θάσου επανέρχεται στο προσκήνιο, με αφορμή μια ανακοίνωση από τη δημοτική παράταξη “Πάμε Μαζί” (του Δημήτρη Θεοδωρίδη).

Ο λόγος για το φράγμα των Μαριών, το οποίο -όπως καταγγέλλει η δημοτική παράταξη- έχει μετατραπεί σε έναν όγκο από μπάζα -παρά τα έργα που είχαν γίνει από την περιφέρεια ΑΜ-Θ λίγο μετά την πυρκαγιά του 2016.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Μετά την καταστροφική πυρκαγιά του 2016 και τις κινητοποιήσεις φορέων και κατοίκων της Θάσου, η Περιφέρεια Α.Μ.-Θ. προχώρησε σε κάποια έργα με σκοπό την ορθή λειτουργία του Φράγματος των Μαριών.

Όπως αποδείχθηκε όμως, τα έργα αυτά ήταν αποσπασματικά και ανεπαρκή, αφού η λιμνοδεξαμενή του Φράγματος σχεδόν έχει μπαζώσει λόγω της καταστροφής του προφράγματος στον κύριο χείμαρρο και των φερτών υλικών από τους δευτερεύοντες χειμάρρους. Έτσι είναι βέβαιο ότι η λειτουργία του Φράγματος θα πάψει να υφίσταται από την ελάχιστη ποσότητα του νερού που αποταμιεύεται στην υδατοδεξαμενή του.

Η Δημοτική Θασιακή Κίνηση-Πάμε Μαζί ζητά από τη Διοίκηση του Δήμου να ασχοληθεί σοβαρά με το πρόβλημα και να απαιτήσει από την Περιφέρεια Α.Μ.-Θ. την υλοποίηση εκείνων των έργων που θα καταστήσουν πολλαπλά λειτουργικό το Φράγμα των Μαριών, το μοναδικό ταμιευτήρα νερού στη Θάσο.

Πιο συγκεκριμένα, κάνουμε γνωστό ότι:

α) Η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της ΠΕ Καβάλας με έγγραφό της προς την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, από τον Απρίλη του 2018, πρότεινε συγκεκριμένες επεμβάσεις στο Φράγμα, που η χρηματοδότησή τους ανέρχεται στο ποσό των 350.000 Ευρώ, και

β) Ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ κ. Μέτιος, σε σύσκεψη που είχε με αντιπροσωπία φορέων και κατοίκων της Θάσου την ίδια περίοδο, δεσμεύτηκε όσον αφορά στη χρηματοδότηση αυτών των έργων.

Τώρα μάλιστα, μετά τις απανωτές καταστροφές από πλημμύρες που έχει υποστεί η Θάσος, καλούμε τον Περιφερειάρχη να εγκαταλείψει τα λόγια και τις υποσχέσεις, και να υλοποιήσει έργα υποδομών, αντιπλημμυρικά και άλλα, τα οποία έχει μεγάλη ανάγκη και δικαιούται το νησί μας.

Καλούμε και τη Διοίκηση του Δήμου να πάψει να ολιγωρεί και να προχωρήσει στο σχεδιασμό και υλοποίηση κατασκευής πολλών μικροφραγμάτων και τριών τουλάχιστον υδατοδεξαμενών στο νησί μας με σκοπό τον έλεγχο της ροής των υδάτων στα ρέματα και τους χειμάρρους αλλά και τη δημιουργία ταμιευτήρων νερού, που θα χρησιμεύουν για αντιπλημμυρική προστασία, εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα και αξιοποίηση των υδάτων για ύδρευση των οικισμών και άρδευση των ελαιοκτημάτων.

Αυτά τα έργα πρέπει να τα υλοποιήσει άμεσα η Διοίκηση του Δήμου και να τα χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια Α.Μ.-Θ. Η ευθύνη για οποιαδήποτε ολιγωρία και κωλυσιεργία θα βαρύνει και τις δύο Αρχές!

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

ΠΟ Τρίγλιας-ΑΟ Καβάλας 3-2: Πρώτη φετινή ήττα από τον …κακό της δαίμονα

Την πρώτη ήττα στο φετινό πρωτάθλημα γνώρισε ο ΑΟ Καβάλας, ο οποίος έχασε εκτός έδρας με 3-2...

Τ.Ε. Θάσου ΚΚΕ για τις νέες λατομικές άδειες

Οι νέες αδειοδοτήσεις λειτουργίας λατομείων που ψήφισε η Δημοτική Αρχή του νησιού  σε περιοχές υψηλού αισθητικού κάλους ακόμα και σε προστατευόμενες περιοχές...

Βρέθηκε ο οδηγός που παρέσυρε την 61χρονη στην Αμ. Ερ. Σταυρού

Λίγες μόλις ημέρες μετά τον θάνατο της 61χρονης Σοφίας, η οποία είχε παρασυρθεί και εγκαταλειφθεί (στα τέλη του περασμένου μήνα) από διερχόμενο...

Νίκος Ξανθόπουλος κατά δήμου Καβάλας: “Καθημερινές ιστορίες αυτοδιοικητικής παράκρουσης;”

Δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή 09-04-2021 οι αποφάσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας με τις οποίες απορρίφθηκαν ως αβάσιμες οι προσφυγές των κυρίων Μουριάδη, Σταυρίδη...

Δεντροφύτευση στην παραλία Οφρυνίου από το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Παγγαίου (φωτογραφίες)

Σε δεντροφύτευση στην παραλία Οφρυνίου προχώρησαν, το πρωί της Κυριακής 11 Απριλίου 2021, τα μέλη του "Δημοτικού Συμβουλίου Νέων του δήμου Παγγαίου"...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

- Advertisement -