11.8 C
Kavala
Δευτέρα, Απρίλιος 19, 2021

“Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Γιατρών”: Απάντηση στην ανακοίνωση της ΕΓΕΣΥ Καβάλας

Must Read

Κορωνοϊός: Στα όριά του το νοσοκομείο Καβάλας, κρούσματα στο ΔΙΠΑΕ

Στα όρια της ασφυξίας βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες το νοσοκομείο Καβάλας, καθώς και οι 12 κλίνες ΜΕΘ...

ΚΚΕ Καβάλας: Συνάντηση με τον Αγροτικό Σύλλογο Νέστου

Αντιπροσωπεία της Τ.Ε. Καβάλας του ΚΚΕ και των εκλεγμένων με τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ στην...

Αγνοούνται πολλά αδέσποτα ζώα στη Μεσορόπη

Ένα "περίεργο", αλλά συνάμα και πολύ άσχημο γεγονός κατήγγειλε ο επικεφαλής του φιλοζωικού συλλόγου δήμου Παγγαίου "Νώε"...

Από το παράρτημα Καβάλας της “Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης Γιατρών” απεστάλη η παρακάτω ανακοίνωση:

Ο λαός της Καβάλας γνωρίζει με επάρκεια και ακολουθεί ευλαβικά στη συντριπτική πλειοψηφία του τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας που συστήνει η επιστημονική κοινότητα. Αυτά στα πλαίσια της περιβόητης «ατομικής ευθύνης» που αποτελεί το αγαπημένο μοτίβο της κυβέρνησης, βολικό για να κρύψει τις δικές της ευθύνες.

Θεμιτό από το συνδικαλιστικό όργανο των νοσοκομειακών γιατρών να ξανασυστήνουν τα μέτρα αυτά. Αυτό όμως που θα περίμενε ο λαός της Καβάλας και όλοι οι συνάδελφοι υγειονομικοί σε μια τέτοια κρίσιμη ώρα θα ήταν να βρει η πλειοψηφία της ΕΓΕΣΥΚ δυο κουβέντες να πει για την απαράδεκτη κατάσταση στις δημόσιες δομές υγείας, όπου οι προσλήψεις που γίνονται με το σταγονόμετρο δεν καλύπτουν ούτε το 20% των κενών σύμφωνα με τα οργανογράμματα, πόσο μάλλον τις ανάγκες σε συνθήκες έξαρσης της πανδημίας. Με τις ΜΕΘ να είναι λιγότερες από το 1/3 συγκριτικά με όσες θα έπρεπε να λειτουργούν στη χώρα μας – και πάλι σε φυσιολογικές συνθήκες και όχι σε περίοδο πανδημίας – σύμφωνα με τον ίδιο τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας!

Η έμμεση πλην σαφής επίκληση της «ατομικής ευθύνης» και από την πλειοψηφία της ΕΓΕΣΥΚ αντικειμενικά συγκαλύπτει τη συλλογική κρατική ευθύνη που έχει κάνει τα υγειονομικά πρωτόκολλα λάστιχο για χάρη των κερδών των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Έτσι φτάσαμε στη σημερινή κρίσιμη κατάσταση, αφού στη χώρα μας στις αρχές του καλοκαιριού οι θυσίες του ελληνικού λαού είχαν πιάσει τόπο οδηγώντας τους καθημερινούς δείκτες της πανδημίας σε μονοψήφια νούμερα, σχεδόν εκμηδενίζοντας τα κρούσματα. Αλλά το άνοιγμα του τουρισμού έγινε με πληρότητες 85% στα πλοία … για τα μάτια των εφοπλιστών, στα αεροπλάνα 100% … για χατήρι των αεροπορικών εταιριών και στα χερσαία σύνορα οι … δειγματοληπτικοί (!!!) έλεγχοι έφτασαν το 12% … προς τέρψη των μεγαλοξενοδόχων. Την ίδια ώρα ο συνωστισμός στα ΜΜΜ, στις σχολικές αίθουσες, στους μεγάλους εργασιακούς χώρους βαφτίζεται «αναγκαίος»!

Η προτροπή μάλιστα προς τους καβαλιώτες να αποφύγουν «την προσέλευση στο Νοσοκομείο χωρίς σοβαρό λόγο» στερείται σοβαρότητας και επιστημονικής βάσης, ειδικά για τους συναδέλφους υγειονομικούς που γνωρίζουν από πρώτο χέρι την παντελή έλλειψη πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Οι δημόσιες δομές υγείας έχουν μετατραπεί σε δομές σχεδόν αποκλειστικά για τον κορονοϊό, με ανεπανόρθωτες συνέπειες για την υγεία του λαού μας, τους χρόνια πάσχοντες, όσους έχουν ανάγκη για χειρουργικές επεμβάσεις που τώρα αναστέλλονται ξανά στο όνομα της αποσυμφόρησης!

Το συνδικαλιστικό όργανο των νοσοκομειακών γιατρών αντί για τέτοιου είδους «προτροπές» καλό θα ήταν να ενώσει τη φωνή του με τους αγωνιζόμενους συναδέλφους σε όλη τη χώρα, με τους μαθητές, τους γονείς τους, τους εκπαιδευτικούς, όλο το λαό που παλεύουν και διεκδικούν τα αυτονόητα:

● άμεση επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας και ένταξή τους σε ένα ενιαίο κρατικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας

● να μην απολυθεί κανένας επικουρικός γιατρός – μαζικές προσλήψεις με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας

● προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού προσωπικού ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά και οι ανάγκες

● αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στο δημόσιο σύστημα υγείας

● ανάπτυξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ώστε τα Νοσοκομεία να μπορούν να λειτουργούν σύμφωνα με το ρόλο που έχουν

● δωρεάν μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλους τους εργαζόμενους στην Υγεία, σε εκπαιδευτικούς και μαθητές στα σχολεία, στους εργαζόμενους σε μεγάλους χώρους δουλειάς

● δωρεάν Μέτρα Ατομικής Προστασίας

● μέτρα για την αποφυγή του συνωστισμού στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία (μέγιστο 15 μαθητές ανά τάξη), στα ΜΜΜ

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

Κορωνοϊός: Στα όριά του το νοσοκομείο Καβάλας, κρούσματα στο ΔΙΠΑΕ

Στα όρια της ασφυξίας βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες το νοσοκομείο Καβάλας, καθώς και οι 12 κλίνες ΜΕΘ...

ΚΚΕ Καβάλας: Συνάντηση με τον Αγροτικό Σύλλογο Νέστου

Αντιπροσωπεία της Τ.Ε. Καβάλας του ΚΚΕ και των εκλεγμένων με τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ στην Τοπική Διοίκηση συναντήθηκε με το...

Αγνοούνται πολλά αδέσποτα ζώα στη Μεσορόπη

Ένα "περίεργο", αλλά συνάμα και πολύ άσχημο γεγονός κατήγγειλε ο επικεφαλής του φιλοζωικού συλλόγου δήμου Παγγαίου "Νώε" Χρήστος Παλληκαράς.

Ποιος ασχολήθηκε μαζί σας κύριε Αντωνιάδη; – της Μαρίας Πολυμέρου

Σε σχέση με δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, οι οποίες στρεφόταν κατά του προσώπου της σε φύλλο εφημερίδας («Η Θασιακή», 13/04/2021), η Περιφερειακή...

Football League, 6η αγωνιστική: Αποτελέσματα, βαθμολογία και επόμενη αγωνιστική

Αποτελέσματα Βόρειος όμιλος Αλμωπός Αριδαίας-Απόλλων Πόντου 4-1 ΝΠΣ Βέροια-Θεσπρωτός 3-1

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

- Advertisement -