Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024

“Χάος” στη Θάσο με τον κορωνοϊό – Εκκλήσεις για κλείσιμο όλων των σχολείων

Must Read

Στην “δίνη” του κορωνοϊού βρίσκεται, εδώ και λίγες ημέρες, το νησί της Θάσου, με τους εντοπισθέντες φορείς του ιού να αυξάνονται μέρα με τη μέρα. Αν και κρούσματα εντοπίζονταν στο νησί εδώ και αρκετές εβδομάδες, η κατάσταση την τελευταία εβδομάδα δείχνει να έχει “ξεφύγει”.

Όλα ξεκίνησαν από το Δημοτικό Σχολείο Πρίνου, όπου και εντοπίστηκε το πρώτο κατά σειρά (μέσα στην εβδομάδα) κρούσμα, σε μαθητή του σχολείου. Αν και τα αποτελέσματα του μοριακού τεστ στο οποίο υποβλήθηκε ο μαθητής έγιναν γνωστά το μεσημέρι της Δευτέρας, τα συμπτώματα είχαν ήδη γίνει ορατά από το Σάββατο.

Η αναστάτωση που προκλήθηκε μετά τον εντοπισμό του κρούσματος ήταν πολύ μεγάλη, με δεδομένο ότι:

α) το Δημοτικό Σχολείο Πρίνου είναι το μεγαλύτερο στη Θάσο (δεχόμενο μαθητές και από άλλους οικισμούς του νησιού),

β) ότι ορισμένοι εκπαιδευτικοί που διδάσκουν σε αυτό συμπληρώνουν ώρες και σε άλλα δημοτικά σχολεία του νησιού, και

γ) η αυλή του Δημοτικού Σχολείου είναι κοινή με αυτήν του Γυμνασίου Πρίνου.

Ωστόσο αυτό που ακολούθησε ήταν μια σειρά ενεργειών και…μη ενεργειών που, αντί να ηρεμήσει τα πράγματα, τα χειροτέρεψε!

Σύμφωνα, λοιπόν, με καταγγελίες τόσο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Πρίνου όσο και μεμονωμένων γονέων μαθητών, αρχικά ενημερώθηκε -όπως έπρεπε- ο διευθυντής του σχολείου, και κατόπιν η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας.

Και ενώ όλοι τους ανέμεναν πως θα διαταχτεί το κλείσιμο του σχολείου, τέτοια απόφαση δεν ελήφθη! Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας αποφάσισε να παραμείνει ανοιχτό το σχολείοχωρίς, μάλιστα, να ενημερώσει τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Υγείας της ΠΕ Καβάλας (ο οποίος έμαθε για το εντοπισθέν κρούσμα…την Τρίτη!)

Τελικά χρειάστηκε να εκδοθεί ανακοίνωση από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου, τα μέλη του οποίου απηύθυναν έκκληση στους γονείς να μη στείλουν τα παιδιά τους την Τρίτη στο σχολείο (από τα περισσότερα από 160 παιδιά που φοιτούν στο σχολείο, περίπου 15 δεν ενημερώθηκαν εγκαίρως και μετέβησαν στον Πρίνο), ενώ προχώρησαν από μόνοι τους και σε απολύμανση του κτιρίου.

Παρόλα αυτά, το “κακό” δεν αποφεύχθηκε και τα κρούσματα κορωνοϊού στις τάξεις μαθητών και εκπαιδευτικών άρχισαν να αυξάνονται (και να εντοπίζονται ακόμα και στο παρακείμενο Γυμνάσιο του Πρίνου). Μόνο την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021 τα κρούσματα είχαν ανέλθει σε 13 (ένας γονέας, 10 μαθητές και 2 εκπαιδευτικοί – ένας εκ των οποίων διδάσκει και στα Λιμενάρια), ενώ και την Πέμπτη (μετά από ελέγχους που διενεργήθηκαν με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής Θάσου) 2 μαθητές Γυμνασίου βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Όλα αυτά την ώρα που ο δήμαρχος Θάσου Λευτέρης Κυριακίδης έχει απευθύνει έκκληση σε όλους τους αρμόδιους φορείς να προχωρήσουν άμεσα στην αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Θάσο (ήδη την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου δεν λειτούργησαν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, ενώ ούτε σήμερα Παρασκευή θα ανοίξουν). Την ίδια στιγμή, και ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας (με ανακοίνωσή του) εφιστά την προσοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων για τον κίνδυνο της διασποράς του κορωνοϊού στη Θάσο και επισημαίνει πως «Είναι επιτακτική ανάγκη τόσο η πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας ,όσο και η συχνή διενέργεια διαγνωστικών δοκιμασιών στα μέλη της μαθητικής κοινότητας».

Must Read

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΑΒΑΛΑΣ

Τελευταία Νέα

Αστέρας Καβάλας: Η Φαίδρα Μιχαηλίδου σε προπονητικό διήμερο της Εθνικής Κορασίδων

Η Φαίδρα Μιχαηλίδου του Αστέρα Καβάλας κλήθηκε να συμμετάσχει στο προπονητικό διήμερο της Εθνικής Κορασίδων. Η Μιχαηλίδου πραγματοποίησε μια...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Το περιεχόμενο του Kavala Portal είναι προστατευμένο!