Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Αυλαία για τη “ληστεία του αιώνα”: Δίκη και καταδίκη για τα 4,2 εκ. €

Must Read

Μια υπόθεση που είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη (όχι μόνο την τοπική αλλά και την πανελλήνια) μέσα στο 2019 έκλεισε την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020 (τουλάχιστον πρωτόδικα, διότι μεσολαβεί και το εφετείο) στις αίθουσες του δικαστικού μεγάρου Κομοτηνής.

Ο λόγος για την κλοπή, στις αρχές του 2019, ενός χρηματικού ποσού της τάξης των 4,2 εκ. € από το χρηματοκιβώτιο υποκαταστήματος εταιρείας security στον Αμυγδαλεώνα. Αρχικά είχε γίνει γνωστό πως οι 2 δράστες απειλούσαν τον ιδιοκτήτη του υποκαταστήματος ότι είχαν απαγάγει την κόρη του και πως, αφού τον εξανάγκασαν να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο, στη συνέχεια τον έδεσαν, πήραν τα χρήματα και εξαφανίστηκαν. Στη συνέχεια όμως διαπιστώθηκε -από τις έρευνες της αστυνομίας- πως η όλη υπόθεση ήταν “σκηνοθετημένη” και ενορχηστρωμένη τόσο από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη του υποκαταστήματος όσο και από τον κουμπάρο του (ο οποίος στο παρελθόν ήταν ιδιοκτήτης συνεργείου αυτοκινήτων στα Αμισιανά -πλέον είναι συνταξιούχος) και τον γιο του (ο οποίος, ωστόσο, αρνιόταν κάθε εμπλοκή).

Η δίκη ξεκίνησε την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020 και ολοκληρώθηκε με την έδρα να κηρύσσει ενόχους και τους 3 κατηγορούμενους. Οι ποινές που επιβλήθηκαν ήταν οι εξής:

  • για τον διευθυντή της εταιρίας χρηματαποστολών, συνολική ποινή κάθειρξης 8 χρόνων,
  • για τον 66χρονο συνταξιούχο, συνολική ποινή κάθειρξης 6 χρόνων και 3 μηνών και
  • για τον επιχειρηματία γιο του, συνολική ποινή κάθειρξης 6 χρόνων και 6 μηνών.

Η έδρα αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου (παρά την αντίθετη εισήγηση της εισαγγελίας). Η ποινή του 66χρονου έχει ανασταλτικό χαρακτήρα, με τον ίδιο να αποφυλακίζεται για λόγους υγείας, ενώ οι άλλοι 2 κατέθεσαν έφεση επί της πρωτόδικης απόφασης.

Must Read

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΑΒΑΛΑΣ

Τελευταία Νέα

BLUE STAR DELOS: Παράταση δρομολογίων στο ΒΑ Αιγαίο μέχρι 25/04 – Έκτακτο δρομολόγιο του ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ προς Καβάλα.

Δεν ήταν όπως φάνηκε, η τελευταία φορά που είδαμε, το Ε/Γ-Ο/Γ ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΔΗΛΟΣ στο λιμάνι της Καβάλας, καθώς...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Το περιεχόμενο του Kavala Portal είναι προστατευμένο!