Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

“Αυλαία” στην υπόθεση Γλάνου: 7 χρόνια κάθειρξη, χωρίς αναστολή!

Must Read

Αυλαία έπεσε το απόγευμα της Πέμπτης 12 Μαρτίου 2020 στην εκδίκαση της υπόθεσης του πρώην προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Καβάλας Χρήστου Γλάνου, ο οποίος κατηγορείτο ότι το 2014 είχε υπεξαιρέσει από τα ταμεία της επιτροπής ένα χρηματικό ποσό της τάξης των 170.000 €.

Η δίκη, η οποία επρόκειτο αρχικά να διεξαχθεί την περασμένη εβδομάδα αλλά αναβλήθηκε για σήμερα, ολοκληρώθηκε με την έδρα να ανακοινώνει την τελική της ετυμηγορία.

Ο Χρήστος Γλάνος καταδικάστηκε σε 7 χρόνια κάθειρξη, με την έφεση να μην έχει ανασταλτικό χαρακτήρα (παρά την αντίθετη εισήγηση της εισαγγελέα, η οποία ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος μέχρι το εφετείο -και παρά τον ισχυρισμό του συνηγόρου υπεράσπισης Λεωνίδα Παππά πως κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από το νόμο). Αυτό σημαίνει ότι ο πρώην πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής θα οδηγηθεί άμεσα στη φυλακή.

Το δικαστήριο έκρινε ότι το συνολικό χρηματικό ποσό που υπεξαιρέθηκε αγγίζει τις 255.000 €, αν και αποδέχτηκε αφενός ότι ο Χρ. Γλάνος επέστρεψε περίπου 30.000 €, αφετέρου ότι αρκετά χρήματα καταβλήθηκαν σε διάφορους προμηθευτές -χωρίς, όμως, να προσκομιστούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Ήδη η υπεράσπιση του Χρ. Γλάνου κατέθεσε αίτημα για ακύρωση του μη ανασταλτικού χαρακτήρα της έφεσης -αίτημα που θα εξεταστεί στις 6 Απριλίου.

Must Read

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΑΒΑΛΑΣ

Τελευταία Νέα

ΔΑΝΕΙΑ: Εγγυητική Ευθύνη του Δημοσίου και νέος Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας

Στα πλαίσια ενημέρωσης των επιχειρηματιών που έχουν λάβει – στο παρελθόν – δάνεια με την «Εγγύηση Ελληνικού Δημοσίου » φιλοξενούμε...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Το περιεχόμενο του Kavala Portal είναι προστατευμένο!