11.8 C
Kavala
Πέμπτη, 6 Αυγούστου, 2020

Άνοιξε για το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων – Έμφαση στα έργα που θα γίνουν, αλλά το παρόν…αβέβαιο!

Must Read

Φωτιά στο ύψωμα Βασιλάκη

Φωτιά ξέσπασε, περί τις 13:30 της Πέμπτης 6 Αυγούστου 2020, κοντά στο ύψωμα Βασιλάκη στην Καβάλα. Αν...

Ελεωνόρα Ζουγανέλη στο “Ακόντισμα”: Αλλαγή ημερομηνίας

Μετατίθεται για τις 23 Αυγούστου 2020 η συναυλία της Ελεωνόρας Ζουγανέλη στο θέατρο του Ακοντίσματος στην Νέα...

Έκρηξη στην Βηρυτό: Την ίδια ουσία χρησιμοποιούν και στην ΒΦΛ

Συνεχίζουν να συγκλονίζουν την παγκόσμια κοινή γνώμη οι εικόνες από την φονική έκρηξη που έλαβε χώρα πριν...

Την έναρξη της φετινής σαιζόν για το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων κήρυξε, το πρωί της Τετάρτης 1 Ιουλίου 2020, ο δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης. Η καθιερωμένη συνέντευξη τύπου και παρουσίαση των εγκαταστάσεων του Πηλοθεραπευτηρίου στους εκπροσώπους του τύπου έλαβε χώρα παρουσία του προέδρου της “ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ” Παναγιώτη Αγγελίδη, του διευθυντή της εταιρίας Στράτο Μαρουλά και του αντιδημάρχου Φιλίππων Θόδωρου Παπαδόπουλου.

Η συνέντευξη τύπου κινήθηκε γύρω από τα υγειονομικά μέτρα που έχουν ληφθεί για την ομαλή λειτουργία του Πηλοθεραπευτηρίου και από τα έργα που αναμένεται να γίνουν στις εγκαταστάσεις του τους επόμενους μήνες (με αναφορές και ευχαριστίες στις προηγούμενες διοικήσεις της “ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ”), ενώ έγινε λόγος και για “μεγάλο ενδιαφέρον” για την προσέλευση επισκεπτών (Σχόλιο γράφοντος: Κάτι που, κατά την ταπεινή μας άποψη, μάλλον ακούγεται ως “όνειρο θερινής νυκτός”, με δεδομένα τα πολύ χαμηλά ποσοστά πληρότητας των ξενοδοχειακών μονάδων και την γενικότερη απαισιοδοξία τόσο στον κλάδο του τουρισμού όσο και στις τάξεις των ίδιων των παραθεριστών – αλλά όλα αυτά θα τα δούμε στην “νεκροτομή”)

Για την ιστορία…

Η συνέντευξη τύπου ξεκίνησε με τον κ. Μουριάδη να ευχαριστεί τον κόσμο για την προσπάθεια της ουσιαστικής προβολής όλων των ενεργειών που μέχρι στιγμής έχουν γίνει , προκειμένου η μονάδα της ιατρικής θεραπείας να λειτουργήσει με ασφαλώς με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, και να δηλώνει πως “Η διοίκηση της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» κατάφερε να προσαρμοστεί άμεσα στις απαιτήσεις της τρέχουσας περιόδου και να υπερκεράσει με την εμπειρία των στελεχών και παραγόντων , όλα τα εμπόδια που ενέσκηψαν, μέχρι να φτάσουμε στο άνοιγμα των εγκαταστάσεων. Βασικός μας στόχος είναι να εξαντλήσουμε την λουτρική περίοδο, να φτάσουμε μέχρι τον Οκτώβρη, Όμως λόγω της κατάστασης είμαστε αναγκασμένοι να εφαρμόσουμε ένα πλάνο δίμηνης διάρκειας,  και ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατήσουν μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα επανεξετάσουμε τον χρόνο λειτουργίας των υποδομών μας . Το ενδιαφέρον για τα λασπόλουτρα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον καθώς συμπατριώτες μας από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, όσο και επισκέπτες από τη Κύπρο και τα Βαλκάνια, έχουν ήδη προγραμματίσει τις επισκέψεις τους στο Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων.”

Ακολούθως Ο κ. Μουριάδης ευχαρίστησε  τους προκατόχους του, τον κ.  Σιμιτσή και Τσανάκα όπως και τους προκατόχους Προέδρους της Δημωφέλειας, Σχοινάκη και Ιωσηφίδου, διότι έκαναν προσπάθειες ώστε  το Πηλοθεραπευτήριο να εισαχθεί  σε ένα πρόγραμμα αναβάθμισής τους, που θα έχει σύγχρονες εγκαταστάσεις, με σκοπό να αυξήσουμε ακόμα περισσότερο την λουτρική περίοδο.» Σε δεύτερη φάση δε , θέλουμε να σκεπάσουμε με «μπαλόνια» τους χώρους για να μπορούμε να τους χρησιμοποιούμε και τον χειμώνα.  Η ιδέα της αναβάθμισης ξεκίνησε απ τον κ Σιμιτσή, ενώ στην συνέχεια η κ Τσανάκα συνέχισε αυτές τις μελέτες και  εντάχθηκε το έργο στο ΕΣΠΑ. Σε μας πέφτει το δύσκολο κομμάτι της υλοποίησης της μελέτης» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τον λόγο πήρε στην συνέχεια ο πρόεδρος της Δημωφέλειας κ. Αγγελίδης, που μίλησε για την έναρξη του Πηλοθεραπευτηρίου για το 2020. Όπως ανέφερε «Από το 2011 το Πηλοθεραπευτήριο, περιήλθε στον Δήμο Καβάλας και ανέθεσε την διαχείριση του ιαματικού πόρου στην Δημωφέλεια. Σήμερα το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, έχει αναγνωριστεί ως  ιαματικός φυσικός πόρος, διαθέτει ειδικό σήμα λειτουργίας ως κέντρο ιαματικού τουρισμού και λειτουργεί ως ξεχωριστή διεύθυνση κέντρου ιαματικού τουρισμού της Δημωφέλειας. Εντάχθηκε στο πρόγραμμα χρηματοδότησης ΕΣΠΑ της ΑΜΘ, για τον εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση των υποδομών του και επέκταση  λειτουργίας του σε 12μηνη βάση, έργο προυπολογισμού 3 εκ ευρώ, επενδύοντας στην μοναδικότητα αυτού του μοναδικού, αλλά και  φυσικού πόρου που διαθέτει ο Δήμος Καβάλας. Το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, συγκαταλέγεται στις προνομιούχες περιοχές που η φύση της χάρισε όχι μόνο τοπία με πλούσιες εναλλαγές, αλλά και πηγές μ ε  θεραπευτικές ιδιότητες, όπως είναι ο συνδυασμός πηλού και θερμού ιαματικού νερού, που συναντά ο επισκέπτης. Ο μοναδικός αυτός φυσικός πόρος, διαθέτει ιαματικές ιδιότητες και ενδείκνυται για ρευματολογικές και καρδιολογικές παθήσεις, γυναικολογικές, δερματολογικές, αλλά και ως καλλυντικό.    Φέτος προωθώντας την δημόσια υγεία, στον χώρο του Πηλοθεραπευτηρίου, γίνεται εφαρμογή ειδικών υγειονομικών πρωτοκόλλων. Όλα τα μέτρα αποσκοπούν  στην αποφυγή συνωστισμού στους χώρους θεραπείας , όσο και τους κοινόχρηστους χώρους, με την εξασφάλιση της παρουσίας, ιατρικού προσωπικού . Το προσωπικό έχει ενημερωθεί και είναι σε θέση να εξυπηρετεί όλους  τους επισκέπτες, διαθέτοντας τα κατάλληλα μέσα ατομικής προστασίας. Η επισκεψιμότητα του χώρου με αυτά τα δεδομένα θα παραμείνει σε ικανοποιητικό επίπεδο. Περιμένουμε να φιλοξενήσουμε  παλιούς και νέους επισκέπτες προσφέροντάς τους την μοναδική εμπειρία που δίνει ο χώρος με στιγμές χαλάρωσης και ευεξίας».

Ο Αντιδήμαρχος Φιλίππων κ. Θόδωρος Παπαδόπουλος, τόνισε, πως «βρισκόμαστε στον τόπο που εδώ και πολλά χρόνια παρέχονται υπηρεσίες στους λουόμενους. Τα προηγούμενα χρόνια πρίν την κρίση, είχαμε φτάσει να έχουμε ακόμα και 60.000 επισκέπτες την σεζόν . Την περίοδο όμως της κρίσης πέσαμε πολύ χαμηλά. Η προσπάθεια  όμως της Δημωφέλειας είναι τέτοια ώστε να μπορέσουμε να αυξήσουμε την ποιότητα των υπηρεσιών μας προς τους λουόμενους και τους επισκέπτες. Η σημαντικότητα του Πηλοθεραπευτηρίου στην οικονομία της περιοχής είναι πολύ μεγάλη . Είναι ένας επιπλέον οικονομικός παράγοντας που βοηθάει το εισόδημα των κατοίκων της περιοχής . Στόχος μας είπε ο κ  Παπαδόπουλος, να συνδέσουμε  τον αρχαιολογικό  χώρο των  Φιλίππων, αλλά και τους άλλους διάσπαρτους μικρότερους αρχαιολογικούς χώρους έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια πορεία πολιτισμού και ιστορίας για να μπορέσει η περιοχή να στηριχθεί  κατά πολύ μεγαλύτερο ποσοστό στον τουρισμό. Νοιώθουμε ότι έχουμε πετρέλαιο στα τρία μέτρα που προσπαθούμε να το βγάλουμε για να ζήσουμε .  Η κληρονομιά μας η ιστορική είναι τέτοια, ώστε πρέπει να την εκμεταλλευτούμε και να αναβαθμίσουμε την οικονομική κατάσταση της  περιοχής και να δημιουργήσουμε και άλλες επιχειρήσεις.  Είναι πολύ σημαντική η λειτουργία των Λασπόλουτρων  για μας και για όλη την Ελλάδα , αλλά και το εξωτερικό. Υπάρχουν ζητήματα βέβαια από την έλευση των άλλων χωρών, όμως πιστεύουμε πως θα ξεπεραστούν και αυτά για να αυξήσουμε την επισκεψιμότητα στον πανέμορφο αυτό χώρο που θαυμάζουμε  και μ ε πολύ κόπο προσπαθούμε να τον φτάσουμε στο καλύτερο σημείο».

Να σημειωθεί πως φέτος δεν θα λειτουργήσει το «Χαμάμ» γιατί είναι πολύ μικρός ο χώρος και δεν μπορεί να χωρέσει δεύτερος άνθρωπος μέσα, τώρα που πρέπει να τηρούνται τα υγειονομικά μέτρα.

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

Φωτιά στο ύψωμα Βασιλάκη

Φωτιά ξέσπασε, περί τις 13:30 της Πέμπτης 6 Αυγούστου 2020, κοντά στο ύψωμα Βασιλάκη στην Καβάλα. Αν...

Ελεωνόρα Ζουγανέλη στο “Ακόντισμα”: Αλλαγή ημερομηνίας

Μετατίθεται για τις 23 Αυγούστου 2020 η συναυλία της Ελεωνόρας Ζουγανέλη στο θέατρο του Ακοντίσματος στην Νέα Καρβάλη. Ως γνωστόν, η συναυλία...

Έκρηξη στην Βηρυτό: Την ίδια ουσία χρησιμοποιούν και στην ΒΦΛ

Συνεχίζουν να συγκλονίζουν την παγκόσμια κοινή γνώμη οι εικόνες από την φονική έκρηξη που έλαβε χώρα πριν από 2 ημέρες στο λιμάνι...

Προκήρυξη διαγωνισμού φωτογραφίας με τίτλο, «Θάσος, φως και χρώματα»

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Τεχνών 2020» η ΔΗ.Κ.Ε.Θ. προκηρύσσει διαγωνισμό φωτογραφίας με τίτλο «Θάσος, φως και χρώματα».  Οι φωτογραφίες των διαγωνιζομένων μπορούν...

ΕΟΔΥ: 8 νέοι φορείς κορωνοϊού στον νομό Καβάλας – Μεταξύ αυτών Ανακοινώσεις από τις εταιρείες της ΒΦΛ – Βρέθηκε φορέας στην Μεραρχία;

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020 124 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα. Αναλυτικά η γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων:

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

- Advertisement -