Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ανακοίνωση ΣΦΓΤ για το στεγαστικό

Must Read

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 14 Φεβρουαρίου η έκτακτη γενική συνέλευση του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας. 

Το θεατράκι της Στέγης αποδείχτηκε πολύ μικρό για να χωρέσει τα 100 και πλέον μέλη που συγκεντρώθηκαν ενώ δεκάδες ήταν και οι νέες εγγραφές που πραγματοποιήθηκαν ανεβάζοντας έτσι συνολικά τον αριθμό των μελών του Συνδέσμου σε περίπου 150. 

Για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια, ο ΣΦΓΤ μετρά στη δύναμή του τόσα πολλά ενεργά μέλη.

Είναι φανερό λοιπόν ότι η πρόθεση του μητροπολίτη να υποχρεώσει το Σύνδεσμο να αποχωρήσει από την επί 64 χρόνια ιστορική του έδρα, ευαισθητοποίησε και κινητοποίησε παλιά και νεότερα μέλη και φίλους τού ιστορικότερου πολιτιστικού φορέα της πόλης μας που συσπειρώθηκαν για να υπερασπιστούν τον ΣΦΓΤ και την Στέγη του.

Ως πρώτο θέμα της συνέλευσης τέθηκε η πρόταση της Μητρόπολης για μετεγκατάσταση του Συνδέσμου από το ισόγειο του κτιρίου της οδού Κύπρου το οποίο χρησιμοποιεί από το 1960 σε κτίριο της οδού Βενιζέλου ιδιοκτησίας της Εκκλησίας η οποία απορρίφθηκε ομόφωνα.

Στη συνέχεια έγιναν τοποθετήσεις, συζήτηση και  επεξεργασία προτάσεων του Συνδέσμου για τον περαιτέρω χειρισμό του θέματος οι οποίες κατέληξαν σε ψήφισμα το οποίο εγκρίθηκε ομόφωνα και στο οποίο δηλώνεται κατηγορηματικά ότι ο Σύνδεσμος δεν πρόκειται να εγκαταλείψει το κτίριο και θα συνεχίσει τη δράση του στην ιστορική και φυσική του έδρα.

Συγχρόνως συστάθηκε επιτροπή έγκριτων νομικών της πόλης μας – μελών του Συνδέσμου οι οποίοι συμμετείχαν στη συνέλευση, και -αν χρειαστεί- θα υπερασπιστούν με κάθε νόμιμο μέσο το στόχο και την βούληση των μελών για την παραμονή του Συνδέσμου στο κτίριο της Στέγης της οδού Κύπρου.

Τέλος αποφασίστηκε η διοργάνωση σειράς εκδηλώσεων, μουσικών, θεατρικών, εικαστικών, ομιλιών κ.ά. 

Must Read

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΑΒΑΛΑΣ

Τελευταία Νέα

ΔΑΝΕΙΑ: Εγγυητική Ευθύνη του Δημοσίου και νέος Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας

Στα πλαίσια ενημέρωσης των επιχειρηματιών που έχουν λάβει – στο παρελθόν – δάνεια με την «Εγγύηση Ελληνικού Δημοσίου » φιλοξενούμε...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Το περιεχόμενο του Kavala Portal είναι προστατευμένο!