Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024

Αγροτικό Ιατρείο Καλλιράχης: Καλύφθηκε η θέση του γιατρού – Είχε μείνει κενή 2 μήνες

Must Read

Από τις διοικήσεις του Σωματείου Συνταξιούχων ΝΑΤ Καβάλας, του Σωματείου Συνταξιούχων Καλλιράχης, του Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου Θάσου και του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Καβάλας εστάλη η παρακάτω ανακοίνωση:

Με τον αγώνα μας και κάτω από την πίεση για αγωνιστικές κινητοποιήσεις των σωματείων και των κατοίκων της Καλλιράχης, καλύφθηκε η θέση του Αγροτικού Γιατρού στην Καλλιράχη που έμεινε κενή από τις 18 ΙΟΥΛΙΟΥ έως της 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, λόγο της μη έγκαιρης προκήρυξης της από το Υπουργείο Υγείας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι κάτοικοι της Καλλιράχης να στερηθούν στοιχειώδεις και αναγκαίες υπηρεσίες υγείας εν μέσο τουριστικής περιόδου. Από την πρώτη στιγμή καταγγείλαμε την αδιαφορία του Υπουργείου Υγείας, που στόχο έχει την υποβάθμιση η και το κλείσιμο των Αγροτικών Ιατρείων όπως έκανε στην περίοδο της πανδημίας.

Στην απάντηση του το Υπουργείο αναφέρει ότι, η απόσταση του αγροτικού ιατρείου από το Κ Υ Πρίνου είναι περίπου 10 λεπτά, παρότι η κυρία Υπουργός Ειρήνη Αγαπηδακη γνωρίζει μέσα από την καταγγελία των σωματείων ότι η συγκοινωνία του ΚΤΕΛ είναι ένα δρομολόγιο στις ο7:15 από την Καλλιράχη και επιστροφή από τον Πρίνο 15:15 και οι ανήμποροι άνθρωποι για να γράψουν τα φάρμακα τους η για να πάνε σε γιατρό στο Κ Υ Πρίνου πρέπει να πάρουν ΤΑΞΙ, η να έχουν δικό τους μεταφορικό μέσο, η να χάση το μεροκάματο του κάποιος δικός τους άνθρωπος.

Άρα για την κυρία Υπουργό η ταλαιπωρία και το οικονομικό βάρος που υποχρεώνονται να επωμιστούν οι κάτοικοι της Καλλιράχης είναι άνευ αξίας ζήτημα, και δεν χρειάζεται κατά την γνώμη της το αγροτικό ιατρείο στην καλλιράχη, την ώρα που η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης μας απομυζά το πενιχρό εισόδημα μας. Να είναι σίγουρη η κυρία υπουργός ότι θα επαγρυπνούμε και δεν πρόκειται να ξεμπερδέψει ποτέ με τους κατοίκους της Θάσου.

Επίσης είναι ασύστολο ψέμα όπως αναφέρει στην απάντηση της η κυρία Υπουργός, ότι το <<A. Ι Καλλιράχης καλύφθηκε και ότι καταβάλλεται προσπάθεια να συνεχίσει και τον μήνα Αύγουστο από γιατρό μια φορά την εβδομάδα>>, την ώρα που η θέση του αγροτικού γιατρού στο ιατρείο Καλλιράχης έμεινε κενή από τις 14/6/2023 η προκήρυξη έγινε 19/6/2023 και σύμφωνα με τον οριστικό πίνακα όπως ανακοίνωσε στις 22/8/2023 το Υπουργείο Υγείας η θέση καλύφθηκε, γιατρός όμως στο ιατρείο Καλλιράχης από τις 18 ΙΟΥΛΙΟΥ που έκανε τελευταία φορά υπηρεσία πήγε στις 5 Σεπτέμβρη.

Η κυρία υπουργός όπως και οι προκάτοχοι της δεν μπήκε στον κόπο να απαντήσει στα αιτήματα του λαού της Θάσου για την στήριξη του κέντρου υγείας με μονάδα τεχνητού νεφρού, φαρμακείο ΕΟΠΥΥ, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού υλικοτεχνική υποδομή. Βαρύγδουπες εξαγγελίες μόνο ξέρουν να κάνουν σε κάθε προεκλογική περίοδο μόνο για να υφαρπάξουν την ψήφο μας.

Την ίδια στιγμή οι μεγάλες ελλείψεις στο Κ Υ ΠΡΙΝΟΥ σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, όπως και σε τεχνολογικό εξοπλισμό χτυπούν καμπανάκι κινδύνου παραπέρα υποβάθμισης του ΚΥ, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλουν γιατροί και νοσηλευτές είναι φύση αδύνατο να ανταποκριθούν στις ανάγκες των κατοίκων της Θάσου, στους οποίους κατά την διάρκεια του καλοκαιριού προστίθενται περίπου 1 εκατομμύριο παραθεριστές. Το ΚΥ δεν λειτουργεί με βάση όσα προβλέπει το οργανόγραμμα. Η υποστελέχωση είναι τέτοια που δεν βγαίνουν οι βάρδιες, ούτε οι εφημερίες, δεν υπάρχουν κρίσιμες ειδικότητες. Τα ασθενοφόρα καθυστερούν στην αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών, γιατροί σκέπτονται να παραιτηθούν λόγο των άσχημων συνθηκών που υποχρεώνονται να εκτελέσουν υπηρεσίες υγείας, ενώ η μια θέση γιατρού που προκηρύχτηκε δεν υπάρχει ενδιαφερόμενος γιατρός.

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης θα είναι η παραπέρα υποβάθμιση υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας με σοβαροί κίνδυνοι για την υγεία και την ανθρώπινη ζωή, των κατοίκων του νησιού και των παραθεριστών.

Η πολιτική κόστους-όφελος αποδεικνύεται καταστροφική και στο τομέα της Υγείας, όλη αυτή η κατάσταση οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο να μπουν στα Κέντρα Υγείας χορηγοί που θα εμφανιστούν ως ευεργέτες και στην συνέχεια να παραχωρηθεί το Κέντρο Υγείας σε ιδιωτικές κερδοσκοπικές εταιρείες.

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΑΥΤΟ

Συλλογικά και οργανωμένα εργαζόμενοι συνταξιούχοι αγρότες αυτοαπασχολούμενοι νεολαία να βάλουμε εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική ,που μετατρέπει την Υγεία σε πανάκριβο εμπόρευμα για λίγους και εκλεκτούς. Η δυνατότητα και η ελπίδα να λυθούν τα οξυμένα προβλήματα που τσακίζουν την ζωή μας βρίσκεται στους αγώνες και την μαζική συμμετοχή μας σε αυτούς περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Διεκδικούμε:

Την ενίσχυση του ΚΥ ΠΡΙΝΟΥ με κατεπείγουσες προσλήψεις ιατρικού, νοσηλευτικού προσωπικού, υλικοτεχνική υποδομή. Στήριξη τον Αγροτικών ιατρείων της ΘΑΣΟΥ με καθημερινά γιατρό.

Μονάδα τεχνητού νεφρού ,φαρμακείο ΕΟΠΥΥ, δωρεάν υγεία πρόνοια για την λαϊκή οικογένεια.

Must Read

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΑΒΑΛΑΣ

Τελευταία Νέα

Οι αγρότες στην αντιπεριφέρεια Καβάλας (βίντεο)

Συμβολική πορεία διαμαρτυρίας, με πάνω από 10 τρακτέρ, πραγματοποίησε το πρωί της Τρίτης 20 Φεβρουαρίου 2024 αγρότες που συμμετέχουν...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Το περιεχόμενο του Kavala Portal είναι προστατευμένο!