Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024

1ο & 6ο Γυμνάσιο Καβάλας: “Μίλησαν” για την ιστορία της Καβάλας και βραβεύτηκαν!

Must Read

image_printΕκτύπωση

2 ταινίες που παρήγαγαν οι ομάδες κινηματογράφου του 1ου και του 6ου Γυμνασίου Καβάλας απέσπασαν το 3ο βραβείο στον 2ο διεθνή μαθητικό διαγωνισμό οπτικοακουστικής και ψηφιακής δημιουργίας «Η ιστορία σου, είναι ιστορία της πόλης σου». Τον διαγωνισμό διοργάνωσε η εκπαιδευτική ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με το Γενικό Συμβούλιο Βιβλιοθηκών του Υπουργείου, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους (Γ.Α.Κ.) και το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας.

1ο Γυμνάσιο Καβάλας: “Μνήμη απίθανη…”

Η ομάδα κινηματογράφου του 1ου Γυμνασίου Καβάλας άρχισε τις δράσεις για το σχολικό έτος 2010-2011, με συντονίστρια την φιλόλογο, Ματούλα Καμίδου και συνεργάτιδα στη συγκεκριμένη ταινία την φιλόλογο, Όλγα Κωνσταντά. Έχει δημιουργήσει έως τώρα εννέα ταινίες μυθοπλασίας και δύο ντοκιμαντέρ. Μετά από έρευνα που πραγματοποίησε στο διαδίκτυο, στη δημοτική βιβλιοθήκη και στα Γενικά Αρχεία του Κράτους, προχώρησε στην παραγωγή του ντοκιμαντέρ που βραβεύτηκε και έχει τον τίτλο: «Μνήμη απίθανη…». Θέμα του είναι, η ιστορία του διδακτηρίου όπου στεγάζεται το 1ο Γυμνάσιο, από τη χρονιά που κτίστηκε έως σήμερα. «Στη «Μνήμη απίθανη…», οι μαθητές ανατρέχουν σε ιστορικά βιβλία και ντοκουμέντα της εποχής και μέσα από την αμεσότητα της αφήγησης ανθρώπων που ήταν μαθητές του, μας γνωρίζουν πτυχές της εκπαιδευτικής πραγματικότητας της Καβάλας, ήδη από τις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα, αλλά και αργότερα.

Επιχείρησαν ακόμα να κάνουν μία σύνδεση με το κοντινό παρελθόν και το παρόν μιλώντας για τις τοιχογραφίες που κοσμούν τον 1ο όροφο του κτιρίου, έργα αντάξια της ιστορικότητάς του και παρουσιάζοντας ταυτόχρονα τις πολιτιστικές δράσεις που γίνονται τα τελευταία χρόνια στο σχολείο.

Η διάρκεια του ντοκιμαντέρ είναι 35 λεπτά, αλλά προκειμένου να συμμετέχει στον διαγωνισμό και αφαιρώντας σκηνές που αφορούσαν στοιχεία του πρόσφατου παρελθόντος και του παρόντος δημιούργησαν ένα δεκάλεπτο αντίγραφό του. Μ’ αυτό συμμετείχε η ομάδα και απέσπασε το 3ο βραβείο.


6ο Γυμνάσιο Καβάλας: “Ταξιδεύοντας με την 7η τέχνη στην Καβάλα του χθες

Η ταινία του 6ου Γυμνασίου Καβάλας έχει τίτλο «Ταξιδεύοντας με την 7η τέχνη στην Καβάλα του χθες» και επιχειρεί μία περιδιάβαση στους παλιούς κινηματογράφους της Καβάλας. Για τη δημιουργία της εργάστηκαν έξι μαθητές του Β1 υπό την επίβλεψη της φιλολόγου του σχολείου Αλεξάνδρας Γερακίνη κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2019-2020.

Σε ανακοίνωσή τους οι συντελεστές της ταινίας ευχαριστούν θερμά τον κύριο Λευτέρη Κελβερίδη τόσο για τη συνέντευξη όσο και για το υλικό που τους παραχώρησε καθώς και την κυρία Όλγα Μοσχίδου για την παραχώρηση αίθουσας του κινηματογράφου Απόλλων όπου πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη με τον κύριο Κελβερίδη.

Είναι ιδιαίτερη χαρά μάλιστα που το 6ο Γυμνάσιο καβάλας μοιράζεται το τρίτο βραβείο με το 1ο Γυμνάσιο Καβάλας για τη δημιουργία του «Μνήμη απίθανη…»

Must Read

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΑΒΑΛΑΣ

Τελευταία Νέα

Αυτοκίνητο άρπαξε φωτιά κοντά στο άλσος των Πεντακοσίων (φωτό)

Περί τις 3 το μεσημέρι της Δευτέρας 15 Ιουλίου 2024, ένα ΙΧ αυτοκίνητο που εκινείτο στην οδό Αμερικανικού Ερυθρού...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Το περιεχόμενο του Kavala Portal είναι προστατευμένο!