Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024

Ερώτηση Κυριάκου Βελόπουλου για την Αλάνα Ν. Ηρακλείτσας

Must Read

image_printΕκτύπωση

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη κατέθεσε ο πρόεδρος της “Ελληνικής Λύσης” Κυριάκος Βελόπουλος, με αντικείμενο την παραχώρηση της “Αλάνας” της Νέας Ηρακλείτσας στον Άλεξ Χαντιτάγκι.

Η ερώτηση αναφέρει τα εξής:

Κύριε Υπουργέ,

Στην Π.Ε. Καβάλας στο παραθαλάσσιο χωριό Ν. Ηρακλείτσα και ακριβώς δίπλα υπάρχει η «Αλάνα», όπως την ξέρουν οι κάτοικοί της. Είναι ένα οικόπεδο 159 στρεμμάτων που εφάπτεται στη θάλασσα σε μια περιοχή με τεράστια τουριστική ανάπτυξη. Αυτό το οικόπεδο με τεράστια άξια το πούλησε το ΤΑΙΠΕΔ σε έναν επενδύτη σε υποπολλαπλάσια άξια χωρίς διαβούλευση και τη σύμφωνη γνώμη του Δήμου και των κατοίκων της περιοχής. Από τα 159 στρέμματα θα πρέπει τα 43 να γίνουν αφενός κοινόχρηστοι χώροι για θέσεις παρκινγκ και δρόμοι για πρόσβαση στους λουόμενους – κατοίκους του χωρίου και αφετέρου για τους επισκέπτες καταστήματα. Ο Δήμαρχος Παγγαίου το 2023 με το από 19/05/2023 έγγραφο 1315 και 1317 σταμάτησε την περίφραξη, διότι ήταν παράτυπη. Η «Αλάνα» της Ν. Ηρακλείτσας πρέπει να αξιοποιηθεί για το καλό της περιοχής, όχι όμως «αξιοποίηση» χωρίς κριτήρια και περιορισμούς. Οι αρμόδιες υπηρεσίες οφείλουν να ελέγξουν και να διασφαλίσουν ότι θα τηρηθούν όλοι οι κανόνες που θα διασφαλίσουν τη σωστή τουριστική ανάπτυξη και ότι ο επενδυτής θα συμμορφωθεί με όλους τους κανόνες και τη νομοθεσία του Ελληνικού Κράτους.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Έγινε έλεγχος ως προς το τίμημα της πώλησης;
  2. Έχει κατατεθεί ολοκληρωμένο ρυμοτομικό σχέδιο από τον επενδυτή;
  3. Έχει διασφαλιστεί από τις υπηρεσίες του Δήμου και τις υπηρεσίες του κράτους ότι θα τηρηθούν οι κανόνες προστασίας του περιβάλλοντος, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, της πρόσβασης των λουόμενων, των θέσεων στάθμευσης, της ανέγερσης και εν τέλει και ως προς το υγειονομικό μέρος;

Ο ερωτών Βουλευτής

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Must Read

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΑΒΑΛΑΣ

Τελευταία Νέα

Αυτοκίνητο άρπαξε φωτιά κοντά στο άλσος των Πεντακοσίων (φωτό)

Περί τις 3 το μεσημέρι της Δευτέρας 15 Ιουλίου 2024, ένα ΙΧ αυτοκίνητο που βρισκόταν στην οδό Αμερικανικού Ερυθρού...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Το περιεχόμενο του Kavala Portal είναι προστατευμένο!