11.8 C
Kavala
Παρασκευή, 5 Μαρτίου, 2021

Της…ΔΕΥΑΚ: Νέο “καπέλο” στους λογαριασμούς, “γκάφες” στις χρεώσεις και μηνύσεις…

Must Read

10 απινιδωτές εγκατέστησε η ΠΕ Καβάλας (φωτογραφίες)

Εδώ και πολλά χρόνια (ήδη από το 2018) έχουμε επισημάνει την ανάγκη να εγκατασταθούν σε πολυσύχναστους χώρους...

Μιχάλης Λυχούνας: Ένας ανανήψας από την COVID-19 αφηγείται

Ένας από τους πλέον γνωστούς συμπολίτες μας που που έζησε "από πρώτο χέρι" την νόσο COVID-19 είναι...

Rapid tests από την αντιπεριφέρεια Καβάλας

Η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας δια της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, σε συνεργασία με τις κινητές...

Ήταν που ήταν, εδώ και χρόνια, ηλεκτρισμένη η ατμόσφαιρα γύρω από την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης-Αποχέτευσης Καβάλας

ήρθαν και οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών αυτού του “δίσεκτου” έτους για να “δέσουν τη μαγιονέζα”!

Αφορμή, φυσικά, δεν θα μπορούσε να ήταν άλλη από την απόφαση που έλαβε στην τελευταία συνεδρίασή του το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΚ για επιβολή ενός επιπλέον “καπέλου” στους λογαριασμούς των καταναλωτών.

Και μπορεί το “καπέλο” αυτό να φαντάζει σε κάποιους ως σχετικά μικρό (12 ευρώ ετησίως στο πάγιο του υδρόμετρου – δηλ. 1 € ανά μήνα), αλλά ακόμα και αυτό το 1 € ανά μήνα φαντάζει πολύ σε μια χρονική περίοδο που οι καταναλωτές μετρούν και το παραμικρό λεπτό για να βγάλουν τα έξοδά τους!

Η αιτιολόγηση που έχει δοθεί από τον πρόεδρο της επιχείρησης Απόστολο Χρόνη (σε δηλώσεις του στο Kavala Portal) σχετίζεται με την εξεύρεση πόρων για μικρής εμβέλειας έργα που καλείται να υλοποιήσει η ΔΕΥΑ Καβάλας στο εγγύς μέλλον. Μάλιστα ο κ. Χρόνης σημείωσε (μιλώντας στο Kavala Portal) πως “αν είχαμε εξασφαλίσει την επιχορήγηση-δάνειο από το πρόγραμμα ‘Αντώνης Τρίτσης’, ύψους 1.8 εκ. ευρώ, δεν θα φτάναμε στο σημείο να βάζαμε αυξήσεις στα πάγια. Αλλά η αντιπολίτευση αποφάσισε διαφορετικά, μπλόκαρε την προσπάθειά μας και τώρα είμαστε αναγκασμένοι να αναζητήσουμε από αλλού τα απαιτούμενα χρήματα.”

Και δεν είναι μόνο το νέο αυτό “καπέλο”…

Μια άλλη απόφαση που έλαβε το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΚ ήταν η διατήρηση της εγγυήσεως για την ανανέωση των στοιχείων των καταναλωτών -αν και αυτή δεν θα ανέρχεται σε 100 € αλλά σε 30 €.

Το πρόβλημα με τις εγγυήσεις δεν είναι καινούριο – τουναντίον, έχει απασχολήσει ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν την επικαιρότητα γύρω από τη ΔΕΥΑΚ. Το βασικότερο πρόβλημα γύρω από τις εγγυήσεις -το οποίο, παραδόξως, δείχνει να “προσπερνάει” η διοίκηση της ΔΕΥΑ Καβάλας- είναι αυτό της έλλειψης επαρκών αποδείξεων για το ποιοι ακριβώς καταναλωτές έχουν πληρώσει στο παρελθόν την εγγύηση αυτή -κάτι που ισχύει όχι μόνο για τους κατοίκους της Δ.Ε. Φιλίππων (οι οποίοι, μέχρι και το 2011, εξυπηρετούντο από τη ΔΕΥΑ Φιλίππων) αλλά και για πολλούς κατοίκους της Δ.Ε. Καβάλας (οι οποίοι είναι πολύ λογικό να μη θυμούνται, μετά από 20-30 χρόνια, αν έχουν καταβάλλει εγγύηση ή όχι).

Όλο αυτό έχει οδηγήσει την παράταξη “Ο Τόπος της Ζωής μας” του Μάκη Παπαδόπουλου (και συγκεκριμένα τον εκπρόσωπό της στο ΔΣ της ΔΕΥΑΚ Σωτήρη Λαζαρίδη) να προτείνουν τη λύση του “περασμένα ξεχασμένα”: δηλ. η εγγύηση να αφορά αποκλειστικά τους νέους καταναλωτές, ενώ η ανανέωση των στοιχείων των ήδη υπαρχόντων καταναλωτών να γίνεται δωρεάν.

Ένα άλλο στοιχείο, επίσης, που προκαλεί ερωτηματικά είναι η ισχύς της μειωμένης εγγύσης – συγκεκριμένα, η μείωση στα 30 € αφορά μόνο όσους θελήσουν να ανανεώσουν τα στοιχεία τους μέσα στο 1ο εξάμηνο του 2021. Τώρα το πόσοι θα θελήσουν να ανανεώσουν τα στοιχεία τους εν καιρώ κορωνοϊού…αυτό είναι ένα θέμα!

Σε κάθε περίπτωση, τα ερωτηματικά, πάντως, για την οικονομική κατάσταση της ΔΕΥΑΚ είναι πολλά και, μέχρις στιγμής, δεν έχει δοθεί από κανέναν μια ξεκάθαρη απάντηση για το αν όντως η επιχείρηση “οδεύει προς τα βράχια” ή αν “τα κουτσοβολεύει”.

Και το χειρότερο είναι πως, αντί να δίνεται μια ξεκάθαρη απάντηση, έρχονται οι συνεχόμενες καταγγελίες για “φουσκωμένους” λογαριασμούς ύδρευσης για να χειροτερέψουν το τοπίο! Συγκεκριμένα, όπως έχουν καταγγείλει πολλοί συμπολίτες, αντί να γίνονται καταμετρήσεις της κατανάλωσης ύδατος ανά 4 μήνες γίνονται, συχνά, ανά 5 μήνες. Κάτι που έχει, ως συνέπεια, να εμφανίζονται αυξημένες καταναλώσεις νερού -και, φυσικά, αυξημένες χρεώσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΚ.

Την ύπαρξη αυτών των “φουσκωμένων” λογαριασμών επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο κ. Χρόνης, ο οποίος δήλωσε (τόσο στο Kavala Portal όσο και σε άλλα τοπικά ΜΜΕ) πως “στην τελευταία καταμέτρηση της κατανάλωσης παρουσιάστηκαν καθυστερήσεις -λόγω ασθενειών που προσέβαλαν τους υπαλλήλους που είναι επιφορτισμένοι με την καταμέτρηση-, με αποτέλεσμα ορισμένα ρολόγια να μην ελέγχονται μέσα στους 4 μήνες αλλά μετά την παρέλευση του τετραμήνου.” Πάντως, μετά και την κατακραυγή από την τοπική κοινή γνώμη, έγινε γνωστό πως οι καταναλωτές που έχουν εντοπίσει τέτοιους “φουσκωμένους” λογαριασμούς μπορούν να αποταθούν στην επιχείρηση, είτε για να λάβουν διορθωμένους λογαριασμούς είτε για να τους επιστραφούν χρήματα -στην περίπτωση που έχει προηγηθεί εξόφληση.

Και σαν μην έφταναν όλα αυτά, ήρθε και η καταγγελία του τέως προέδρου της επιχείρησης Χαράλαμπου Κουφατζή πως “η ΔΕΥΑΚ έχει κηρύξει στάση πληρωμών, δεν πληρώνει προμηθευτές, δεν πληρώνει τίποτα” για να “προσθέσει το κερασάκι στην τούρτα”. Ο κ. Χρόνης, βέβαια, υπέβαλλε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση (δηλώνοντας προς πάσα κατεύθυνση πως “όλοι οι προμηθευτές μας είναι πληρωμένοι κανονικά. Το μόνο που εκκρεμεί είναι οι οφειλές μας προς την ΔΕΗ – έχουμε επιλέξει να μην πληρώνουμε τους τρέχοντες λογαριασμούς και να δίνουμε βάση τόσο στις παλιές μας οφειλές όσο και στους προμηθευτές μας. Εν καιρώ θα πληρωθούν και όλες οι οφειλές της ΔΕΥΑΚ.”

Όλα αυτά σε μια επιχείρηση ζωτικής σημασίας για τον δήμο Καβάλας, μια επιχείρηση που σχετίζεται με το πλέον βασικό καταναλωτικό αγαθό -το νερό.

Είναι, λοιπόν, παράλογο να αναρωτιέται κανείς αν όλα πάνε καλά στην ΔΕΥΑΚ ή όχι; Τα συμπεράσματα δικά σας…

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

10 απινιδωτές εγκατέστησε η ΠΕ Καβάλας (φωτογραφίες)

Εδώ και πολλά χρόνια (ήδη από το 2018) έχουμε επισημάνει την ανάγκη να εγκατασταθούν σε πολυσύχναστους χώρους...

Μιχάλης Λυχούνας: Ένας ανανήψας από την COVID-19 αφηγείται

Ένας από τους πλέον γνωστούς συμπολίτες μας που που έζησε "από πρώτο χέρι" την νόσο COVID-19 είναι ο αρχαιολόγος Μιχάλης Λυχούνας.

Rapid tests από την αντιπεριφέρεια Καβάλας

Η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας δια της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, σε συνεργασία με τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ, θα διοργανώσουν...

Τάνια Ελευθεριάδου: Ξεκάθαρο το Υπουργείο Ναυτιλίας για το λιμάνι της Κεραμωτής

Ξεκάθαρη είναι η απάντηση του Υπουργείου Ναυτιλίας στην ερώτηση που κατέθεσε η βουλεύτρια Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Τάνια Ελευθεριάδου σχετικά με τη...

Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας: Νέο ωράριο καταστημάτων ως τις 16 Μαρτίου

Εκδόθηκε σήμερα το πρωί η Υπουργική Απόφαση Δ1α/Γ.Π.οικ.13805/4-3-2021 που ορίζει τα νέα μέτρα για την περίοδο από την Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

- Advertisement -