Θόδωρος Μουριάδης: Αποπομπή υποψήφιας συμβούλου για ομοφοβικές αναρτήσεις

Λίγες μόνο ημέρες αφότου τα μέλη της παράταξης του νυν δημάρχου Καβάλας Θόδωρου Μουριάδη υπερασπίστηκαν με θέρμη τον υποψήφιο με την παράταξη σύμβουλο Γιάννη Σάρρο για την επίθεση που δέχτηκε (μέσα από τα social media) για το ότι ο γιος του είναι παντρεμένος με άντρα,

μια άλλη υποψήφια σύμβουλος με την ίδια παράταξη, η Σοφία Σαρρίδου, αποφάσισε να “ξεσπαθώσει” και να βγάλει προς τα έξω τις ομοφοβικές της απόψεις -με αφορμή, αυτή τη φορά, την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ένα σχόλιο, ωστόσο, της κ. Σαρρίδου σε ανάρτηση για την επικείμενη επίσκεψη του κ. Κασσελάκη στην Καβάλα ήταν αρκετό για να προκαλέσει ζωηρές αντιδράσεις και να οδηγήσει, τελικά, στην αποπομπή της από τα ψηφοδέλτια της παράταξης “Σύγχρονος Δήμος”.

Το σχόλιο ήταν το εξής:

Το σχόλιο αυτό (καθώς και άλλα σχόλια, όπως το “η κυρία Κασσελάκης”) αναδείχτηκε από την παράταξη του Γιάννη Εριφυλλίδη, τα μέλη της οποίας -όπως ήταν φυσικό- προχώρησαν σε δεκάδες κοινοποιήσεις στα social media, ζητώντας παράλληλα μια αντίδραση από τον κ. Μουριάδη.

Η αντίδραση ήρθε αργά το βράδυ της Τετάρτης 20 Σεπτεμβρίου 2023, οπότε και εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Εκτός “ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΔΗΜΟΥ” η υποψήφια του Τοπικού Συμβουλίου Κρηνίδων, Σοφία Σαρρίδου.

Δήλωση του Δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη:

“Τα σχόλια της κ. Σοφίας Σαρρίδου, υποψήφιας της παράταξης μας, στο Τοπικό Συμβούλιο Κρηνίδων, σχετικά με την επικείμενη επίσκεψη του κ. Στέφανου Κασσελάκη στην Καβάλα, είναι απαράδεκτα, τα καταδικάζω απερίφραστα και χωρίς δεύτερη σκέψη.

Ο “ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΔΗΜΟΣ” έχει αποδείξει ότι σέβεται απολύτως την όποια διαφορετικότητα οποιουδήποτε ανθρώπου και ότι δεν μπορεί να δεχτεί τέτοιου είδους ρατσιστικές και ομοφοβικές συμπεριφορές.

Ως εκ τούτου, η κυρία Σοφία Σαρρίδου δεν αποτελεί από σήμερα μέλος του ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΔΗΜΟΥ”.