Ένας σπουδαίος Πόντιος που τίμησε την καταγωγή του με μοναδικό τρόπο και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους όσοι τον γνώρισαν, ο Πόλιος Παπαγιαννίδης άφησε σήμερα Πέμπτη 14 Μαΐου 2020 την τελευταία του πνοή στον τόπο του, στον Κεχρόκαμπο.
Πριν από μία εβδομάδα είχε εισαχθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης ωστόσο, μόλις χθες, πήρε εξιτήριο. Δυστυχώς η καρδιά του τον πρόδωσε και η μουσική ποντιακή παράδοση μετράει από σήμερα ακόμα μία σημαντική απώλεια.
Ο Πόλιος Παπαγιαννίδης είχε έρθει στη ζωή το 1958, στον Κεχρόκαμπο. Ήταν σπουδαίος στιχουργός, τραγουδούσε με έναν ιδιαίτερα ευαίσθητο τρόπο, έπαιζε αγγείο, φλογέρα και ζουρνά. Ξεκίνησε να τραγουδάει έχοντας στο πλάι του τον Κυριάκο Ιωακειμίδη. Εργάστηκε ως κεντρικός τραγουδιστής στο θρυλικό κέντρο «Κορτσοπον», της Αθήνας για περίπου επτά χρόνια. Έκανε δύο δισκογραφικές δουλειές με τον Γιώργο Αμαραντίδη και μία με τον Αδάμ Αποστολίδη. Πολλά τραγούδια του τα είχε δώσει σε άλλους τραγουδιστές.
Ο Όμιλος Ποντίων Χορευτών Καβάλας, σε ανάρτησή του στη σελίδα του στο facebook, γράφει: «Έφυγες για ταξίδι μακρινό… Πολύ νωρίς… Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια Παπαγιαννίδη».