11.8 C
Kavala
Τρίτη, 26 Μαΐου, 2020

Τελικά ισχύει ο έλεγχος της κυκλοφορίας στην Θάσο; – Καταγγελία ναυτεργατών, παρέμβαση δημάρχου

Must Read

Ο δήμος Καβάλας βράβευσε τους πολιτιστικούς συλλόγους για την κατασκευή μασκών

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού, Απόστολος Μουμτσάκης και ο Πρόεδρος της Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής του...

Ανοίγουν την Μεγάλη Λέσχη!

Το νέο πρόγραμμα του Cosmopolis Festival θα παρουσιαστεί το πρωί της προσεχούς Πέμπτης 28 Μαΐου 2020, από...

Το δίλημμα ενός αόρατου εχθρού – του Γιώργου Τσακίρη

Ήταν στα τέλη του 2019 όταν στα δελτία ειδήσεων της χώρας, ξεκίνησαν να γίνονται σποραδικές αναφορές για...

Την περασμένη Παρασκευή είχαμε αναφερθεί (δείτε εδώ) στην απόφαση που έλαβε η διοίκηση του υπουργείου Ναυτιλίας για τον περιορισμό της διακίνησης επιβατών μέσω ακτοπλοϊκών δρομολογίων -λόγω του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο της απόφασης αυτής υποτίθεται ότι επρόκειτο να επιτραπεί η κίνηση με τα πλοία της ακτοπλοΐας μόνο των μονίμων κατοίκων και των μέσων που απαιτούνται για την τροφοδοσία των νησιών, ενώ θα επιτρεπόταν και η επιστροφή όσων θέλουν να αναχωρήσουν από τα νησιά. Οι δε μόνιμοι κάτοικοι, σύμφωνα με την ίδια απόφαση, θα πρέπει να αποδεικνύουν την μόνιμη κατοικία τους στο νησί με την επίδειξη στα εκδοτήρια εισιτηρίων ενός από τα κάτωθι :

α) Εκκαθαριστικού φορολογικής δήλωσης

β) Μοναδικού Αριθμού Νησιώτη (ΜΑΝ)

γ) Βεβαίωση μόνιμης διαμονής από το Δημαρχείο.

γ) Βεβαίωση μόνιμης διαμονής από το Δημαρχείο.

Μια επιστολή, όμως, που απέστειλε το Σωματείο Ναυτεργατών Καβάλας-Θάσου δίνει μια άλλη διάσταση, καθώς καταγγέλλεται πως όχι μόνο δεν γίνεται απολύτως κανένας έλεγχος αλλά μετακινείται, κυριολεκτικά, όποιος θέλει και όποτε θέλει!

Η επιστολή αναφέρει τα εξής:

Στην προσπάθεια που γίνεται από όλους τους πολίτες της χώρας μας για την μείωση της διασποράς της νόσου του κοροναϊού θυσιάζοντας τόσο σπουδαία δικαιώματα όπως η ελεύθερη μετακίνηση των ανθρώπων σε όλη την επικράτεια, με έκπληξη παρατηρούμε φαινόμενα που δεν μπορεί να συλλάβει ανθρώπινος νους.

Στα λιμάνια που ενώνουν την ηπειρωτική χώρα με το νησί της Θάσου υπάρχει πλημμελής έλεγχος των επιβατών και δεν αποτρέπονται κάποιοι να ταξιδέψουν που δεν είναι απαραίτητη η μεταφορά τους. Γεμίζουν τα πλοία με πλανόδιους πωλητές, επαγγελματίες, συνεργεία , εργατοτεχνίτες και διάφορους εργαζόμενους που έρχονται στο νησί για την συνέχιση και περάτωση διαφόρων εργασιών κατασκευής , ανακαίνισης συντήρησης ξενοδοχείων και διαφόρων τουριστικών μονάδων και επιχειρήσεων.

Στοιβαγμένοι σε μικρά λεωφορεία και βαν, μεταφέρονται από και προς το λιμάνι, ενώ κανένα μέτρο προσωπικής προστασίας δεν υπάρχει.

Είναι απορίας άξιον γιατί η Λιμενική Αρχή καθώς και η Αστυνομική σταμάτησαν να εφαρμόζουν επακριβώς τα έκτακτα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση για το κοινό καλό και την υγεία όλων των πολιτών, όπως έπραξαν το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Ποιοι είναι αυτοί που έδωσαν τέτοιες εντολές ώστε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο και ποιους εξυπηρετούν;

Μακάρι να μην είναι αργά και το κακό να μην έχει γίνει, ή να σταματήσει με τις μικρότερες απώλειες . Επειδή τις επιλογές αυτές θα τις βρούμε όλοι μπροστά μας μετά από δυο εβδομάδες, κινηθείτε με γνώμονα μόνο το κοινό καλό, γιατί δεν θα χαθούν μόνο χρήματα και περιουσίες αλλά και ανθρώπινες ζωές. Αυτό το νούμερο θέλουμε να είναι όσο το δυνατόν μικρότερο.

Το θέμα, κατά πως φαίνεται, θα έχει και συνέχεια μιας και ο δήμαρχος Θάσου Λευτέρης Κυριακίδης, με αφορμή την καταγγελία των ναυτεργατών, ζήτησε -με έγγραφό του- από την Διεύθυνση Αστυνομίας Καβάλας, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Καβάλας, την άμεση παρέμβασή τους για την προστασία όλων των πολιτών.

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

Ο δήμος Καβάλας βράβευσε τους πολιτιστικούς συλλόγους για την κατασκευή μασκών

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού, Απόστολος Μουμτσάκης και ο Πρόεδρος της Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής του...

Ανοίγουν την Μεγάλη Λέσχη!

Το νέο πρόγραμμα του Cosmopolis Festival θα παρουσιαστεί το πρωί της προσεχούς Πέμπτης 28 Μαΐου 2020, από τον δήμο Καβάλας, την "Δημωφέλεια"...

Το δίλημμα ενός αόρατου εχθρού – του Γιώργου Τσακίρη

Ήταν στα τέλη του 2019 όταν στα δελτία ειδήσεων της χώρας, ξεκίνησαν να γίνονται σποραδικές αναφορές για έναν νέο ιό ο οποίος...

Έκκληση εργαζόμενων στο “Βοήθεια στο Σπίτι” – Δ. Κοκοτζή: “Νοιώθουμε προδομένες από τη δημοτική αρχή Καβάλας!” (ηχητικό)

"Καζάνι που βράζει" αποτελούν, πλέον, οι συμβασιούχοι του νομικού προσώπου του δήμου Καβάλας "Αλληλεγγύη" που απασχολούνται στο "Βοήθεια στο Σπίτι", μετά και...

Δημοτικά σχολεία: Ανοιχτά έως τις 26 Ιουνίου – Το πλάνο λειτουργίας

Τις λεπτομέρειες για την επιστροφή από την 1η Ιουνίου των μαθητών των δημοτικών σχολείων στα θρανία και της επαναλειτουργίας παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών ανακοίνωσαν η υπουργός...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

- Advertisement -