Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Σύσκεψη στο δημαρχείο για τις προτάσεις του Μ. Λαζαρίδη για το παράλιο τείχος της Παναγίας

Must Read

Τρεις προτάσεις για την ανάδειξη και αξιοποίηση του παράλιου τείχους της Καβάλας προς όφελος της τοπικής κοινωνίας διατύπωσε ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που είχε σήμερα με το Δήμαρχο Καβάλας κ. Θ. Μουριάδη, τη Διευθύνουσα Σύμβουλο της Ο.Λ.Κ. Α.Ε., κυρία Αν. Θυσιάδου και την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καβάλας – Θάσου, κυρία Στ. Δαδάκη.

Συγκεκριμένα, ζήτησε τη συνεργασία όλων, προκειμένου:

  1. Αρχικά να καθαριστεί το παράλιο τείχος.
  2. Ακολούθως, οι δύο σκάλες, αυτή που κατά το παρελθόν οδηγούσε στο σπίτι του Στρατηγού, επί γερμανικής κατοχής και αυτή στο παλαιό νοσοκομείο, να παραδοθούν προς χρήση στους πολίτες.
  3. Παράλληλα, η δεξαμενή ύδρευσης να μετατραπεί σε ένα σύγχρονο πολυχώρο γνώσης και διασύνδεσης του παρελθόντος με το παρόν, προσελκύοντας τη νέα γενιά να γνωρίσει την ιστορία της πόλης.

Όπως ανέφερε ο κ. Λαζαρίδης, «πρόκειται για ένα τείχος το οποίο είναι φορτωμένο με ιστορία. Ένα κομμάτι της ταυτότητας της πόλης μας που όμως χρήζει άμεσης φροντίδας. Κάθε ιστορική εποχή έχει αφήσει το αποτύπωμά της εκεί. Κάθε εποχή έχει μια δική της ιστορία να διηγηθεί. Και η δική μας εποχή είναι αυτή που δεν θα το αφήσει παραμελημένο».

Το έργο αυτό, σημείωσε, δεν έχει μεγάλο κόστος, αλλά αντίθετα σημαντικά οφέλη και εξήγησε: «Αφενός θα βελτιωθεί η καθημερινότητα των κατοίκων της Παναγίας, καθώς θα έχουν τη δυνατότητα και εναλλακτικής, συντομότερης πρόσβασης στη χερσόνησο και αφετέρου οι επισκέπτες του χώρου θα μπορούν να “ταξιδέψουν” στο χρόνο και στην ιστορία του τόπου μας, με θέα το απέραντο γαλάζιο και την ομορφιά του ανάγλυφου της πόλεως».

Απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες στη σύσκεψη, ο κ. Λαζαρίδης τόνισε: «Μόνο εάν εμείς εδώ τώρα μπορέσουμε να συνεννοηθούμε, θα μπορέσουμε να ενισχύσουμε τη μοναδική φυσιογνωμία, την ομορφιά και την ιστορικότητα της Καβάλας μας. Και μόνο τότε, οι νέες γενιές – τα παιδιά μας – θα έχουν την ευκαιρία να σταθούν υπερήφανα δίπλα στα τοπόσημά μας, Και μόνο έτσι θα μπορέσει και η επόμενη γενιά αλλά και η πόλη μας να είναι καλύτερη. Αν εμείς δεν δραστηριοποιηθούμε σήμερα, θα τους απογοητεύσουμε και τότε όλοι μας θα αποτελέσουμε ένα μικρό αστερίσκο στα αζήτητα της ιστορίας».

Σύμφωνα με την κυρία Δαδάκη, οι προτάσεις του κ. Λαζαρίδη εντάσσονται μέσα στις Στρατηγικές Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ), συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην περαιτέρω ανάδειξη της χερσονήσου της Παναγίας.

Must Read

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΑΒΑΛΑΣ

Τελευταία Νέα

BLUE STAR DELOS: Παράταση δρομολογίων στο ΒΑ Αιγαίο μέχρι 25/04 – Έκτακτο δρομολόγιο του ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ προς Καβάλα.

Δεν ήταν όπως φάνηκε, η τελευταία φορά που είδαμε, το Ε/Γ-Ο/Γ ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΔΗΛΟΣ στο λιμάνι της Καβάλας, καθώς...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Το περιεχόμενο του Kavala Portal είναι προστατευμένο!