Σάββατο, 2 Μαρτίου, 2024

Στον δήμαρχο Θάσου η Κίνηση Ελεύθερης Παραλίας: Από… εβδομάδα τα “σπουδαία”

Must Read

Συνεχίζονται οι δράσεις της “Κίνησης Ελεύθερης Παραλίας Θάσου”, της πρωτοβουλίας που έχει συσταθεί τις τελευταίες εβδομάδες με στόχο την τήρηση της νομιμότητας όσον αφορά τις παραλίες και την κατάληψη του αιγιαλού στη Θάσο. Μέλη της πρωτοβουλίας αυτής , συνάντησαν το πρωί της Πέμπτης 17/08/23 τον Δήμαρχο Θάσου Λευτέρη Κυριακίδη. Στην συζήτηση έδωσαν το παρόν ο Διοικητής Αστυνομικού τμήματος Θάσου κ.Στυλιανός Ψαρογιάννης και ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και πολιτισμού κ.Γεώργιος Τσουρκάνης. Για όσα προέκυψαν από την συζήτηση αυτή μας μιλάει στο Kavala Portal η δημοσιογράφος και μέλος του κινήματος ,Ειρήνη Κοντογεωργίου.

Εμείς ως μέλη του κινήματος μεταφέραμε όλες τις παρανομίες που έχουν υπό πέσει στην αντίληψη μας (από την απαγόρευση εισόδου σε παραλίες ….μέχρι την κατάληψη ολόκληρων παραλιών κλπ). Ο Δήμαρχος κ. Κυριακίδης αν και άκουσε τα αιτήματα μας απέφυγε να πάρει θέση και να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο. Έδωσε υπόσχεση για σύγκλιση δημοτικού συμβουλίου την ερχόμενη εβδομάδα -κατά πάσα πιθανότητα την προσεχή Τρίτη-, όπου η παράταξη του θα καταθέσει τις απόψεις της. Σε ένα γενικότερο πλαίσιο ο Διοικητής αστυνομίας κ.Ψαρογιάννης ο οποίος είναι πάντα παρόν σε όλες μας τις δράσεις, τόνισε και επιβεβαίωσε την πληθώρα παρανομιών που λαμβάνουν χώρα στις παραλίες του νησιού. Σημείωσε επίσης ότι υπήρξαν αυτόφωρα περιστατικά ιδιοκτητών των εκάστοτε επιχειρήσεων.

Επιπροσθέτως ο Δήμαρχος σε σχετικό μας ερώτημα για την τήρηση του νομοθετικού πλαισίου (προσωρινή τήρηση μέτρων και άρση αυτών μετά τους ελέγχους) αρνήθηκε να κάνει κάποια δήλωση και μάς είπε ότι θα καταθέσει την άποψη του στο δημοτικό συμβούλιο με την δική του αλλά και τις υπόλοιπες παρατάξεις. Η δική μας πρωτοβουλία είναι η συνέχιση των κινητοποιήσεων μας με επόμενη αυτήν το Σάββατο 19/08 στον Άγιο Ιωάννη για το ιδιωτικό ξενοδοχειακό συγκρότημα το οποίο απαγορεύει την έλευση ελεύθερων λουόμενων. Θα πραγματοποιήσουμε λοιπόν μία συνέλευση κατά την οποία θα συζητηθούν όλα τα σοβαρά ζητήματα και από εκεί πέρα θα δούμε πως μπορούμε να προχωρήσουμε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο είναι ξένου επενδυτή αλλά υπάρχουν απόψεις ότι έχουν εμπλακεί και ντόπιοι όπου μετά από χρόνιες προσπάθειες κατάφερε να αδειοδοτηθεί. Σε αυτή την επιχείρηση υπάρχει μία μπάρα η οποία απαγορεύει την πρόσβαση στην παραλία σε λουόμενους. Ωστόσο λόγω και της δράσης μας πλέον έχει περιοριστεί αυτό, επιτρέποντας μόνο σε αυτούς που θέλουν να πάνε στον αρχαιολογικό χώρο ενώ αυτό γίνεται μόνο για τους πεζούς και όχι σε οχήματα.

Συμπερασματικά η κατάσταση στο νησί είναι ανεξέλεγκτη και οι επιχειρηματίες της περιοχής φέρονται με αλαζονεία νομίζοντας ότι είναι ‘’κυρίαρχοι των παραλιών’’. Πολλές επιχειρήσεις κάνουν κατάχρηση του χώρου και παραβιάζουν διαρκώς τις συμφωνημένες συμβάσεις. Από εκεί και πέρα η νοοτροπία που έχει αρχίσει να καλλιεργείται είναι αντισυνταγματική παραβιάζοντας το δικαίωμα των πολιτών για είσοδο στην παραλία ανεξαρτήτως εισοδήματος. Τέλος υπάρχει και μία βάρβαρη επίθεση από τους ‘’παραλιάρχες’’ στο τοπίο ,στο οποίο κατακλύζεται από την δική τους κακή αισθητική και ηχορύπανση. Ουσιαστικά η συγκεκριμένη αισθητική επιβάλλεται σε τριτοκοσμικές καταστάσεις και επιφέρει προβλήματα σε σοβαρούς προορισμούς όπως το νησί της Θάσου.

Πηγή φωτογραφίας : Θάσος Νερό SOS (oμάδα στο Facebook)

Must Read

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΑΒΑΛΑΣ

Τελευταία Νέα

Διακοπή νερού, τα ξημερώματα, στην Καβάλα – Ποιες περιοχές επηρεάζονται

Ανακοινώνεται ότι λόγω εργασιών της Υπηρεσίας Ύδρευσης θα διακοπεί η παροχή νερού την Παρασκευή 01-03-2024 από ώρα 24:00 τα...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Το περιεχόμενο του Kavala Portal είναι προστατευμένο!