11.8 C
Kavala
Κυριακή, Απρίλιος 18, 2021

“Σωστή Επιλογή”: Να στηρίξουμε δυναμικά τον Αθλητικό και τον Πολιτιστικό πλούτο του Δήμου Παγγαίου

Must Read

Σε ΦΕΚ τα νέα μέτρα για τους δήμους Καβάλας και Θάσου – Ισχύς ως και τη Μεγάλη Δευτέρα

Εκδόθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 17 Απριλίου 2021 η νέα ΚΥΑ (Δ1α/Γ.Π.οικ 24489/16-04-201 (ΦΕΚ Β΄1558/17-04-2021), με θέμα:...

Α2 μπάσκετ, 8η αγωνιστική: Αποτελέσματα, βαθμολογία και επόμενη αγωνιστική

Αποτελέσματα Δάφνη Δαφνίου-Ψυχικό 81-86 (παράταση, κανονικός αγώνας 69-69) ΕΚ Καβάλας-Φίλιππος Βέροιας...

Έ.Κ. Καβάλας-Φίλιππος Βέροιας 64-70: Κρατάμε την τελευταία περίοδο (βίντεο)

"0 στα 7" στο φετινό πρωτάθλημα μπάσκετ της Α2 Εθνικής κατηγορίας ανδρών για την Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας,...

Από τη δημοτική παράταξη Παγγαίου “Σωστή Επιλογή” του Δημήτρη Μπαταλογιάννη εστάλη η παρακάτω ανακοίνωση:

Περνάμε ένα περίεργο και δύσκολο καλοκαίρι, όπου σε πρώτη προτεραιότητα μπαίνει η υγεία και η ασφάλεια των Δημοτών μας. Αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς.

Παράλληλα δοκιμάζεται ο τουρισμός και η οικονομία της περιοχής μας, από την απουσία τουριστικού ρεύματος, με αποτέλεσμα να έχουμε μπροστά μας να αντιμετωπίσουμε ένα δύσκολο φθινόπωρο και έναν ακόμη πιο δύσκολο χειμώνα.

Στην ίδια πλευρά του προβληματισμού μας βρίσκεται και ένα σημαντικό κεφάλαιο του Δήμου Παγγαίου, που χαρακτηρίζεται «πλούτος» για το ιστορικό Παγγαίο μας και περιλαμβάνει τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό.

Οι δύο αυτοί πυλώνες για να παραμείνουν ζωντανοί, θα πρέπει να έχουν έμπρακτα συμπαραστάτη τον Δήμο Παγγαίου.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα, η βοήθεια που προσέφερε ο Δήμος Παγγαίου σε Αθλητικούς και Πολιτιστικούς Συλλόγους του Δήμου μας, ήταν η βασική υποχρεωτική βοήθεια στην υλικοτεχνική υποδομή, σε επίπεδο υποδομών και εκδηλώσεων, ενώ κάποιες φορές σε εξαιρετικές περιπτώσεις με φειδώ «έδινε» και μέρος των λειτουργικών εξόδων.

Αυτή την φορά όμως τα πράγματα είναι σοβαρά!

Οι αθλητικοί μας σύλλογοι βρίσκονται σε δεινή θέση μια και δεν γνωρίζουν πως θα εξελιχθεί η νέα αγωνιστική περίοδος. Αν θα διεξαχθεί με κανονικότητα. Παράλληλα δε, αντιμετωπίζουν πολλά και δυσεπίλυτα οικονομικά προβλήματα, από την απουσία χορηγών, την απαγόρευση εκδηλώσεων λόγω πρωτοκόλλων, που ήταν γι’ αυτούς ένα «αποκούμπι» να καλύψουν κάποια από τα έξοδά τους, στη νέα σαιζόν.

Οι πολιτιστικοί μας σύλλογοι βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο από οικονομικής άποψης, ενώ και σ’ αυτούς, η απαγόρευση εκδηλώσεων τους στερεί ένα σημαντικό οικονομικό στήριγμα.

Η παράταξή μας «Σωστή Επιλογή» και ο επικεφαλής μας Δημήτρης Μπαταλογιάννης, μετά από συνεχείς επαφές που είχε με παράγοντες των Αθλητικών και Πολιτιστικών σωματείων και συλλόγων θα φέρει στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο τις εξής προτάσεις:

  • Να ζητήσει ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης από την κυβέρνηση και την κεντρική διοίκηση ως μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, να κατατεθεί πρόταση στους αρμόδιους υπουργούς, ώστε να αποζημιωθούν οι αθλητικοί σύλλογοι σε περίπτωση που αλλάξει η πορεία των πρωταθλημάτων λόγω κορωνοϊού ή και να μετατεθεί ακόμη ως ύστατο μέτρο η αθλητική χρονιά, κατά ένα έτος.
  • Να υπάρξει ισχυρή και γενναία έκτακτη χρηματοδότηση – επιχορήγηση όλων των ενεργών Αθλητικών Σωματείων και Συλλόγων του Δήμου μας, από τον Δήμο Παγγαίου, ενώ παράλληλα τα χρήματα που θα ξοδεύονταν σε εκδηλώσεις, συνέδρια κ.λ.π. να διατεθούν απ’ ευθείας σε αυτούς.
  • Να ενισχυθούν έμπρακτα δράσεις και υποδομές των Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου μας.
  • Να ξεκινήσουμε όλοι μαζί μια προσπάθεια δημιουργίας ενός «κουμπαρά», όπου χορηγοί, προμηθευτές του Δήμου, ιδιώτες, αλλά και αιρετοί να συμβάλλουν οικονομικά και υλικά, στην στήριξη των Αθλητικών και Πολιτιστικών Σωματείων και Συλλόγων του Δήμου μας, που αποτελούν τον αθλητικό και τον πολιτιστικό πλούτο του Δήμου Παγγαίου.

Τα λόγια είναι περιττά. Οι πράξεις μετράνε. Αν δεν μπορέσουμε να στηρίξουμε στην δύσκολη αυτή περίοδο τον τοπικό μας Αθλητισμό και Πολιτισμό, καμιά γιορτή και κανένα συνέδριο δεν είναι ικανό να αναπληρώσει το κενό που θα δημιουργηθεί από την απαξίωση αυτής της κρυφής ανυπέρβλητης δύναμης του Παγγαίου μας!

Η ιστορία γράφεται με γενναίες πράξεις και σωστές αποφάσεις!

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

Σε ΦΕΚ τα νέα μέτρα για τους δήμους Καβάλας και Θάσου – Ισχύς ως και τη Μεγάλη Δευτέρα

Εκδόθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 17 Απριλίου 2021 η νέα ΚΥΑ (Δ1α/Γ.Π.οικ 24489/16-04-201 (ΦΕΚ Β΄1558/17-04-2021), με θέμα:...

Α2 μπάσκετ, 8η αγωνιστική: Αποτελέσματα, βαθμολογία και επόμενη αγωνιστική

Αποτελέσματα Δάφνη Δαφνίου-Ψυχικό 81-86 (παράταση, κανονικός αγώνας 69-69) ΕΚ Καβάλας-Φίλιππος Βέροιας 64-70 Οίακας...

Έ.Κ. Καβάλας-Φίλιππος Βέροιας 64-70: Κρατάμε την τελευταία περίοδο (βίντεο)

"0 στα 7" στο φετινό πρωτάθλημα μπάσκετ της Α2 Εθνικής κατηγορίας ανδρών για την Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας, η οποία ηττήθηκε το απόγευμα...

Οίακας Ναυπλίου-ΓΣ Ελευθερούπολης 69-79: Άνετο πέρασμα με σούπερ Δημάκο

Σημαντική νίκη, στην προσπάθεια ανόδου στην Basket League, σημείωσε ο Γυμναστικός Σύλλογος Ελευθερούπολης, ο οποίος νίκησε σήμερα το απόγευμα εκτός έδρας τον...

Ανοιχτή η λαϊκή αγορά Καβάλας, ανοιχτή και η υπόλοιπη αγορά

Μουδιασμένη βρήκε την τοπική κοινωνία της Καβάλας η ανακοίνωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, το απόγευμα της Παρασκευής 16 Απριλίου 2021,...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

- Advertisement -