Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Σε ύφεση το πύρινο μέτωπο στα ορεινά του δήμου Νέστου – Υπό έλεγχο η φωτιά στην Σαμοθράκη – 5 ενεργά μέτωπα στην Αλεξανδρούπολη

Must Read

image_printΕκτύπωση

φωτογραφία: σελίδα “Πολίτες Δήμου Νέστου” στο fb

Η εξασθένηση των ανέμων που πνέουν στα ορεινά του δήμου Νέστου, σε συνδυασμό και με την πολύ μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν πυροσβέστες και εθελοντές που βρίσκονται στο πεδίο (μαζί με 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη, το ένα εξ αυτών από την Κροατία), έχουν οδηγήσει στην ύφεση της πυρκαγιάς που καίει από το μεσημέρι της Δευτέρας 21 Αυγούστου 2023 τον πρώην δήμο Ορεινού. Αν και ουδείς δεν εφησυχάζει (και δεν μπορεί να εφησυχάζει, καθώς οι συνθήκες μπορούν να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή), οι αρχές δηλώνουν αισιόδοξες για την εξέλιξη των προσπαθειών για την κατάσβεση της φωτιάς.

Την ίδια ώρα, πάντως, οι δεκάδες πυρόπληκτοι κάτοικοι των οικισμών που απειλήθηκαν από τη φωτιά οι οποίοι έχουν ήδη αρχίσει να καταγράφουν τις καταστροφές που υπέστησαν οι κόποι μιας ολόκληρης ζωής από την πύρινη λαίλαπα. Ξεκάθαρη καταγραφή δεν μπορεί να γίνει, βέβαια, σε αυτή τη χρονική στιγμή, καθώς τα 2 πύρινα μέτωπα (στην Αβραμηλιά και στο Διαλεκτό) της φωτιάς δεν έχουν ακόμα τεθεί υπό έλεγχο.

Υπό έλεγχο, ευτυχώς, τέθηκε νωρίς το πρωί της Τετάρτης 23 Αυγούστου 2023 η φωτιά που ξέσπασε αργά το βράδυ της Τρίτης στην περιοχή “Θερμά” στην Σαμοθράκη. Ωστόσο τα προβλήματα παραμένουν, καθώς το νησί παραμένει για δεύτερη ημέρα χωρίς ρεύμα εξαιτίας της καταστροφής (από την πυρκαγιά στην Αλεξανδρούπολη) δύο βασικών γραμμών Μέσης Τάσης που τροφοδοτούν τις υποβρύχιες γραμμές. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΔΕΔΔΗΕ υπάρχει συνεργασία με το Λιμενικό και την Πολιτική Προστασία έτσι ώστε γεννήτριες να μεταφερθούν στο νησί και να δοθεί ρεύμα το συντομότερο δυνατό. Επίσης σε πολλά χωριά του νησιού έχει κοπεί και η υδροδότηση επειδή χρησιμοποιούν αντλιοστάσια .

Καλύτερα είναι τα πράγματα και στην Αλεξανδρούπολη, καθώς οι άνεμοι που πνέουν είναι ασθενέστεροι αλλά εξακολουθούν να αποτελούν ρυθμιστές της έντασης, της πορείας και της ταχύτητας εξάπλωσης της πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, Γιάννη Αρτοποιό λίγο μετά τις 10:00, στην πυρκαγιά της Αλεξανδρούπολης αντιμετωπίζονται ενεργά μέτωπα στις περιοχές, Πετρωτά, Πέραμα και Μεσημβρία και σε αυτήν που εκδηλώθηκε στο δάσος της Δαδιάς στις περιοχές Νίψα και Αισύμη. Επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις στις οποίες συνδράμουν 56 πυροσβέστες με 10 οχήματα από Ρουμανία και για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί 5 αεροσκάφη εκ των οποίων τα δύο από την Κύπρο καθώς και 8 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για το συντονισμό τους.

Must Read

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΑΒΑΛΑΣ

Τελευταία Νέα

C/S VOYAGER OF THE SEAS: Το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο που κατέπλευσε ποτέ στο λιμάνι της Καβάλας – Μεταφέρει 4.000 επιβάτες.

Τη σημαντικότερη άφιξη κρουαζιερόπλοιου όχι μόνο για το 2024 αλλά και για την ιστορία του λιμανιού μας υποδεχτήκαμε σήμερα...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Το περιεχόμενο του Kavala Portal είναι προστατευμένο!