Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ψηφίσματα για τους 134 των Λιπασμάτων: Κατά πλειοψηφία στο ΔΣ Καβάλας, ομόφωνα στο ΔΣ Νέστου

Must Read

Με τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών σχετικά με τους 134 εργαζόμενους στα Λιπάσματα Καβάλας στους οποίους έχει απαγορευτεί από την αρχή της χρονιάς η είσοδος στο εργοστάσιο ασχολήθηκαν, το απόγευμα και το βράδυ της Δευτέρας, τα δημοτικά συμβούλια Νέστου και Καβάλας (αντίστοιχα).

Η αρχή έγινε το απόγευμα, με το δημοτικό συμβούλιο Νέστου να εγκρίνει ομόφωνα το ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα των 134 που κατατέθηκε από τον δήμαρχο Σάββα Μιχαηλίδη (αντίστοιχο ψήφισμα, με ανάλογο περιεχόμενο, κατατέθηκε και από την επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης Νέστου” Χάιδω Πηλίτση). Στη συνεδρίαση παρέστη και αντιπροσωπεία των 134 με επικεφαλής τον πρόεδρο του σωματείου των εργαζόμενων στα Λιπάσματα Νίκο Βογιατζίδη, ο οποίος ανέλυσε το ιστορικό των κινητοποιήσεών τους από το 2016 και μετά. Εντύπωση προκάλεσε η αναφορά του κ. Μιχαηλίδη ότι “χωρίς τους 134 δεν θα υπάρξει στο μέλλον λειτουργία του εργοστασίου. Αν απολυθούν δεν έχει νόημα η ύπαρξη του εργοστασίου. Ναι, δουλεύουν και άλλοι εκεί μέσα. Αλλά οι 134 δεν είναι παρανοϊκοί, είναι απλοί εργαζόμενοι που -πέραν των δικαιωμάτων τους- ζητούν και ασφάλεια για τη λειτουργία του εργοστάσιου” Σε ανάλογο ύφος κινήθηκε και ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του ΔΣ Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος.

Αντίθετα, το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας -το οποίο συνεδρίασε λίγες ώρες αργότερα- ενέκρινε κατά πλειοψηφία το ψήφισμα που κατέθεσε ο δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης. Αντίστοιχο ψήφισμα κατέθεσε και ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης Καβάλας” Χρήστος Ποτόλιας, οι χαρακτηρισμοί του οποίου περί “σκλάβων” (“Οι εργαζόμενοι που το 2016 απολύθηκαν παράνομα και εκδικητικά γιατί δεν δέχθηκαν να γίνουν σκλάβοι“) προκάλεσαν την αντίδραση συμβούλων που εργάζονται στα Λιπάσματα -όπως ο Κώστας Βακιρτζής και ο Σωτήρης Λαζαρίδης.

Ενδιαφέρον είχαν, μεταξύ άλλων, οι τοποθετήσεις του κ. Μουριάδη (“Δεν θέλω μια κοινωνία στην οποία οι εργαζόμενοι δανείζονται από εδώ και από εκεί, λες και είναι αντικείμενα. Δεν θέλω μια εταιρεία που έχει ‘παραρτήματα’ με την ίδια έδρα, ούτε μια εταιρεία που εξαγοράζει εφημερίδες με την ίδια έδρα. Δεν ξοφλάω κανένα γραμμάτιο, άλλωστε οι 134 στήριξαν άλλες παρατάξεις”), της κ. Τσανάκα (“Στήριξα από την πρώτη στιγμή τους απολυμένους των Λιπασμάτων, αλλά δέχτηκα πολύ άσχημο και επιθετικό bulllying, με βαρύτατους χαρακτηρισμούς“) και του κ. Μάκη Παπαδόπουλου (“κ. δήμαρχε εξοφλάτε προεκλογικά γραμμάτια με αυτό το ψήφισμα”).

Υπέρ του ψηφίσματος απεφάνθησαν οι σύμβουλοι των παρατάξεων Μουριάδη -εκτός του κ. Βακιρτζή-, Βαγγέλη Παππά και Άρη Βέρρου, καθώς και οι Χρήστος Ποτόλιας, Κώστας Κουνάκης και Δημήτρης Βογιατζής (με τον τελευταίο να καταφέρεται σε βάρος του ιδιοκτήτη του εργοστασίου Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και όσων στήριξαν την αλλαγή ιδιοκτησίας του εργοστασίου το 2009). Αρνητικά τοποθετήθηκαν οι Γιώργος Γραμμένος και Νίκος Ξανθόπουλος, ενώ απόντες δήλωσαν οι σύμβουλοι των παρατάξεων της κ. Τσανάκα και του κ. Μάκη Παπαδόπουλου.

Must Read

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΑΒΑΛΑΣ

Τελευταία Νέα

ΔΑΝΕΙΑ: Εγγυητική Ευθύνη του Δημοσίου και νέος Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας

Στα πλαίσια ενημέρωσης των επιχειρηματιών που έχουν λάβει – στο παρελθόν – δάνεια με την «Εγγύηση Ελληνικού Δημοσίου » φιλοξενούμε...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Το περιεχόμενο του Kavala Portal είναι προστατευμένο!