Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2019

Θέατρο (286)

«24 χτύποι και σιωπή»: Η ποίηση ως άσκηση αυστηρής οριοθέτησης και η οριοθέτηση ως κατάκτηση ποιητικής ελευθερίας.

Με αφορμή την έκδοση (Μελάνι, 2019) των 24στιχων ποιημάτων της Δήμητρας Χριστοδούλου, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας την υποδέχεται στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου και η Γεωργία Τριανταφυλλίδου συνομιλεί μαζί της.

Δήμητρα Χ. Χριστοδούλου

Η Δήμητρα Χ. Χριστοδούλου είναι ελληνίδα ποιήτρια. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953 και σπούδασε Νομικά και Φιλολογία. Εργάστηκε μέχρι τη συνταξιοδότησή της ως καθηγήτρια στη Δημόσια Μέση Εκπαίδευση. Εμφανίστηκε στα γράμματα το 1974 και έκτοτε έχει εκδώσει δώδεκα βιβλία ποίησης, ένα με πεζά κείμενα και ένα με μεταφράσεις. Η ποίησή της έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες, έχει δημοσιευτεί σε ελληνικά και ξένα περιοδικά λογοτεχνίας και έχει συμπεριληφθεί σε ανάλογες ανθολογίες. Γραμματολογικά έχει τοποθετηθεί στη λεγόμενη γενιά του '70, αν και νεότερες κριτικές θεωρήσεις εκτιμούν ότι τα χαρακτηριστικά των τελευταίων της έργων τη συνδέουν περισσότερο με τη γενιά του '80. Το βιβλίο της «Ελάχιστα Πριν» (Νεφέλη 2005) συμπεριελήφθη στον βραχύ κατάλογο υποψηφίων για το κρατικό βραβείο ποίησης του 2006, ενώ για το βιβλίο της «Λιμός» (Νεφέλη 2007) της απονεμήθηκε το κρατικό βραβείο ποίησης του 2008. Το 2015 της απονεμήθηκε το βραβείο ποίησης του ηλεκτρονικού περιοδικού «Αναγνώστης» για το βιβλίο της «Το Ελάχιστο Ψωμί της Συνείδησης». Είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων.

 

Γεωργία Τριανταφυλλίδου

Η Γεωργία Τριανταφυλλίδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1968. Σπούδασε Νεοελληνική Φιλολογία στο ΑΠΘ. Από το 2001 ζει μόνιμα στην Καβάλα. Έχει εκδώσει τα ποιητικά βιβλία «Ο ποιητής έξω» (Άγρα, 2004), «Δικαίωμα προσδοκίας» (Άγρα, 2008) και «Δανεικά αγύριστα» (Κίχλη, 2017).

Κείμενα της έχουν κατά καιρούς δημοσιευτεί σε εφημερίδες και περιοδικά, έντυπα και ηλεκτρονικά. Ποιήματά της έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά από τον Γιάννη Γκούμα (2009) και στα γαλλικά από τον Μichel Volkovitch (2015).

 

Δήμητρα Χριστοδούλου «24 χτύποι και σιωπή»

Θέατρο ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΒΑΛΑΚΟΥ

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου στις 21.00

Είσοδος Ελεύθερη

Posted On Τετάρτη, 04 Δεκεμβρίου 2019 16:46 Γράφτηκε από τον

Τα παιδιά και οι έφηβοι του Θεατρικού Εργαστηρίου Κουίντα ενώνουν τις δυνάμεις τους, για να τυπωθούν οι πιο όμορφες χριστουγεννιάτικες κάρτες.

Οι κάρτες αυτές θα ξεκινήσουν να διατίθενται σύντομα από όλα τα καταστήματα της εταιρείας Χρυσανθίδης (Μικροί Μύλοι, Bakehouse) με στόχο την οικονομική στήριξη του ιστορικού ιδρύματος «Παιδικός Σταθμός Μερίμνης».

«Τα ξωτικά έκλεψαν την άχνη του κουραμπιέ και τα καρύδια του μελομακάρονου!»

«Οι κουραμπιέδες τινάχτηκαν..! Άρχισε να χιονίζει κι έτσι ξεκίνησε ο χριστουγεννιάτικος χιονοπόλεμος!»

Εμπνευσμένοι από τα παραπάνω θέματα οι μαθητές του θεατρικού εργαστηρίου Κουίντα ξεκίνησαν το Σάββατο να ζωγραφίζουν!

Με πολλή χαρά γι’ αυτή τη συνεργασία,  σας καλούμε να στηρίξετε την προσπάθεια, και φέτος να στείλετε στους δικούς σας περισσότερες ευχές από κάθε άλλη χρονιά!

Posted On Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2019 21:51 Γράφτηκε από τον

Η Δημοτική Θεατρική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ), παρουσιάζει στην παιδική της σκηνή το έργο «Τζιτζιμιτζιχοτζιριά» της Στέλλας Μιχαηλίδου.

Λίγα λόγια για το έργο:

Στην «Τζιτζιμιτζιχοτζιριά», η κοινωνία των μυρμηγκιών λειτουργεί ως μια μικρογραφία της ανθρώπινης κοινωνίας. Όπως συμβαίνει με τους μύθους του Αισώπου, τα ζώα της Ιστορίας μας μιλούν για τη ζωή των ανθρώπων, για τα δικά μας ελαττώματα και προτερήματα, για τους δικούς μας πόθους και φόβους, για τις δικές μας λύπες και χαρές.

Με ήρωα τον Σταύρο, το ευαίσθητο μυρμήγκι που, αντί να δουλεύει, ξεχνιέται αποθαυμάζοντας τις ομορφιές του κόσμου, το έργο κομίζει μηνύματα τρυφερά για τις αξίες της ζωής και τα καλά συναισθήματα, ενώ ταυτόχρονα υπαινίσσεται πως ό,τι ξενίζει δεν είναι απαραίτητα λάθος και πως η διαφορετικότητα εγκρύπτει κάποτε χαρίσματα εξαιρετικά. Στους κοντόθωρους και στενόκαρδους ενήλικες αντιπαρατίθενται η γενναιοδωρία και η συγκινητική αθωότητα των μικρών που τους επιτρέπουν να αντιλαμβάνονται το καλό και το ωραίο διαισθητικά και με την ψυχούλα τους ανοιχτή.

Μέσα από το παιχνίδι του θεάτρου, το έργο μας μιλάει για το δικαίωμα που έχει ο καθένας στη διαφορετικότητα, για την δύναμη της συλλογικότητας και της αλληλοβοήθειας, για την αξία της φιλίας και της αγάπης, για τη σημασία της ομορφιάς των απλών και καθημερινών πραγμάτων, που πολλές φορές τα ξεχνάμε, γιατί αφοσιωνόμαστε μονάχα στα πρέπει μας...

Η Συγγραφέας

Η Στέλλα Μιχαηλίδου είναι σκηνοθέτης, ηθοποιός, χορογράφος και συγγραφέας παιδικών βιβλίων.

Έχει συνεργαστεί με την Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης», το Κ.Θ.Β.Ε., το Εθνικό Θέατρο, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και Περιφερειακά Δημοτικά Θέατρα.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔHMOTIKΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

KABAΛAΣ (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΚΑΒΑΛΑΣ)

 
   

 

 

ΦΙΛΙΠΠΟΥ 4, Τ.Κ.652 01–ΤΗΛ. 2510/220876-7, FAX 220878 e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Από το 1999 διδάσκει Κινησιολογία Θεάτρου στο τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. Τα τελευταία χρόνια διδάσκει, στην ίδια σχολή και Σκηνοθεσία έργων για Παιδιά και Εφήβους.

Το βιβλίο της «Πολυξένη» τιμήθηκε από τον Κύκλο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου με το βραβείο 2015 για το κείμενο και την εικονογράφηση. Επίσης συμπεριλήφθηκε στη βραχεία λίστα των Κρατικών Βραβείων. Στην ίδια λίστα συμπεριλήφθηκε και το βιβλίο της «Ιζαντόρα Ντακ».

Η «Τζιτζιμιτζιχοτζιριά», είναι ένα θεατρικό έργο με πολλές αναγνώσεις και επίπεδα. Ο αλληγορικός του χαρακτήρας το κάνει να έχει απήχηση σε ένα ευρύ κοινό, από παιδιά προσχολικής ηλικίας, πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, εφήβους, αλλά και ενηλίκους. 

Συντελεστές:

Συγγραφέας: Στέλλα Μιχαηλίδου

Σκηνοθεσία-Κίνηση: Στέλλα Μιχαηλίδου

Σκηνικά – Κοστούμια – Ειδικές Κατασκευές: Πένυ Ντάνη

Μουσική: Κώστας Βόμβολος, Μιχάλης Σιγανίδης

Μουσική Διδασκαλία: Αναστασία Μιροσνιτσένκο

Φωτισμοί: Γιώργος Τριανταφυλλίδης

Βοηθός σκηνοθέτη: Κατερίνα Συμεωνίδου

Παίζουν οι ηθοποιοί: Στελλίνα Βογιατζή, Δημήτρης Κοντός, Αναστασία Μιροσνιτσένκο, Αθανάσιος Ρέστας, Μάγδα Σκούπρα, Μαρίνα Τσελεπή

Παραστάσεις για το κοινό Κυριακή 17 Νοεμβρίου και Κυριακή 1, 8 και 15 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα, στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου.

Περιορισμένος αριθμός πρωινών παραστάσεων θα δοθούν για τους μαθητές των σχολείων από τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019, στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου.

Τιμές εισιτηρίων: 10 € - 7 € (παιδικό, φοιτητικό, άνεργων, πολυτέκνων) – 5 € (μαθητικό για οργανωμένες πρωινές παραστάσεις).

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510. 220876 – 7 ώρες γραφείου.

Posted On Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2019 22:06 Γράφτηκε από τον

Στο περιθώριο της συνέντευξης τύπου για την παρουσίαση του προγράμματος της Α' Καλλιτεχνικής Θεατρικής Περιόδου 2019-2010 του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, τόσο ο καλλιτεχνικός διευθυντής Θοδωρής Γκόνης όσο και ο δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης έκαναν τις πρώτες αναφορές στο επερχόμενο Φεστιβάλ Φιλίππων 2020  - ένα φεστιβάλ το οποίο, όπως τόνισαν, θα είναι αφιερωμένο "στα κλειστά σπίτια της Καβάλας".

Παράλληλα ο κ. Γκόνης εξέφρασε την επιθυμία να βρεθεί (ή να δημιουργηθεί) ένας μεγαλύτερος χώρος για τις ανάγκες των παραστάσεων του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, σημειώνοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσει το ΔΗΠΕΘΕ να αυτονομηθεί οικονομικά και να χρηματοδοτεί τις παραστάσεις του χωρίς στήριξη από τον δήμο Καβάλας. Μεταξύ άλλων, ο κ. Γκόνης υπογράμμισε πως "Η Καβάλα έχει ανάγκη από ένα θέατρο 400 θέσεων, τουλάχιστον για να γίνει το ΔΗΠΕΘΕ αυτοχρηματοδοτούμενο. Θα μπορούσαμε να είχαμε πολλές παραστάσεις αν είχαμε μεγαλύτερο χώρο. Είναι ζητούμενο για όλους μας να βρεθεί αυτός ο χώρος. Στο φετινό Φεστιβάλ Φιλίππων ο Δήμος συμμετείχε με ένα ποσό της τάξης των 40.000 το πολύ 45.000 ευρώ, ενώ το υπόλοιπο ποσό μέχρι τις 100.000 ευρώ τις κάλυψε το ίδιο το ΔΗΠΕΘΕ!».

Posted On Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2019 11:49 Γράφτηκε από τον

Μετά από 2 αναβολές παρουσιάστηκε, το μεσημέρι της Τετάρτης, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας για την Α' Καλλιτεχνική Θεατρική Περιόδου 2019 – 2020. Οι παραστάσεις, βέβαια, έχουν ήδη ξεκινήσει από το προηγούμενο Σάββατο (με τη συναυλία "Symbiosis Project"), ενώ θα ολοκληρωθούν στις 22 Δεκεμβρίου, με μια συναυλία του Μαθητικού Συνόλου Εγχόρδων "Spira Minore".

Το πρόγραμμα των παραστάσεων

  • «Ελένη» του Γιάννη Ρίτσου

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019, ώρα 21.00

Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου

Διδασκαλία Ερμηνείας, Σκηνική όψη, Σκηνοθεσία: Δήμος Αβδελιώδης

Ερμηνεύει, η Βερόνικα Αργέντζη

Φωνή Αφηγητή: Δήμος Αβδελιώδης

Ένδυμα, μακέτες: Αριστείδης Πατσόγλου

Βοηθός Σκηνοθέτη: Κατερίνα Βοσκοπούλου

Trailers: Φοίβος Αβδελιώδης

Φωτογραφίες: Μαρούσα Μαραβέλια

Προβολή και επικοινωνία: Βάσω Σωτηρίου-We will

Τιμές εισιτηρίων: 10 € Γενική Είσοδος (προπώληση), 15 € Γενική Είσοδος (ταμείο)

 

  • «Τζιτζιμιτζιχοτζιριά» της Στέλλας Μιχαηλίδου

Παιδική Σκηνή ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας

Πρεμιέρα: Κυριακή 3 Νοεμβρίου, ώρα 18.00

Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή στις 18.00, έως την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου

Καθημερινές πρωινές μαθητικές παραστάσεις από τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου

Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου

Στην «Τζιτζιμιτζιχοτζιριά», η κοινωνία των μυρμηγκιών λειτουργεί ως μια μικρογραφία της ανθρώπινης κοινωνίας. Όπως συμβαίνει με τους μύθους του Αισώπου, τα ζώα της Ιστορίας μάς μιλούν για τη ζωή των ανθρώπων, για τα δικά μας ελαττώματα και προτερήματα, για τους δικούς μας πόθους και φόβους, για τις δικές μας λύπες και χαρές. Μέσα από το παιχνίδι του θεάτρου, το έργο μας μιλάει για το δικαίωμα που έχει ο καθένας στη διαφορετικότητα, για την δύναμη της συλλογικότητας και της αλληλοβοήθειας, για την αξία της φιλίας και της αγάπης, για τη σημασία της ομορφιάς των απλών και καθημερινών πραγμάτων, που πολλές φορές τα ξεχνάμε, γιατί αφοσιωνόμαστε μονάχα στα πρέπει μας...

Και όπως λέει η κύρια Πιμ:

«Και όμως το ουράνιο τόξο δε βγαίνει για πρώτη φορά εμείς το έχουμε ξεχάσει γιατί έχουμε να κοιτάξουμε ψηλά στον ουρανό από τότε που ήμασταν παιδιά».

Συντελεστές:

Συγγραφέας: Στέλλα Μιχαηλίδου

Σκηνοθεσία-Κίνηση: Στέλλα Μιχαηλίδου

Σκηνικά – Κοστούμια – Ειδικές Κατασκευές: Πένυ Ντάνη

Μουσική: Μιχάλης Σιγανίδης, Κώστας Βόμβολος

Φωτισμοί: Γιώργος Τριανταφυλλίδης

Βοηθός σκηνοθέτη: Κατερίνα Συμεωνίδου

Παίζουν οι ηθοποιοί: Στελλίνα Βογιατζή, Δημήτρης Κοντός, Αναστασία Μιροσνιτσένκο, Αθανάσιος Ρέστας, Μάγδα Σκούπρα, Μαρίνα Τσελεπή

Τιμές εισιτηρίων: 10 € (Κανονικό), 7 € (Παιδικό)

  • «Το Παγκάκι» του Αλεξάντερ Γκέλμαν

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου, ώρα 21.00

Σάββατο 9 Νοεμβρίου, ώρα 18.30 και 21.00

Κυριακή 10 Νοεμβρίου, ώρα 20.00

Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου

Μετάφραση: Νίκος Καμτσής

Σκηνοθεσία – Διαμόρφωση χώρου: Γιώργος Κιμούλης

Κοστούμια: Σοφία Νικολαΐδη

Φωτισμοί: Νίκος Καμτσής

Βοηθός σκηνοθέτη: Στάθης Παναγιωτίδης

Παίζουν: Γιώργος Κιμούλης, Φωτεινή Μπαξεβάνη

Τιμές εισιτηρίων: 15 € (Γενική Είσοδος), 13 € (Φοιτητικό, Μαθητικό, Άνω των 65, Πολύτεκνοι), 10 € (Ανέργων, ΑΜΕΑ, Παιδικό έως 12 ετών)

 

 

  • «Επικίνδυνες Μαγειρικές» του Ανδρέα Στάικου

Δευτέρα 18 και Τρίτη 19 Νοεμβρίου, ώρα 21.00

Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου

Κείμενο: Ανδρέας Στάικος

Σκηνοθεσία: Κερασία Σαμαρά

Σκηνικά-Κοστούμια: Κώστας Βελινόπουλος

Μουσική: Τάσος Καρακατσάνης

Φωτισμοί: Βαγγέλης Μούντριχας

Εικαστική δημιουργία: Θανάσης Παναγιώτου

Βοηθός σκηνοθέτη: Τζένη Αναγνωστοπούλου

Κινηματογράφηση –Φωτογράφιση: Τζένη Γαβρά

Επεξεργασία Ψηφιακού Υλικού: Πέτρος Αργυρός

Επικοινωνία: Χρύσα Ματσαγκάνη

Παραγωγή: ΛΥΚΟΦΩΣ- ΘΕΣΙΣ, www.thesisproduction.gr - ΥΠ.ΠΟ.

Ερμηνεία: Κωνσταντίνος Τζούμας, Ζαχαρίας Ρόχας, Κερασία Σαμαρά, Άρης Παπαδημητρίου.

Τιμές εισιτηρίων: 15 € (Κανονικό) & 12 € (Μειωμένο)

  • «Φόνισσα» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019, ώρα 21.00

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019, ώρα 20.00

Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου

Συντελεστές:

Θεατρική διασκευή – Σκηνοθεσία: Βαρβάρα Δουμανίδου

Κίνηση: Δημήτρης Βασιλειάδης

Μουσική: Νατάσα Κοψαχείλη

Σκηνικά αντικείμενα: Μη με λησμόνει, Πολιτιστικός Σύλλογος Κλειδιού

Κατασκευή σκηνικών: Κώστας Μπουρούνης

Δημιουργία αφίσας: Φωτεινή Φιλοξενίδου

Φωτογραφίες: Λάμπρος Καζάν

Promo trailer: Τόμης Βρακάς, Κώστας Βρακάς

 

Διανομή:

Δημήτρης Βασιλειάδης, Τζώρτζια Βογιατζόγλου, Βάλια Γκαγκάτση, Βαρβάρα Δουμανίδου, Δημήτρης Ελιάς, ‘Ολγα Καλαμάρα, Παναγιώτης Καβαλιεράκης, Νατάσα Κοψαχείλη, Στέργιος Κωνστατζίκης, Θεοδώρα Κωστάκου, Νίκος Νικολαϊδης, Μαρία Σεμερτζίδου και οι μικρές Ρόζα Καβαλιεράκη και Ελπίδα Τσαρδάκα

Τιμές εισιτηρίων: 10 € (Κανονικό), 8 € (Φοιτητικό – Ανέργων)

 

  • «ΣΧΕΣΕΙΣ/ πόθου – πάθους - πόνου» του Διονύση Χαριτόπουλου

Δευτέρα 2 και Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019, ώρα 21.00

Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου

Θεατρική προσαρμογή- Σκηνοθεσία- Μουσικές επιλογές: Τάκης Χρυσικακος

Συνεργάτης βοηθός σκηνοθέτης: Μπάμπης Σαρηγιαννιδης

Εικαστικά: Σάββας Πασχαλιδης

Κίνηση: Κατερίνα Κικου

Φωτισμοί: Ντίνος Μεταλίδης

Φωτογραφίες: Δημήτρης Αλεξιάδης

Ερμηνεία: Τάκης Χρυσικάκος

Τιμές εισιτηρίων: 15 € (Κανονικό), 12 € (Μειωμένο)

 

  • Ομήρου Οδύσσεια

Σεμινάριο

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019, ώρα 18.00

7ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας – Φάρος, δίπλα στη θάλασσα

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής του δραστηριότητας, διοργανώνει σε συνεργασία με το 7ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας, σεμινάριο για την Οδύσσεια του Ομήρου.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές. Θα προσπαθήσει να διηγηθεί μερικά επεισόδια από τις περιπέτειες του Οδυσσέα μαζί όμως με τα συμφραζόμενά τους στο χώρο και στο χρόνο.

Θα έχει εκπληρώσει το σκοπό του αν μετά το τέλος του σεμιναρίου γεννήσει την επιθυμία στους συμμετέχοντες να βυθιστούν στη μελέτη ολόκληρου του Ομηρικού Έπους.

Εισήγηση: Θοδωρής Γκόνης

Συμμετέχουν: Δημήτρης Κοντός, Αναστασία Μιροσνιτσένκο, Αθανάσιος Ρέστας, Μάγδα Σκούπρα

Είσοδος Ελεύθερη

 

  • «24 χτύποι και σιωπή»

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019, ώρα 21.00

Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου

«24 χτύποι και σιωπή»: Η ποίηση ως άσκηση αυστηρής οριοθέτησης και η οριοθέτηση ως κατάκτηση ποιητικής ελευθερίας.

Με αφορμή την έκδοση (Μελάνι, 2019) των 24στιχων ποιημάτων της Δήμητρας Χριστοδούλου, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας την υποδέχεται στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου και η Γεωργία Τριανταφυλλίδου συνομιλεί μαζί της.

Είσοδος Ελεύθερη

 

  • «Η Ευθαλία του Γαλατά»

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019, ώρα 21.00

Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου

Κείμενο και μουσική επιμέλεια: Θωμάς Κοροβίνης

Σκηνοθεσία: Ρέϊνα Εσκενάζυ

Θεατρική διασκευή: Νικολέττα Βλαβιανού

Κίνηση ηθοποιών – Χορογραφία: Μόνικα Κολοκοτρώνη

Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη

Βοηθός σκηνοθέτη: Ανδρομάχη Παπαδοπούλου

Σκηνικός Χώρος: Αναστασία Αμβράζη

Κοστούμια (σχεδιασμός – εκτέλεση): Δάφνη Τσακώτα

Την Ευθαλία του Γαλατά ενσαρκώνει η Νικολέττα Βλαβιανού

Τραγούδι: Εστέλλα Κοπάνου

Τιμές εισιτηρίων: 12 € (Κανονικό), 10 € (Μειωμένο)

  • «Ακούσατε! Ακούσατε;»

Μαθητικό Σύνολο Εγχόρδων Spira Minore

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019, ώρα 17.30

Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου

Το μαθητικό σύνολο εγχόρδων Spira Minore σε μια περιπλάνηση γύρω από τον ήχο, γύρω από κάθε τι άυλο και πολύτιμο.

Πρόγραμμα συναυλίας γενικό: ρεπερτόριο από την προκλασσική περίοδο μέχρι το σήμερα κι από την Φινλανδία μέχρι τον τόπο μας.

Συμμετέχουν οι: Αγαθονίκου Μυρτώ, Αλεξανδρίδης Βασίλης, Βλάχου Ναταλία, Γιουλδούρη Σοφία, Γραμμένου Λήδα, Δημητρέλη Αναστασία, Δογραματζιάν Κυριακή, Καρφαρίδου Τριανταφυλλιά, Κοντογεώργου Αθανασία, Κουτσουπιά Αμαλία, Λαμπρόπουλος Άρης, Μουντουρλή Λουκία, Πράτσα Φοίβη, Σιδέρης Ανδρέας, Σιδηροπούλου Ιοκάστη, Συρλαντζή Ευμορφία, Σωτηρίου Αριάδνη, Τσατσανίδου Ειρήνη, Τσώνη Μαρίλια, Χατζηγεωργίου-Φίλιου Μελίνα, Χατζηδιαμάντης Θεοφάνης

Υπεύθυνη συνόλου: Κατιώνη Δήμητρα

Είσοδος Ελεύθερη

Posted On Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2019 10:22 Γράφτηκε από τον

Π Α Ι Δ Ι Κ Ο  Θ Ε Α Τ Ρ Ο

Ο Λαγός και η Χελώνα

“ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ ΦΕΤΙΝΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ”

ΣΙΝΕΜΑ ΑΠΟΛΛΩΝ – ΚΑΒΑΛΑ

ΠΕΜΠΤΗ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ - ώρες 18.30 & 20.30

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ – ΣΙΝΕ ΑΠΟΛΛΩΝ - τηλ 2510 220900

 ( ΩΡΕΣ 18.30 με 22.30 – αρίθμηση θέσεων )

Προπώληση 8€ - Ταμείο 10€ - INFO - 6974797109 

VIVA.GR

ΚΕΙΜΕΝΟ - ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ : ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΥΛΗΣ

Λίγα λόγια για το έργο…

Το Μικρό Θέατρο Λάρισας , κλείνοντας αισίως τα  10 χρόνια συνεπής παρουσίας στον χώρο του ποιοτικού παιδικού θεάτρου ,παρουσιάζει για 9η χρονιά στην πόλη μας, μια παιδική παράσταση που θα μιλήσει στην καρδιά των μικρών μας αλλά και στις μνήμες των μεγαλύτερων φίλων μας.

Ο Λαγός και η Χελώνα, Η Αλεπού και το Κοράκι, Ο Τζίτζικας και ο Μέρμηγκας,  Η Αλεπού και τα Σταφύλια,  Η Αλεπού και ο Τράγος ,ο Ψεύτης Βοσκός & ο Ήλιος και Βοριάς, μετρούν αιώνες ιστορίας και δεν παύουν ποτέ να αποτελούν την επιτομή της ηθικοδιδαχής. Μέσα από τον συμβολικό και αλληγορικό τους χαρακτήρα, οι μύθοι του Αισώπου έχουν ιδιαίτερη χάρη, θαυμαστή απλότητα κι άφταστη διδακτικότητα. Με τη μοναδική ικανότητα του Αισώπου να δίνει στα ζώα των μύθων του ανθρώπινη ιδιότητα, ψυχή και λαλιά, αλλά και το επιμύθιο που ήταν πάντοτε απλοϊκό κι εύληπτο για τα παιδιά. Έτσι και στην παράστασή μας οι εξανθρωπισμένοι ήρωες διδάσκουν αλλά πρώτα μαθαίνουν και οι ίδιοι από τα παθήματά τους. 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Παίζουν και χορεύουν οι ηθοποιοί:

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΥΛΗΣ, ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ , ΤΙΦΑΝΗ ΔΑΝΙΗΛ , ΕΥΔΟΚΙΑ ΒΟΪΝΑ & ΦΑΝΟΥΡΗΣ ΚΟΡΡΕΣ

Κείμενο - Σκηνοθεσία : ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΥΛΗΣ                       Σκηνογραφία : ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ ΑΛΦΙΕΡΗ

Κοστούμια : ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ ΑΛΦΙΕΡΗ                           Σχεδιασμός Φωτισμών : ΝΙΚΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Γραφιστικά : ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗΣ                              Ειδικές Κατασκευές : ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ ΑΛΦΙΕΡΗ

Δημόσιες Σχέσεις : ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ                Μάσκες : ΜΙΝΑ ΣΤΕΦΑΝΑΤΟΥ

Μουσική Επιμέλεια : ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΤΖΙΟΣ               Ζωγραφική : ΜΙΝΑ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ                         

Παραγωγή : ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ                            Διάρκεια : 80 λεπτά (με ένα Διάλειμμα 10 λεπτών)   

Κρατήσεις – Πληροφορίες : 6974797109                       Προπώληση: 8€  - VIVA.GR  - Ταμείο Θεάτρου: 10 €

*Μια Παράσταση για Ολη την Οικογένεια*

 W: www.mikro-theatro.gr                                   E : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Posted On Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2019 19:47 Γράφτηκε από τον

Το θέατρο έχει μπει για τα καλά στις ζωές μικρών και μεγάλων.  Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, η ενασχόληση των παιδιών από μικρή ηλικία με την τέχνη του θεάτρου τα βοηθά να εξωτερικεύσουν τα συναισθήματά τους και να αναπτύξουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες. Η θεατρική αγωγή στα παιδιά και τους εφήβους, συμβάλλει σημαντικά στη συνολική μόρφωση και εκπαίδευση τους και προσφέρει ποικιλία γνώσεων. Το θέατρο για μικρούς και μεγάλους είναι ένας συνδυασμός πολλών λειτουργιών που πρέπει να τεθούν σε εφαρμογή ταυτόχρονα. Το μυαλό, το σώμα και ο συναισθηματικός κόσμος λειτουργούν την ίδια στιγμή με στόχο να επικοινωνήσουν με τους άλλους στη σκηνή αλλά και με το κοινό που παρακολουθεί. Είναι μια πολυδιάστατη διαδικασία που χρειάζεται πολλή πρακτική εξάσκηση και συγκέντρωση.

Οι απαιτήσεις της σύγχρονης ζωής έχουν στερήσει πολλά από τον άνθρωπο. Του έχουν στερήσει  την ελευθερία του να εκφράζεται, να ονειρεύεται, να δημιουργεί, την ελευθερία να γελά… Μέσα από το θέατρο, ο άνθρωπος βρίσκει  την ελευθερία της έκφρασης. Τη χαρά της δημιουργίας και της ψυχικής ισορροπίας. Η τέχνη διαπαιδαγωγεί τον άνθρωπο, τον βελτιώνει, τον κάνει καλύτερο άνθρωπο.  Αυτοί είναι και οι στόχοι οι δικοί μας, στο Θεατρικό Καλλιτεχνικό Εργαστήρι της « Θεάτρου Ανάβασις».  Πάντα υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση και διδασκαλία της Μαρίας Καραβία, αρχίζουν οι εγγραφές, την Παρασκευή 29 Αυγούστου, ώρες 11:00-13:00 και 18:30-20:30 και τα μαθήματα την πρώτη εβδομάδα του Σεπτέμβρη.

Διδάσκονται, θεατρικό παιχνίδι, αυτοσχεδιασμός, υποκριτική, κινησιολογία, ζωγραφική για παιδιά, ορθοφωνία, στοιχεία θεατρολογίας. Ιδιαίτερα μαθήματα ορθοφωνίας. Συμμετοχή σε δύο θεατρικές παραστάσεις το χρόνο με όλους τους μαθητές του Θεατρικού Εργαστηρίου.

Προετοιμασία για εξετάσεις υποψήφιων μαθητών σχολών θεάτρου.

Λειτουργούν τα εξής τμήματα: παιδικά(4-12 ετών), εφηβικό, ενηλίκων και ΑΜΕΑ.

Πληροφορίες: Λεωνάτου 8, Καβάλα (κάθετος της Ομονοίας 92). Δευτέρα – Παρασκευή, ώρα 18:30 -20:30 και Σάββατο, ώρα 11:00-13:30.

Τηλ. 6976879029.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.     www.theatrou-anavassis.com

Posted On Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2019 10:45 Γράφτηκε από τον

Η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα της Στέγης Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας παρουσιάζει την παράσταση «Επιστροφή» την Πέμπτη 29 Αυγούστου στις 9 το βράδυ στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας (Φάρος) στο πλαίσιο του 62ου Φεστιβάλ Φιλίππων,

Κείμενα γραμμένα από τους μαθητές του τμήματος δημιουργικής γραφής με θέμα την «Επιστροφή». Η διδάσκουσα του τμήματος δημιουργικής γραφής Μάρτζη Κοντέσσα παρακίνησε τους μαθητές να γράψουν κείμενα που να δίνεται ένα προσωπικό αποτύπωμα στην έννοια της επιστροφής. Η ίδια γράφει: «Επιστροφή για τον κάθε ένα σημαίνει κάτι το διαφορετικό και δεκάδες ιστορίες μπορούν να γραφτούν με αφορμή τη λέξη επιστροφή. Οι δικές μας προσωπικές επιστροφές, τα ταξίδια, ο γυρισμός σε τόπους και καταστάσεις, προσωπικά βιώματα και βιώματα άλλων συνθέτουν μια συλλογή κειμένων με κεντρικό θέμα την επιστροφή».

Τα κείμενα αυτά αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για να εκφραστούν οι ερασιτέχνες ηθοποιοί της θεατρικής ομάδας του ΣΦΓΤ, αφού πρώτα προσπάθησαν να ανακαλύψουν κάθε κίνητρο επιστροφής που μπορεί να είναι κρυμμένο στο κείμενο, να το ανασύρουν στην επιφάνεια και στο τέλος του δημιουργικού ταξιδιού να το ανακαλύψει στην παράσταση και ο θεατής.

Κείμενο: Τμήμα δημιουργικής γραφής  ΣΦΓΤ  Καβάλας

Συγγραφείς: Ζαχαρένια Τσαλίκη, Ηλιάδα Κυριακού, Ειρήνη Δινάκη, Μαργαρίτα Κακουλίδου, Δήμητρα Χατζημιχαηλίδη, Βέρα Στρίκου, Ρόλα Ζαλούμη, Λίνα Πατρωνίδου, Μαρία Παρακευοπούλου, Μαρία Κάλφα, Βασιλική Σπυρίδου, Στέλλα Γκανιάτσου, Βιβή Τσιμιρίκα, Καλλιόπη Βαζακίδου, Μάρτζη Κοντέσσα.

Υπεύθυνη τμήματος δημιουργικής γραφής: Μάρτζη Κοντέσσα

Διασκευή-σκηνοθεσία: Μαρία Κολτσακίδου

Σκηνικά-κοστούμια: Μαρία Κολτσακίδου

Τραγούδι: Χρύσα Παπαδοπούλου

Μουσική-Γκάιντα: Κωστής Αποκατανίδης

Παίζουν: Αναστασία Καλεάδου, Κώστας Κοσμίδης, Γιάννα Μπρούσαλη, Τζένη Παππά, Σίσσυ Σταματιάδου, Λούλα Σεμερτζίδου, Επαμεινώνδας Ρακιντζής, Στέλλα Τσολακίδου, Αθηνά Ψευτούδη

«Επιστροφή»

7ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας - Φάρος

Πέμπτη 29 Αυγούστου, ώρα 21.00

Είσοδος ελεύθερη

Posted On Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2019 12:18 Γράφτηκε από τον

Δεν μπορείς να μην αναγνωρίσεις στον Θοδωρή Γκόνη την αέναη αναζήτηση μοναδικών ξεχωριστών και  λειτουργικών χώρων για την παρουσίαση των παραστάσεων του στην Καβάλα. Τελικά όποιος ψάχνει βρίσκει.

Δεν μπορείς να μη ζηλέψεις τον τρόπο με τον οποίο κατορθώνει να διεκπεραιώσει αυτό που σκέφτηκε στο χώρο για τον οποίο τα σκέφτηκε. «Το σύμπαν συνωμοτεί» ώστε να μπορέσει να πραγματοποιηθούν οι ιδέες του στο μικρό φεστιβάλ της Καβάλας που είναι ενταγμένο εδώ και μερικά χρόνια στο κλασικό φεστιβάλ Φιλίππων, των μεγάλων ανοιχτών αρχαιολογικών χώρων.

Στους περισσότερους Καβαλιώτες ακούστηκε τρελό το εγχείρημα να παρουσιαστεί παράσταση στο καρνάγιο. Ναι, στα Καλαφατιά, που για τρεις μέρες ο κόσμος στριμώχθηκε ή έμεινε όρθιος για να δει τι θα του παρουσιάσει ο σκηνοθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Φιλίππων. Ο Άρης Λεμπεσόπουλος κλήθηκε να μας αφηγηθεί αριστοτεχνικά ως  «Οδυσσέας, ο ήρωας της καρτερίας» τα δεινά που υπέστη σε κάποιες από τις στάσεις στην διαδρομή του προς την Ιθάκη. Τα κείμενα σε πεζό λόγο και πρώτο πρόσωπο συνέλλεξε η Κατερίνα Συμεωνίδου.

Στις επιλεγμένες στάσεις του ταξιδιού του ο Οδυσσέας κατάκοπος και θαλασσοδαρμένος στάθηκε σε υψώματα, σε πλοία ,στη στεριά μαλώνοντας και με τον Κύκλωπα Πολύφημο αλλά και καταμεσής της θάλασσας δαμάζοντας τα κύματα. Και από λιμάνι σε λιμάνι βάλσαμο ήταν τα τραγούδια από τη χορωδία “Προ-Νόμιον” του Κώστα Κατιώνη, που οι περισσότεροι θεατές δεν αντιλαμβάνονταν ότι τραγουδιόνταν ζωντανά, αφού δεν μπορούσες με ευκολία να τους διακρίνεις - καθώς βρίσκονταν καθισμένοι αρκετά πιο πίσω από τους θεατές

Παρακολουθήσαμε με ενδιαφέρον μια παράσταση-αφήγηση  75 περίπου λεπτών που σε κάποιες στιγμές  θα την χαρακτηρίζαμε θεατρικό μονόλογο.

Χειροκροτήσαμε τους συντελεστές και  αποχωρήσαμε αναλογιζόμενοι πόσους ωραίους χώρους έχει η πόλη μας.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Θοδωρής Γκόνης

Κείμενο παράστασης: Κατερίνα Συμεωνίδου

Σκηνικά – Μουσική επιμέλεια: Ανδρέας Γεωργιάδης

Κοστούμια: Ματίνα Μέγκλα

Κίνηση: Δημήτρης Σωτηρίου

Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας

Βοηθός σκηνοθέτη: Εύα Οικονόμου-Βαμβακά

Ερμηνεία: Άρης Λεμπεσόπουλος

Αφήγηση: Εύα Οικονόμου Βαμβακά και Δημήτρης Σωτηρίου

Συμμετείχαν:  η Θεοδώρα Κυριακίδου

και η Χορωδία Προ-Νόμιον υπό τη διεύθυνση του Κώστα Κατιώνη

Posted On Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2019 21:10 Γράφτηκε από

Είναι πολύ σημαντικό για μένα να όταν παρακολουθώ  μια θεατρική παράσταση ακόμη και δεν γνωρίζω την ιστορία που πραγματεύεται να μπορώ να αντιληφθώ πλήρως τι συμβαίνει επί σκηνής. Δυστυχώς σε αυτήν  την εντυπωσιακή  παράσταση ήταν αδύνατη η κατανόηση του κειμένου και πόσο  μάλλον η κατανόηση του κειμένου που ερμήνευsαν οι ηθοποιοί.

Αν ήμουν ένας τουρίστας ή απλά ένας θεατής  που δεν γνώριζα την ελληνική γλώσσα μάλλον θα έφευγα ενθουσιασμένος από την παράσταση της Κυριακής. Καταπληκτικά σκηνικά και κοστούμια ,άψογη κινησιολογία ,καταπληκτική και επιβλητική η μουσική.

 Έλα όμως που  οι περίπου 3.000 θεατές μιλούσαμε Ελληνικά και αδυνατούσαμε να καταλάβουμε τους πρωταγωνιστές στο μεγαλύτερο μέρος της παράστασης.

 Ήταν από τις ελάχιστες παραστάσεις που έχω παρακολουθήσει όπου  δεν γινόταν αντιληπτή η ιστορία γιατί μάλλον δεν ήταν ιδιαίτερα πετυχημένη η μετάφραση του Δημηριάδη  αφενός, αλλά ήταν και ακατάληπτος ο λόγος των περισσότερων  ηθοποιών.

 Γι άλλη μια φορά η κακή ηχοληψία (χαμηλή αυτήν  τη φορά) επηρέασε αρνητικά την παράσταση. Το κοινό ήταν  πολυπληθές για τραγωδία και  χειροκροτούσε στις πρώτες εμφανίσεις των ηθοποιών. Γρήγορα ευτυχώς απορροφήθηκε από την συνολική εικαστική πρόταση, χωρίς ούτε μια φορά να παραπονεθεί για την δυσκολία αναγνώρισης των όσων έλεγαν οι ηθοποιοί. Από την πρόχειρη ηχοληψία διασώθηκαν πλήρως ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης, ο Δημήτρης Πιατάς  ο Γεράσιμος Γεννατάς, ενώ μερικώς μόνο οι υπόλοιποι ηθοποιοί. Δυστυχώς Την Πέγκυ Τρικαλιώτη την σκέπασε το πέπλο της.

 Η Ελληνικής καταγωγής Κάθριν Χάντερ μπορεί να χτυπήθηκε, τσαλακώθηκε για να ερμηνεύσει μοναδικά τον ρόλο του «Προμηθέα» που για πρώτη φορά δόθηκε σε γυναίκα ηθοποιό, όμως την πρόδωσαν τα Ελληνικά της και η εκφορά του λόγου.

 Ο Τσακίρης σκέφτηκε έξυπνα να αφήσει δίπλα της έναν «πρώην Προμηθέα». Ο Τσακίρογλου αποτέλεσε  ένα στιβαρό αφηγητή  που ενίσχυε την παρουσία της πρωταγωνίστριας. Στην  παράσταση ξεχωρίσαμε το εντυπωσιακό σκηνικό που δημιούργησε ο Κώστας Βαρώτσος, τα όμορφα  κοστούμια του Γιάννη Μετζικώφ, την κίνηση του συνεργάτη των Complicité, Μαρτσέλο Μάνι, και τους φωτισμούς του Σάκη Μπιρμπίλη. Σίγουρα πρόκειται για μια υπερπαραγωγή τόσο σε επίπεδο συντελεστών όσο και ερμηνευτών που δυστυχώς δεν θα την θυμόμαστε για το καλό συνολικό της αποτέλεσμα.

Σκηνοθεσία - Δραματουργική επεξεργασία: Σταύρος Σ. Τσακίρης

Μετάφραση: Δημήτρης Δημητριάδης

Σκηνογράφος: Κώστας Βαρώτσος

Κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ

Κίνηση: Μαρτσέλο Μάνι

Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης

Βοηθοί σκηνοθέτη: Έφη Ρευματά, Μαρία Φλωράτου

Παίζουν: Kathryn Hunter, Νικήτας Τσακίρογλου, Δημήτρης Πιατάς, Πέγκυ Τρικαλιώτη, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Γεράσιμος Γεννατάς, Περικλής Βασιλόπουλος, Ηλιάνα Μαυρομάτη, Αντιγόνη Φρυδά, Κώστας Νικούλι, Έφη Κιτσαντά, Μπέτυ Αποστόλου, Δημήτρης Παγώνης, Περικλής Σκορδίλης, Νίκος Μπακάλης, Αντώνης Βλάσσης.

Posted On Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2019 23:38 Γράφτηκε από
Σελίδα 1 από 21

Insta

146542863

 

Nautical Club Of Kavala Logo

  44493438 1978268539139579 1920803640713412608 N

Konstantinos Jewellery Banner  

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Kreka

Odeio

Vitrokosmos

Dhmh

DeltaTV Logo

Star Dramas

1174612 371849632918150 1744395463 N

Emedia

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας