Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024

“Πρεμιέρα” για τα σχολεία: Αγωνία, μούδιασμα, επιφυλακή και…χωρίς μάσκες για τα νήπια!

Must Read

image_printΕκτύπωση

Διαφορετική από τις υπόλοιπες χρονιές ήταν η σημερινή πρεμιέρα για τα σχολεία και στον νομό Καβάλας. Η χώρα (αλλά και ο υπόλοιπος κόσμος) κινείται στους ρυθμούς του κορωνοϊού SARS-COV-2, και τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την προσέλευση και την παρουσία των μαθητών στις τάξεις δεν θα μπορούσαν παρά να απασχολήσουν τόσο τους μαθητές όσο -κυρίως- τους γονείς τους και τους εκπαιδευτικούς.

Η συγκέντρωση των μαθητών στα σχολεία προγραμματίστηκε για τις 8:15 το πρωί, και πραγματοποιήθηκε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, ενώ περί τις 11 το πρωί (είτε ακριβώς είτε αργότερα, ανάλογα με την σχολική μονάδα) τελέστηκε και ο αγιασμός. Μέχρι στιγμής δεν έχουν καταγραφεί περιστατικά γονέων που να προκάλεσαν αντιδράσεις για την χρήση μασκών από τα παιδιά τους, ωστόσο το μούδιασμα και ο προβληματισμός για την επόμενη μέρα ήταν εμφανή συναισθήματα στις τάξεις όσων γονέων έδωσαν το παρόν έξω από τα σχολεία.

Πολλοί ήταν οι μαθητές που έφεραν τις δικές τους μάσκες, ωστόσο ακόμα και σε αυτούς διανεμήθηκαν από τους διευθυντές των σχολείων μάσκες και παγούρια (στο πλαίσιο του προγράμματος που εκπόνησε το υπουργείο Παιδείας και “έτρεξε” η ΚΕΔΕ). Οι δωρεάν μάσκες και τα παγούρια είχαν παραδοθεί από το Σάββατο στις σχολικές μονάδες, ωστόσο εντύπωση προκάλεσε αυτό που ανέφερε στο Kavala Portal ο αντιδήμαρχος Καβάλας Απόστολος Μουμτσάκης (και το οποίο επιβεβαιώθηκε και στην πράξη) πως οι πολύ μικρές μάσκες, οι οποίες προορίζονταν για τους μαθητές των νηπιαγωγείων, δεν είχαν ακόμα παραδοθεί (θα είναι έτοιμες, σύμφωνα με τον κ. Μουμτσάκη, εντός της εβδομάδας).

Must Read

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΑΒΑΛΑΣ

Τελευταία Νέα

Ψήφισμα κατά της συγχώνευσης σχολικών μονάδων από την Ένωση Γονέων Μαθητών Καβάλας

Στη δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας της Ομοσπονδίας Γονέων ΑΜΘ, της Ένωσης Γονέων Μαθητών Θάσου, της Ένωσης Γονέων Μαθητών Καβάλας και...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Το περιεχόμενο του Kavala Portal είναι προστατευμένο!