Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ: Κοινοποίηση Εκδήλωσης του Αιμοδοτικού – Πολιτιστικού & Περιβαλλοντικού Συλλόγου Κεραμωτής «Ο ΝΕΣΤΟΣ»

Must Read

Έφη Βαλίλα
Έφη Βαλίλα
Δημοσιογράφος

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων των εορτασμών για τα 100 χρόνια Κεραμωτής (1924-2024), καλούνται οι κάτοικοι, όπως τιμήσουν με την παρουσία τους, την εκδήλωση με συμβολικό τίτλο:

       «Από το Εξάστερο της Ανατολικής Θράκης στην Κεραμωτή»

Ημερομηνία και ώρα πραγματοποίησης: Σάββατο, 24 Φεβρουάριου 2024 και ώρα 5.15 μ.μ. στην καφετερία του μέλους του Πολιτιστικού Συλλόγου Κεραμωτής  Αντώνη Πρέντζη,  επί της παραλιακής οδού (οδός Εξαστέρου) στην  Κεραμωτή.

Θα παρουσιαστεί η τριλογία του Γεώργιου Εμμ. Μάνου –  ενός δημιουργικού και βαθυστόχαστου Συγγραφέα επί θεμάτων λαογραφίας, εθνολογικών και ιστορικών μελετών όπως και σε  ανθρωπολογικές έρευνες και πραγματείες – όπου αναφέρεται η τριλογία, στις αλησμόνητες πατρίδες!

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, «100 χρόνια Κεραμωτή», Μένανδρος Μ. Μαρινάκης, που θα συντονίσει την εκδήλωση.

Θα μιλήσουν:

Ο Αδαμάντιος Σ. Κοντοζάκης, ο οποίος θα διαβάσει το βιογραφικό του Συγγραφέα.

Γεώργιος Μάνος: ο Συγγραφέας.

Ο Νίκος Τσουμπάκης: Πρόεδρος Θρακικής Εστίας Ν. Καβάλας.

Η Τέτη Ευστρατίου: Γεν. Γραμματέας Θρακικής Εστίας Ν. Καβάλας, Δημοτική Υπάλληλος.

Στη συνέχεια, αποσπάσματα στη θρακική διάλεκτο θα διαβάσει η Φωτεινή Δημ. Κουμπούλη, πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου – Υπάλληλος Κέντρου Υγείας Νέστου.

Στο τέλος της εκδήλωσης θα γίνει προβολή μικρού ντοκιμαντέρ – βίντεο.

Το KAVALA PORTAL

Συστήνει σε όλους τους αναγνώστες του, που βρίσκονται στην Κεραμωτή, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, να παρακολουθήσουν την εξαιρετική αυτή εκδήλωση, αφού το φορτίο της λέξεων της τριλογίας του Γεώργιου Εμμ. Μάνου, αλλά και των υπολοίπων εισηγητών, θα δώσουν μία ζωντανή διάσταση μνήμης από τις αφηγήσεις της ζωής των προγόνων. Η τριλογία του Γεώργιου Εμμ. Μάνου, πάντα θα είναι ο φωτεινός οδοδείκτης που θα καθοδηγεί και θα ιχνηλατεί τις αλησμόνητες πατρίδες.     

Must Read

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΑΒΑΛΑΣ

Τελευταία Νέα

ΔΑΝΕΙΑ: Εγγυητική Ευθύνη του Δημοσίου και νέος Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας

Στα πλαίσια ενημέρωσης των επιχειρηματιών που έχουν λάβει – στο παρελθόν – δάνεια με την «Εγγύηση Ελληνικού Δημοσίου » φιλοξενούμε...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Το περιεχόμενο του Kavala Portal είναι προστατευμένο!