Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023

Στο “πόδι” έμποροι και επιχειρηματίες στην Καβάλα – Κλειστά τα καταστήματα την Τετάρτη, συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Must Read

Στα “κάγκελα” βρίσκονται, εδώ και αρκετές εβδομάδες, έμποροι και μικρομεσαίοι επιχειρηματίες σε ολόκληρη την χώρα εξαιτίας του νέου φορολογικού νομοσχεδίου που επιχειρεί να φέρει προς έγκριση στη βουλή η κυβέρνηση.

Ενός φορολογικού νομοσχεδίου το οποίο, παρά τα και τις “αγνές προθέσεις” περί της πάταξης της φοροδιαφυγής που προσπαθεί να φέρει στο προσκήνιο η κυβέρνηση, μοιάζει ως ένα ακόμα νομοσχέδιο που έχει ως στόχο να καταστρέψει ολοκληρωτικά τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

Στο πλαίσιο, λοιπόν, ευρύτερων κινητοποιήσεων σε ολόκληρη την Ελλάδα, ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας και η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Καβάλας αποφάσισε όπως τα μέλη του κλείσουν τα καταστήματά τους την προσεχή Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2022 και συμμετάσχουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έχει προγραμματιστεί για τις 10 το πρωί της ίδιας ημέρας στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Η απόφαση για το “λουκέτο” στα καταστήματα ελήφθη μετά από ευρεία σύσκεψη φορέων που έλαβε χώρα την προηγούμενη εβδομάδα.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας επισημαίνονται τα εξής:

Η άδικη φορολογική πολιτική συνεχίζεται με σκοπό την εξεύρεση πρόσθετων εσόδων – πέραν των υπερεσόδων από την έμμεση φορολογία – για τη χρηματοδότηση πλήθους φοροαπαλλαγών που αφορούν όμως λίγους και ισχυρούς. Το νομοσχέδιο είναι οριζόντιο και μας γυρίζει 30 χρόνια πίσω. Επιστρέφει ουσιαστικά στα αντικειμενικά κριτήρια, βάζοντας «κουστούμι» 10.920 ευρώ σε όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες. Το μέτρο αυτό πλήττει ευθέως όλους τους μικρούς επαγγελματίες και εμπόρους επιβαρύνοντάς τους, ενώ είναι γνωστό ότι η μεγάλη πλειοψηφία τους παλεύει εδώ και πάνω από μια δεκαετίες σε αντίξοες οικονομικές συνθήκες.

Η αντίδραση στο άδικο αυτό μέτρο θα είναι συντονισμένη και δυναμική. Οφείλουμε όλοι να διεκδικήσουμε και να προστατέψουμε την επαγγελματική μας αξιοπρέπεια.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
✓ Να αποσυρθεί το φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.
✓ Όχι στα νέα ματωμένα πλεονάσματα του προϋπολογισμού.
✓ Καμία νέα φορολογική επιβάρυνση, να καταργηθεί το τέλος επιτηδεύματος χωρίς ορούς και προϋποθέσεις, τώρα.
✓ Επαναφορά του ατομικού αφορολόγητου ορίου στα 12.000 ευρώ.
✓ Κατάργηση της τραπεζικής προμήθειας στις ψηφιακές συναλλαγές και ακατάσχετος επαγγελματικός λογαριασμός για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Must Read

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΑΒΑΛΑΣ

Τελευταία Νέα

Podcast “Η Επέλαση των Βαρβάρων”, ΕΠ. 35: Πεσμένη γέφυρα; Όχι. Στρατόπεδο; Όχι. Πάρκο Χριστουγέννων; Ναι!

Δεν γίνεται να έχουν όλοι οι άλλοι Χριστουγεννιάτικα πάρκα και εκδηλώσεις και εμείς εδώ στην Καβάλα να μην έχουμε…...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Το περιεχόμενο του Kavala Portal είναι προστατευμένο!