11.8 C
Kavala
Σάββατο, 23 Ιανουαρίου, 2021

Περί τελών και άλλων τινών; – του Νίκου Ξανθόπουλου

Must Read

Ανοίγουν την 1η Φεβρουαρίου τα Γυμνάσια και τα Λύκεια

Με ομόφωνη απόφαση η επιτροπή των ειδικών του υπουργείο Υγείας έδωσε το «πράσινο φως» να ανοίξουν την...

ΑΟ Καβάλα: “Η κοροϊδία συνεχίζεται – Αφήστε μας να παίξουμε”

Έχουμε ήδη φτάσει στα τέλη Ιανουαρίου του 2021 και ακόμα κανείς δεν ξέρει αν και πότε θα...

Εξιχνίαση κλοπών οχημάτων από τον Ιούνιο 2020

Εξιχνιάστηκαν ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και ενδελεχείς έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος...

Στον απόηχο της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας της 26ης συνεδρίασης του, της 25ης Νοεμβρίου 2020 η οποία αφορούσε την αιτιολογημένη και κοστολογημένη εισήγησή μας, μέσω της οποίας επιχειρούμε σε συνθήκες πανδημίας και οικονομικής κρίσης να απαλλάξουμε τον οικογενειακό προϋπολογισμό των συνδημοτών μας  από την πρόωρη, αναιτιολόγητη, απαράδεκτη, και φορομπηχτική επιλογή της διοίκησης Μουριάδη, με την οποία επιβαρυνθήκαμε με φόρους επιπλέον 45% αυτών που πληρώναμε μέχρι το 2019, μέσω των λογαριασμών ρεύματος.

Παρακολουθώ την συντονισμένη προσπάθεια της διοίκησης Μουριάδη και των συνοδοιπόρων του από την πρώτη στιγμή και καταγγέλλω  τις πιο κάτω τακτικές:

  1. Διαπίστωσα  με έκπληξη κατ’ αρχήν σε συνέχεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, πως η απόφαση δημοτικού συμβουλίου που γράφτηκε και δημοσιεύθηκε στην Διαύγεια την περασμένη Πέμπτη, είχε ξεχασθεί η αιτιολογική μου έκθεση, σε αντίθεση με την αρνητική ως προς το περιεχόμενό της έκθεση της διοίκησης Μουριάδη που αφορούσε την εισήγησή μου.

Υπενθυμίζουμε προς όλους τους ναυτιλομένους ότι αυτές οι πράξεις συνιστούν παραποίηση απόφασης δημοτικού συμβουλίου τουλάχιστον και δεν είναι η πρώτη φορά.

  1. Παρακολουθώ με Αυτοδιοικητικό ενδιαφέρον την προσπάθεια συγκεκριμένων δημοτικών συμβούλων τόσο της διοίκησης, όσο και της αντιπολίτευσης, συγκεκριμένων Μέσων Μαζικής ενημέρωσης – τρομάρα τους-   οι οποίοι συνεχίζουν λυσσαλέα να κινδυνολογούν τάχα, υπέρ της πιθανότητας μη έγκρισης της απόφασης ΔΣ Καβάλας από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Εξακολουθούν δε να το κάνουν, όταν είναι γνωστό πως η Αποκεντρω-μένη Διοίκηση ελέγχει τις αποφάσεις των Συλλογικών οργάνων ως προς την νομιμότητά τους και μόνον.

  1. Συνεχίζω να παρακολουθώ βεβαίως και την συμπεριφορά μιας άλλης μερίδας δημοτικών συμβούλων, υποψηφίων δημάρχων  πριν από λίγο καιρό, οι οποίοι επιλέγοντας την διγλωσσία στήριξαν την πρόταση της διοίκησης Μουριάδη για εκπτώσεις ύψους 5%, μόνον, μολονότι κατά την διάρκεια αυτής της χρονιάς ασκούσαν κριτική στον δήμαρχο Καβάλας, κατηγορώντας τον για φορομπηχτικές πρακτικές.

Οι Καβαλιώτες πλέον κατάλαβαν πως κάποιοι αντιλαμβάνονται το συμφέρον των πολιτών και αν εννοούν πως όλα τα νοικοκυριά μας επιβαρύνθηκαν χωρίς λόγο με πρόσθετη φορολογία 45% πέρυσι.

Κατάλαβαν επίσης πως επιχειρούν να συγκαλύψουν την απουσία και την ανεπάρκεια τους ιδιαίτερα σε ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά την τσέπη όλων μας, επιλέγοντας να ταυτιστούν με τον κύριο Μουριάδη τον οποίο κατηγορούσαν μέχρι εχθές για φορομπηχτικές πρακτικές.

  1. Φυσικά δεν είναι δυνατόν να μην επισημάνω την επιλογή και κάποιων άλλων  δημοτικών συμβούλων, οι οποίοι μολονότι δεν κατέθεσαν την δική τους εναλλακτική πρόταση, καταψήφισαν αρχικώς την πρόταση της διοίκησης Μουριάδη οι οποία προέβλεπε εκπτώσεις ύψους 5%, αλλά και την δική μας πρόταση η οποία αιτιολογημένα προέβλεπε ελαφρύνσεις υπέρ όλων των συνδημοτών μας της τάξεως  τουλάχιστον του 42%, επιλέγοντας άραγε, τι;

Να συνεχίσουμε να πληρώνουμε και το 2021 αυξημένη φορολογία στον Δήμο Καβάλας μέσω των λογαριασμών ρεύματος, όπως το 2020 για υπηρεσίες καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού;

Ολοκληρώνοντας και απευθυνόμενος στο σύνολο των πολιτών επισημαίνω:

  • Η πρότασή μας κατατέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Καβάλας κοστο- λογημένη ακολουθώντας την μεθοδολογία της αντίστοιχης εισήγησης της διοίκησης Μουριάδη.
  • Είναι εντυπωσιακό το γεγονός πως καταφέρνουν πολλές αντικρουό-μενες δυνάμεις  εντός και εκτός δημοτικού συμβουλίου, να εκφράζο-νται και μάλιστα δημόσια διατυπώνοντας βεβαιότητα προκαταλα-βάνοντας την λειτουργία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
  • Αντιλαμβάνομαι απολύτως το γεγονός του απόλυτου αιφνιδιασμού της διοίκησης Μουριάδη, αλλά και παρατάξεων της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα αυτών που επέλεξαν εθελοτυφλούντες και εμπρός στον φόβο τους, μήπως κεφαλαιοποιήσω οτιδήποτε στο πεδίο των εντυπώσεων, θυσίασαν το συμφέρον των συνδημοτών μας για ελαφρύνσεις στην τσέπη μας 42% τουλάχιστον.  

Για την Δημοτική Παράταξη
Συνεργασία για την Καβάλα

Ο Επικεφαλής
Ξανθόπουλος Νικόλαος

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

Ανοίγουν την 1η Φεβρουαρίου τα Γυμνάσια και τα Λύκεια

Με ομόφωνη απόφαση η επιτροπή των ειδικών του υπουργείο Υγείας έδωσε το «πράσινο φως» να ανοίξουν την...

ΑΟ Καβάλα: “Η κοροϊδία συνεχίζεται – Αφήστε μας να παίξουμε”

Έχουμε ήδη φτάσει στα τέλη Ιανουαρίου του 2021 και ακόμα κανείς δεν ξέρει αν και πότε θα ξεκινήσουν οι αθλητικές υποχρεώσεις για...

Εξιχνίαση κλοπών οχημάτων από τον Ιούνιο 2020

Εξιχνιάστηκαν ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και ενδελεχείς έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, με τη συνδρομή...

Μητρώο Αθλητικών Σωματείων: ο ρόλος του και ο κατάλογος των ποδοσφαιρικών σωματείων της Π.Ε. Καβάλας

Αναμφίβολα η πανδημία του Covid-19  έχει προκαλέσει, μεταξύ άλλων, σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις (και) στον χώρο του αθλητισμού, με,...

Παρήγγειλαν…300 κιλά ψάρια…στο όνομα του αντιδημάρχου Θόδωρου Παπαδόπουλου!

Μια απίστευτη ιστορία με "θύματα" τον αντιδήμαρχο Πρωτογενούς Τομέα και Κοινοτήτων Καβάλας Θόδωρο Παπαδόπουλο και 3 επαγγελματίες που διατηρούν ιχθυοπωλεία στην Καβάλα...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

- Advertisement -