Η ΠΕ Καβάλας ζητά απαγόρευση κυνηγιού, το Δασαρχείο αρνείται – Στα 9 τα κρούσματα ευλογιάς, άφαντες οι αποζημιώσεις
Συνεχίζεται η εξάπλωση της ευλογιάς στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ ακόμη δεν έχουν αποζημιωθεί οι κτηνοτρόφοι για την θανάτωση των ζώων τους. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του www.agrotypos.gr, τα κρούσματα πια δεν περιορίζονται στον Έβρο αλλά εξαπλώνονται σε όλη την Ανατολική Μακεδονία – Θράκη προβληματίζοντας τους αιγοπροβατοτρόφους.
Το τελευταίο κρούσμα εντοπίστηκε στο Χρυσοχώρι του Νέστου και τις επόμενες ημέρες αναμένεται το κοπάδι *που έχει περίπου 150 πρόβατα) να οδηγηθεί στην θανάτωση.
Τα κρούσματα πια στην Καβάλα που έχουν χτυπηθεί από ευλογιά έχουν φτάσει στα 9. Το νέο κρούσμα έρχεται να προστεθεί στα:
- 3 κρούσματα στις Πηγές
- 3 κρούσματα στο Χαϊδευτό
- 1 κρούσμα στην Γραβούνα
- 1 στο Παγγαίο
Όλα τα ζώα στις παραπάνω εκτροφές έχουν ήδη θανατωθεί αλλά οι κτηνοτρόφοι δεν έχουν αποζημιωθεί.
Με βάση τα παραπάνω, το Τμήμα Κτηνιατρικής της ΠΕ Καβάλας ζήτησε από το Δασαρχείο να προχωρήσει σε αναστολή της κυνηγητικής δραστηριότητας στην ΠΕ Καβάλας για τρεις τουλάχιστον εβδομάδες.
Όμως το Δασαρχείο, με δικό του έγγραφο, απέρριψε το αίτημα της ΠΕ Καβάλας, τονίζοντας πως ναι μεν συνιστάται στους κυνηγούς να μην πλησιάζουν σε στάνες, πλην όμως δεν θα επιβληθεί απαγόρευση του κυνηγιού.