Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024

Πάρκινγκ Ροδόπης: Και τώρα…”τρεχάτε ποδαράκια μου” για να γίνουμε νόμιμοι

Must Read

image_printΕκτύπωση

Η απόφαση που έλαβε χτες το διοικητικό δικαστήριο στην Κομοτηνή ήταν η ουσιαστική -και, εν πολλοίς, αναμενόμενη- “ταφόπλακα” για το πάρκινγκ της Ροδόπης.

Και αυτό διότι η έδρα απέρριψε την αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε ο δήμος Καβάλας και ο επιχειρηματίας που διαχειριζόταν τον χώρο σε βάρος της απόφασης της αντιπεριφέρειας Καβάλας για σφράγιση του πάρκινγκ.

Και όσο και αν κάποιοι προσπαθούν, τώρα, να ωραιοποιήσουν την κατάσταση και να κατηγορήσουν την Πανελλήνια Ένωση Επιχειρηματιών Ιδιοκτητών Στεγασμένων Σταθμών Αυτοκινήτων (το οποίο και προχώρησε στην καταγγελία στην ΠΕ Καβάλας), η ουσία είναι μια:

Εδώ και πολλά χρόνια το πάρκινγκ της Ροδόπης λειτουργούσε παράνομα -για την ακρίβεια, λειτουργούσε με διαφορετική χρήση γης από αυτήν που προβλέπεται από το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Καβάλας. Και προφανώς ο δήμος Καβάλας ελάμβανε μισθώματα από τον ενοικιαστή χωρίς να καλύπτεται από τον νόμο.

Και αυτό ισχύει για πολλούς άλλους χώρους στάθμευσης εντός του αστικού ιστού της Καβάλας.

Αντί να αναζητάμε ευθύνες σε αυτόν που κατήγγειλε αυτή την παρανομία, μήπως θα έπρεπε να πιαστούμε από αυτή την ευκαιρία προκειμένου να “βάλουμε τα πράγματα κάτω”, να προχωρήσουμε σε μια γενικότερη αλλαγή των χρήσεων γης και του πολεοδομικού σχεδίου και, μακροπρόθεσμα, σε μια γενικότερη αλλαγή του τρόπου με τον οποίο κυκλοφορούμε μέσα στην Καβάλα (είτε με ΙΧ οχήματα είτε με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς).

Εδώ που φτάσαμε δεν υπάρχει άλλη λύση. Τόσο απλά, τόσο καλά!

Αν θέλουμε να μιλάμε για έναν “Σύγχρονο Δήμο” (όπως τον οραματίστηκε ο δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης όταν ξεκινούσε την προεκλογική του εκστρατεία στα τέλη του 2018), θα πρέπει να καταλάβουμε πως ένας “Σύγχρονος Δήμος” είναι, πρώτα από όλα, ένας καθ’ όλα νόμιμος και τυπικός δήμος -απαλλαγμένος από τα “βαρίδια” του παρελθόντος. Αν δεν το καταλαβαίνουμε αυτό, τότε έχουμε πρόβλημα…

Must Read

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΑΒΑΛΑΣ

Τελευταία Νέα

Αυτοκίνητο άρπαξε φωτιά κοντά στο άλσος των Πεντακοσίων (φωτό)

Περί τις 3 το μεσημέρι της Δευτέρας 15 Ιουλίου 2024, ένα ΙΧ αυτοκίνητο που εκινείτο στην οδό Αμερικανικού Ερυθρού...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Το περιεχόμενο του Kavala Portal είναι προστατευμένο!