Πανελλήνιο πρωτάθλημα άρσης βαρών: Δυστυχώς ακούστηκε μόνο στην Καβάλα και όχι στην υπόλοιπη Ελλάδα

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι, προς αποφυγή οποιασδήποτε παρεξήγησης:

Το παρόν άρθρο ΔΕΝ καταφέρεται ενάντια στους τοπικούς φορείς, δηλ. την περιφέρεια ΑΜΘ και το δήμο Καβάλας – η κριτική για αυτούς τους φορείς μπορεί να γίνει άνετα σε πολλά άλλα θέματα, ωστόσο εδώ μπορούμε να πούμε πως έγινε καλή δουλειά από αυτούς.

Το τριήμερο που μας πέρασε, λοιπόν, διεξήχθη στην Καβάλα (στο κλειστό της Καλαμίτσας) το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Άρσης Βαρών Ανδρών – Γυναικών και Νέων Ανδρών – Νέων Γυναικών. Πέραν από το ότι το πρωτάθλημα αποτέλεσε για μια ακόμα φορά μια κατάλληλη ευκαιρία για να φωτογραφηθούν πάσης φύσεως επίσημοι (κάτι αναμενόμενο, άλλωστε), αυτό στο οποίο θα θέλαμε να σταθούμε είναι πως το πρωτάθλημα αυτό δεν απασχόλησε καθόλου την ειδησεογραφία σε όλα τα πανελλαδικής φύσεως αθλητικά ενημερωτικά μέσα!

Δεν συζητάμε, βέβαια, για εμφάνιση της είδησης για το πρωτάθλημα στην πρώτη σελίδα των sites (εντάξει, μην είμαστε υπερβολικοί, εδώ καλά καλά ακόμα και αθλήματα όπως το μπάσκετ και το πόλο δεν λαμβάνουν συχνά αντίστοιχη θέση), αλλά, από τη στιγμή που τα αθλητικά sites και οι αθλητικές εφημερίδες έχουν πάντα χώρο και για τα υπόλοιπα αθλήματα, ομαδικά και ατομικά (πέραν, δηλαδή, του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ), θα περιμέναμε να υπάρξουν αναφορές και για τη διεξαγωγή του πανελλήνιου πρωταθλήματος άρσης βαρών -έστω για τα αποτελέσματα και για το ποιοι πήραν μετάλλια.

Δυστυχώς όμως δεν είδαμε τίποτα!

Και μιλάμε για ένα άθλημα το οποίο στο παρελθόν έχει αποτελέσει ένα από τα πλέον πετυχημένα αθλήματα στην Ελλάδα, με πολλούς αρσιβαρίστες να κερδίζουν ολυμπιακά και παγκόσμια μετάλλια (όπως ο Πύρρος Δήμας, ο Κάχι Καχιασβίλι και άλλοι). Δεν μιλάμε, δηλαδή, για αθλήματα παντελώς άγνωστα στην Ελλάδα (όπως π.χ. το rugby league -αν και υπήρξαν κάποια ΜΜΕ που ασχολήθηκαν με τη συμμετοχή της εθνικής ομάδας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξήχθη προ μηνός στην Αγγλία).

Μας προξένησε εντύπωση όλο αυτό διότι θυμηθήκαμε την αντίδραση του Θόδωρου Ιακωβίδη μετά τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο (πριν από ένα χρόνο), μια αντίδραση που έδειξε με τον πλέον γλαφυρό τρόπο τις συνθήκες κάτω από τις οποίες προπονούνται οι Έλληνες πρωταθλητές και οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες (προ ημερών είχαμε δει ένα ντοκιμαντέρ του gazzetta.gr για τις συνθήκες διαμονής και προπόνησης των κωπηλατών στον Σχοινιά), αλλά και το πόσο “ξεχασμένοι” είναι από χορηγούς και από την κοινή γνώμη που τους θυμάται μόνο στις επιτυχίες.

Η αντίδραση είχε προκαλέσει, εκείνη την εποχή, το έντονο ενδιαφέρον της κοινής γνώμης και τον μέσων μαζικής ενημέρωσης. Φαίνεται όμως πως όλα αυτά ξεχάστηκαν πολύ σύντομα (αν και, από τότε, βρέθηκαν -ευτυχώς- αρκετοί χορηγοί που στήριξαν τον Θόδωρο Ιακωβίδη), και η άρση βαρών πέρασε ξανά στο “σκοτάδι” των αθλητικών ΜΜΕ…