Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024

Οι φωτογραφίες της ημέρας: Στο κέντρο της Καβάλας “κούκλα”, στις συνοικίες “πανούκλα”

Must Read

Κατανοούμε απόλυτα πως μπορεί να γινόμαστε ολίγον “κακοί” με τέτοιες αναρτήσεις, αλλά ορισμένα πράγματα πρέπει να λέγονται σωστά.

Η πρώτη φωτογραφία αναρτήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 19 Νοεμβρίου 2022 στην επίσημη σελίδα του δήμου Καβάλας στο Facebook, και δείχνει το γνωστό γλυπτό με τις ανθρώπινες χούφτες -που βρίσκεται στον δημοτικό κήπο) στολισμένο με λουλούδια και περιποιημένο κατάλληλα (μετά από παρεμβάσεις της υπηρεσίας πρασίνου).

Το αποτέλεσμα της παρέμβασης αυτής ομολογουμένως είναι αρκετά όμορφο, και δεν θα μπορούσε παρά να προκαλέσει θετικά σχόλια από τους συμπολίτες μας.

Η δεύτερη φωτογραφία αναρτήθηκε το περασμένο Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022 (αν και τίποτα δεν έχει αλλάξει από εκείνη την ημέρα) και ελήφθη στο μικρό παρκάκι-παιδική χαρά που βρίσκεται στη συνοικία του Τιμίου Σταυρού (στην μεγάλη στροφή επί της οδού Σαππαίων) -με απλά λόγια, σε μια μη κεντρική συνοικία της Καβάλας.

Το θέμα της φωτογραφίας (η οποία εστάλη από τον -Θάσιο στην καταγωγή, κάτι που έχει τη σημασία του- Πάνο Μαντέχο) είναι μια προτομή στην οποία απεικονίζεται ο (επίσης Θάσιος στην καταγωγή) αρχιμανδρίτης και αγωνιστής του ’21 Καλλίνικος Σταματιάδης (1792-1877).

Όπως μπορείτε να δείτε, η προτομή (για την ακρίβεια, η βάση της) δεν είναι και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση -για την ακρίβεια, είναι σε θλιβερή κατάσταση.

Αλλά η προτομή δεν βρίσκεται στο κέντρο της Καβάλας ώστε να ασχοληθεί κανείς με αυτήν…

Must Read

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΑΒΑΛΑΣ

Τελευταία Νέα

Οι αγρότες στην αντιπεριφέρεια Καβάλας (βίντεο)

Συμβολική πορεία διαμαρτυρίας, με πάνω από 10 τρακτέρ, πραγματοποίησε το πρωί της Τρίτης 20 Φεβρουαρίου 2024 αγρότες που συμμετέχουν...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Το περιεχόμενο του Kavala Portal είναι προστατευμένο!