Ο…τηλεβόας: Νοσοκομείο Καβάλας χωρίς κλινικές, αλλά ο διοικητής του πάει για δήμαρχος!
Το ότι ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας Ντίνος Κλειτσιώτης επρόκειτο να διεκδικήσει την εκλογή του ως δήμαρχος Καβάλας στις προσεχείς δημοτικές εκλογές (που θα διεξαχθούν το φθινόπωρο του 2023) ήταν γνωστό εδώ και πολύ καιρό.
Κάποιοι ίσως να θυμούνται πως ο (τότε βουλευτής της ΝΔ) κ. Κλειτσιώτης είχε εκδηλώσει δημόσια το ενδιαφέρον του για να κατέβει και στις δημοτικές εκλογές του 2014, διεκδικώντας μάλιστα το επίσημο χρίσμα της “Νέας Δημοκρατίας” – με αποτέλεσμα η Δήμητρα Τσανάκα να ανακοινώσει, λίγες μέρες αργότερα, πως επρόκειτο να είναι και εκείνη υποψήφια, και να κερδίζει τις εκλογές λίγους μήνες αργότερα.
Με βάση τα παραπάνω, μικρή έκπληξη προκάλεσε η δήλωση του κ. Κλειτσιώτη (σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό) πως θα κατέβει στις δημοτικές εκλογές του 2023 ως υποψήφιος δήμαρχος.
Αυτό πάντως που προκαλεί απορία είναι το τι μπορεί να πετύχει ο κ. Κλειτσιώτης άπαξ και εκλεγεί ως δήμαρχος Καβάλας, δεδομένου ότι (παρά τις ηρωικές προσπάθειες των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού) το νοσοκομείο έχει εξαιρετικά σοβαρά προβλήματα.
Και δεν μιλάμε για την καταγγελία ενός συμπολίτη πως η αδελφή του (η οποία νοσηλευόταν στην κλινική COVID-19 του νοσοκομείου) δεν σιτιζόταν επί 3 ημέρες και κανείς δεν φρόντιζε για τη σίτισή της – μια καταγγελία που σχολιάστηκε έντονα στα social media, αλλά με εργαζόμενους στο νοσοκομείο Καβάλας να επισημαίνουν πως τα όσα καταγγέλθηκαν ήταν υπερβολικά, καθώς η ασθενής φέρεται να τρεφόταν από σωλήνα και τελικά ανάρρωσε πλήρως.
Μιλάμε για άλλα, πιο σοβαρά και πιο χειροπιαστά (αλλά και χρόνια) προβλήματα, τα οποία δυσχεραίνουν σε πολύ μεγάλο βαθμό τη λειτουργία του νοσοκομείου.
Μιλάμε για τη Γυναικολογική Κλινική, η οποία στα τέλη Φεβρουαρίου λειτούργησε με έναν μόλις γιατρό, λόγω συνταξιοδοτήσεων και αναρρωτικών αδειών (κάτι που ανάγκασε αρκετούς ασθενείς να αποταθούν σε ιδιώτες γιατρούς).
Μιλάμε για την Ουρολογική Κλινική, η οποία εδώ και πολύ καιρό εφημερεύει μόνο το μισό μήνα (με κίνδυνο, μάλιστα, να παραμείνει κλειστή στην περίπτωση απουσίας – όπως έγινε πρόσφατα, όταν και ασθένησε ο εφημερεύων ουρολόγος), καθώς λόγω ελλείψεων σε ιατρικό προσωπικό οι ασθενείς αναγκάζονται (τις υπόλοιπες μέρες) να εξυπηρετηθούν από το νοσοκομείο της Ξάνθης.
Μιλάμε για τις μετακινήσεις ιατρών σε άλλα νοσοκομεία της Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας-Θράκης για να καλυφθούν άλλες, επείγουσες ανάγκες (όπως έγινε με έναν αναισθησιολόγο που έλαβε εντολή να μεταβεί στο Νοσοκομείο Σερρών διότι δεν υπήρχε εκεί εφημερεύων αναισθησιολόγος!).
Μιλάμε φυσικά και για τα κενά που προκλήθηκαν από την αναστολή εργασίας που επιβλήθηκε σε εργαζόμενους που δεν εμβολιάστηκαν κατά του κορωνοϊού, κενά τα οποία μέχρι και σήμερα δεν έχουν καλυφθεί.
Μιλάμε και για άλλα περιστατικά που έχουν καταγραφεί, και τα οποία δείχνουν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο Καβάλας.
Προβλήματα που υπάρχουν εδώ και πολύ καιρό, και στα οποία δεν μπορούμε να πούμε πως έδωσε λύση ο κ. Κλειτσιώτης (αν και έχει παραδεχτεί πως υπάρχουν – κάτι είναι και αυτό).
Από τη στιγμή, λοιπόν, που ο διοικητής ενός νοσοκομείου δεν έχει καταφέρει (αποδεδειγμένα) να δώσει λύσεις στα προβλήματα που αυτό αντιμετωπίζει, δυσκολευόμαστε να καταλάβουμε πώς θα καταφέρει να λύσει τα προβλήματα ενός ολόκληρου δήμου (όπως ο δήμος Καβάλας).
Και επειδή είναι βέβαιο πως θα αναρωτηθούν κάποιοι: “Μα πώς να δοθούν λύσεις στα προβλήματα του νοσοκομείου; Πώς π.χ. θα καλυφθούν τα κενά; Με προσλήψεις που δεν γίνονται από το κράτος;”
να τονίσουμε άπλά πως και σε έναν δήμο, όπως ο δήμος Καβάλας, πάρα πολλά προβλήματα (όπως π.χ. οι χρηματοδοτήσεις ή οι παραχωρήσεις εκτάσεων) καλούνται να επιλυθούν από το ίδιο το κράτος – όπως ακριβώς και με το νοσοκομείο!
Με απλά λόγια…“το πιάσατε το νόημα”!
Αυτά προς το παρόν…