Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ο…τηλεβόας: Μια επίθεση με τσεκούρι σε σκύλο, μια “σκόπιμη” (;) αποσιώπηση και…τα κλικς που ΔΕΝ θέλουμε!

Must Read

Το μεσημέρι της Δευτέρας 13 Απριλίου 2020 το φιλοζωικό σωματείο Καβάλας “Αίσωπος” προχώρησε σε μια ανάρτηση, στην σελίδα του στο Facebook, με την οποία γνωστοποίησε ένα περιστατικό που έλαβε χώρα το πρωί του Σαββάτου στην Μεσιά Παγγαίου.

Το περιστατικό είχε γίνει γνωστό από το απόγευμα της Κυριακής, μέσα από τη σελίδα της ομάδας “Σε προστατεύω”. Το δε κείμενο της ανάρτησης του “Αισώπου” έχει ως εξής (Σχόλιο γράφοντος: Διατηρείται η σύνταξη του αρχικού κειμένου)

Εχθές το βράδυ μας ήρθε ένα μήνυμα για ένα τραγικό περιστατικό στην Μεσια Καβάλας!
Στις 11 Απριλίου μέρα μεσημέρι περίπου 13:00 η ώρα ένας “μάγκας” που μαλλον έτσι νομίζει ότι θα δείξει την δύναμη του,άρχισε να χτυπάει με ΤΣΕΚΟΎΡΙ ένα αδέσποτο σκυλι στο κεφάλι!
Όλο αυτό έγινε γιατί λίγη ώρα πριν το παιδί του (που μάλλον το έκανε σαν τα χάλια του)ενοχλούσε το σκυλι και αυτό λογικό είναι να αντιδράσει!Το δάγκωσε στο πόδι ελαφρά χωρίς να δημιουργήσει σοβαρό τραυματισμό!
Ο λεγόμενος “μάγκας” με το που το έμαθε πήρε το τσεκούρι και άρχισε να χτυπάει το ζώο στο κεφάλι!
Πάλι καλά το σκυλί μετα το δεύτερο χτύπημα έτρεξε και γλίτωσε από τον βέβαιο θάνατο του!
Μιλάμε για ένα σκυλί το οποίο το παράτησε ο ιδιοκτήτης του και είναι στην περιοχή εδώ και έξι χρόνια!Όλοι το αγαπάνε και το φροντίζουν και πότε ξανά δεν έχει επιτεθεί σε άνθρωπο!!
Οι κάτοικοι τις περιοχής φροντίζουν τα τραύματα του ζώου από την πρώτη στιγμή!
Από οτι έχουμε ενημερωθεί ο “κυριος” είναι υπάλληλος σώματος ασφαλείας και έχει γενικώς ιστορικό βίαιης συμπεριφοράς και προς τον άνθρωπο!!
Στην Μεσια τον θεωρούν επικίνδυνο και έτσι κανένας δεν τόλμησε να τον καταγγείλει μέχρι σήμερα!!!
Ο άνθρωπος που ήρθε σε επικοινωνία μαζί μας είναι αποφασισμένος ότι θέλει να το καταγγείλει ώστε αυτό το τέρας να πληρώσει για τις πράξεις του!!!Έχουμε να πούμε ένα μεγάλο ΜΠΡΆΒΟ σε αυτόν τον άνθρωπο που θα το προχωρήσει ενώ όλοι οι υπόλοιποι κάνανε πίσω σε αυτό το τραγικό συμβάν!
Ήρθαμε σε επικοινωνία με μέλος της φιλοζωικής της περιοχής και αύριο θα ξεκινήσουν όλη την διαδικασία που χρειάζεται!!
Θα γίνει προσπάθεια το ζώο να μεταφερθεί σε γιατρό καθώς το τραύμα του είναι βαθύ!
Παρακαλούμε πολύ όποιος μπορεί να βοηθήσει με φιλοξενία η ακόμα καλύτερα με υιοθεσία του ζώου να επικοινωνήσει μαζί μας!Δεν κατάφερε να τον αποτελειώσει και πολύ φοβόμαστε ότι αν δει το ζώο θα του ξανά επιτεθεί!
Για ότι νεότερο θα βγει νέα ενημέρωση!

?????Εχθές το βράδυ μας ήρθε ένα μήνυμα για ένα τραγικό περιστατικό στην Μεσια Καβάλας!Στις 11 Απριλίου μέρα μεσημέρι…

Gepostet von "Αίσωπος" Φιλοζωικό Σωματείο Καβάλας am Montag, 13. April 2020

Προφανώς και δεν ήμασταν αυτόπτες μάρτυρες στο εν λόγω περιστατικό, συνεπώς στηριζόμαστε αποκλειστικά στο κείμενο των διαχειριστών του “Αισώπου” (το αν πραγματικά έγιναν έτσι, αυτό μένει να διαπιστωθεί από τις αρχές). Πάντως, με βάση τα όσα γράφονται στο κείμενο (τα οποία, βέβαια, δεν υιοθετούμε απαραίτητα ως την μόνη αλήθεια -απλά τα αναφέρουμε όπως τα διαβάζουμε), η σειρά των γεγονότων μοιάζει να είναι η εξής:

Γεγονός 1: το παιδί -σύμφωνα με το κείμενο- ενοχλούσε τον σκύλο (άγνωστο το πώς -στην ανάρτηση στην σελίδα “Σε προστατεύω” τονίζεται πως “το παιδί χτύπησε τον σκύλο”)
Γεγονός 2: ο σκύλος επιτέθηκε στο παιδί και το δάγκωσε στο πόδι
Γεγονός 3: ο πατέρας του παιδιού πήρε το τσεκούρι και χτύπησε τον σκύλο

Η κύρια ένστασή μας έχει να κάνει με το γεγονός ότι τοπικό μέσο μαζικής ενημέρωσης έκανε, μεν, αναφορά στο περιστατικό, ξεκαθάρισε τουλάχιστον 3 φορές πως στηρίζεται στην ανάρτηση του “Αισώπου”…

αλλά αγνόησε παντελώς το Γεγονός 1!

Με απλά λόγια, το εν λόγω τοπικό ΜΜΕ στηρίχτηκε στην ανάρτηση του “Αισώπου” και έκανε, μεν, λόγο για επίθεση του σκύλου στο παιδί (με δάγκωμα στο πόδι), αλλά ουδέποτε ανέφερε πως το παιδί χτύπησε τον σκύλο!!! Και όπως ήταν αναμενόμενο, τα σχόλια όσων θέλησαν να υπερασπιστούν τον πατέρα με το τσεκούρι ήταν αρκετά.

Δεν θα ασχολούμασταν καθόλου με το πώς γράφτηκε το άρθρο του τοπικού ΜΜΕ αν οι συντάκτες του ισχυρίζονταν πως είχαν δικές τους πληροφορίες (οι οποίες, ενδεχομένως, να ανέτρεπαν τα λεγόμενα του “Αισώπου”). Αλλά από την στιγμή που αναφέρεται ξεκάθαρα ως πηγή ο “Αίσωπος”, προκαλεί πολλά ερωτηματικά αυτή η “παράλειψη”.

Ή μήπως δεν θα έπρεπε να μας προκαλεί ερωτηματικά;

Η απάντηση είναι, δυστυχώς, πολύ εύκολη: Δεν θα έπρεπε να μας προκαλεί ερωτηματικά!

Την τακτική αυτή, δυστυχώς, την έχουμε ζήσει “στο πετσί μας” όλα αυτά τα χρόνια που ασχολούμαστε με τη δημοσιογραφία (και όχι μόνο την τοπική). Την τακτική του “διαβάζουμε ότι θέλουμε, γράφουμε ότι μας συμφέρει, αγνοούμε ότι ότι δεν μας συμφέρει, τα μαγειρεύουμε όπως θέλουμε” – η οποία, λόγω και της διάδοσης του Internet, έχει πάρει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις.

Και δεν μιλάμε μόνο για ζητήματα όπως αυτό με τα αδέσποτα ζώα (τα οποία ουκ ολίγα τοπικά ΜΜΕ παρουσιάζουν συχνά ως “τους κακούς μπαμπούλες”, λες και αυτά φταίγανε που αφέθηκαν στον δρόμο), αλλά και για πολλές άλλες καταστάσεις και περιστατικά. Πρόσφατο, μάλιστα, είναι το παράδειγμα της υποτιθέμενης αύξησης του κόστους των κηδειών -ένα θέμα που ανακινήθηκε από μια λάθος ανάγνωση μιας ανακοίνωσης (από το ίδιο ΜΜΕ) και που, πέρα από την οργισμένη αντίδραση της Μητρόπολης ΦΝΘ, διαψεύστηκε ακόμα και από τα ίδια τα γραφεία τελετών (από τα οποία προκύπτει το κόστος των κηδειών)

Και το αστείο της υπόθεσης είναι ότι το εν λόγω τοπικό ΜΜΕ -το οποίο και άλλες φορές έχει ακολουθήσει την ίδια ακριβώς τακτική- επικαλέστηκε πρόσφατα κάποια στατιστικά στοιχεία (από το Google Analytics) για να δείξει πόσα πολλά clicks έχουν λάβει τα δημοσιεύματά του και πόσο πολύ το εμπιστεύονται οι Καβαλιώτες για την ενημέρωσή τους.

Αν είναι, κύριοι, τα clicks αυτά να προέρχονται από παραπληροφόρηση (και δική σας αλλά και των αναγνωστών) “να μας λείπει το βύσσινο”! Τέτοια clicks δεν τα θέλουμε, χάρισμά σας!

Ας είναι τα δικά μας τα νούμερα εκεί που βρίσκονται -μας είναι παντελώς αδιάφορο το πού βρίσκονται. Μας αρκεί που η κοινωνία δεν μας κατατάσσει σε αυτούς που “εξαπατούν” την κοινή γνώμη για μερικά παραπάνω clicks. Αυτό ήταν, είναι και θα είναι η μεγαλύτερη αξία για εμάς.

Υ.Γ. 1: Μέσα από τη σελίδα μας έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές και σε περιστατικά κακοποίησης σκύλων (ή άλλων ζώων) από ανθρώπους, αλλά και σε περιστατικά επίθεσης σκύλων σε ανθρώπους (με πρόσφατη μια περίπτωση στην Χρυσούπολη).

Το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων είναι πάρα πολύ μεγάλο, περίπλοκο και χρειάζεται τόσο βραχυπρόθεσμες όσο και μακροπρόθεσμες ενέργειες για να επιλυθεί. Ουδεμία αμφιβολία επ’αυτού (και είναι ένα από τα θέματα που έχουμε θίξει πολλάκις μέσα από το Kavala Portal).

Σίγουρα, όμως, η λύση, όμως, δεν είναι “να λέμε τα πράγματα όπως μας βολεύουν”.

Υ.Γ. 2: Πριν από την μάχη στα Γαυγάμηλα (το 331 π.Χ.) ο Μέγας Αλέξανδρος υποδέχτηκε έναν Πέρση αγγελιαφόρο, ο οποίος μετέφερε μήνυμα από τον βασιλιά Δαρείο Γ’ Κοδομανό. Εκτός από το μήνυμα, ο αγγελιαφόρος παρέδωσε στον Μέγα Αλέξανδρο ένα σακί με σπόρους αφιονιού, λέγοντας ότι “Όσοι είναι οι σπόροι, τόσοι είναι και οι στρατιώτες που διοικεί ο Δαρείος”.

Ο Μ. Αλέξανδρος άνοιξε το σακί, μασούλησε μερικούς σπόρους και τους έφτυσε. Αμέσως μετά, απάντησε στον αγγελιαφόρο ως εξής:

“Ναι, είναι όντως πολλοί οι σπόροι, αλλά τους βρήκα άνοστους και μαλακούς. Ας μασουλήσει ο Δαρείος το -λιγοστό- πιπέρι που θα σου παραδώσω.

Οποιαδήποτε ταύτιση της ιστορίας αυτής με σύγχρονες καταστάσεις είναι απλά και μόνο αποτέλεσμα σύμπτωσης. Ή μήπως όχι;

Must Read

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΑΒΑΛΑΣ

Τελευταία Νέα

ΔΑΝΕΙΑ: Εγγυητική Ευθύνη του Δημοσίου και νέος Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας

Στα πλαίσια ενημέρωσης των επιχειρηματιών που έχουν λάβει – στο παρελθόν – δάνεια με την «Εγγύηση Ελληνικού Δημοσίου » φιλοξενούμε...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Το περιεχόμενο του Kavala Portal είναι προστατευμένο!