11.8 C
Kavala
Σάββατο, 12 Ιουνίου, 2021

Ο…τηλεβόας: Ένα κείμενο από το παρελθόν για την Αλάνα Ν. Ηρακλείτσας και την έλλειψη προτάσεων από δήμο Παγγαίου και ΠΑΜΘ

Must Read

Μικρή η συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση στου Καπνεργάτη (+ το σχόλιό μας)

Δεν ήταν ιδιαίτερα μεγάλη η συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση που έλαβε χώρα το πρωί της Πέμπτης 10...

Το Kavala Portal συμμετέχει στην 24ωρη απεργία στα ΜΜΕ

Το Kavala Portal συμμετέχει στην 24ωρη απεργία των εργαζόμενων στα ΜΜΕ(1), από τις 05.30 π.μ. της Πέμπτης 10...

Επιστρέφει η μουσική στην εστίαση – Επέκταση ωραρίου κυκλοφορίας

Την επέκταση του ωραρίου κυκλοφορίας έως τη 01:30, καθώς και την επιστροφή της μουσικής στην εστίαση από...

Η αξιοποίηση της Αλάνας της Νέας Ηρακλείτσας έχει επανέλθει και πάλι στο προσκήνιο της τοπικής επικαιρότητας, με αφορμή τις τελευταίες “εξελίξεις” για την πώλησή της από το ΤΑΙΠΕΔ. Και βάζουμε σε εισαγωγικά την λέξη “εξελίξεις” διότι, επί του παρόντος, δεν υπάρχει απολύτως τίποτα – όπως φαίνεται ξεκάθαρα και στον επίσημο ιστότοπο του ΤΑΙΠΕΔ, στον οποίο η Αλάνα παραμένει ακόμα ως ένα ακίνητο επικείμενο προς αξιοποίηση, χωρίς να έχει δημοσιοποιηθεί καμία νέα πρόσκληση για ηλεκτρονική δημοπράτηση.

Την ώρα, πάντως, που ένα ακίνητο-φιλέτο “αναζητάει” την τύχη του εδώ και πολλά χρόνια (μεσολάβησαν και 2 αποτυχημένοι διαγωνισμοί για την παραχώρησή του, το 2013 και το 2016), εμείς θα θέλαμε να σταθούμε σε κάτι άλλο.

Συγκεκριμένα, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε (με τις κατάλληλες αλλαγές) ένα κείμενο που είχαμε αναρτήσει τον Ιούλιο του 2016 στο περιθώριο της 2ης δημοπράτησης της Αλάνας). Ένα κείμενο το οποίο αφορούσε το αν και κατά πόσο θα μπορούσαν οι αυτοδιοικητικοί μας φορείς (δήμος Παγγαίου, περιφέρεια ΑΜΘ) να ετοιμάσουν μια ολοκληρωμένη πρόταση για την αξιοποίηση της Αλάνας και να την καταθέσουν στο ΤΑΙΠΕΔ προκειμένου να διεκδικήσουν την παραχώρηση των 150 στρεμμάτων της έκτασης.

Αφορμή για αυτό το ταξίδι στάθηκε η παρακάτω ανάρτηση του πρώην νομάρχη Καβάλας Θόδωρου Καλλιοντζή

ΤΑΪΠΕΔ – ΠΩΛΗΣΗ του φιλέτου της ΑΛΑΝΑΣ της Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΤΣΑΣ Για να προστεθούν κι άλλες μαιζονέτες ; Είναι ζητούμενο…

Gepostet von Θεόδωρος Καλλιοντζής am Sonntag, 31. Mai 2020

Η δική μας σκέψη έχει ως εξής:

Στο παρελθόν είχαν κατατεθεί σκέψεις για την οικοδόμηση ενός καζίνο, ενώ γνωστή σε όλους είναι και η ιστορία του διαβόητου ενυδρείου και των μελετών που εκπονήθηκαν επί των ημερών του πρώην νομάρχη Καβάλας Θόδωρου Καλλιοντζή. Μια ιστορία που κατέληξε στα δικαστήρια μετά από καταγγελίες του πρώην αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Αρχέλαου Γρανά για σκανδαλώδη αύξηση του κόστους των μελετών, με τον κ. Καλλιοντζή (και 5 υπαλλήλους της Νομαρχίας) να διώκεται ποινικά για απιστία στην υπηρεσία και την όλη υπόθεση να μπαίνει τον Ιούνιο του 2016 στο αρχείο -μιας και το Συμβούλιο Εφετών Θράκης, αποφαινόμενο ότι η ανάθεση ενός τέτοιου έργου σε εξειδικευμένα μελετητικά γραφεία ήταν απαραίτητη προϋπόθεση, εξέδωσε απαλλακτικό βούλευμα.

Η κατάσταση στην οποία έχει βρεθεί τα τελευταία χρόνια η Αλάνα είναι τουλάχιστον θλιβερή. Βέβαια η εικόνα της άλλαξε κάπως το περασμένο φθινόπωρο, μετά και την επιχείρηση καθαρισμού της από συνεργεία του δήμου Παγγαίου.

Πλέον έχουμε φτάσει στο σημείο να λέμε “Ας το πάρει κάποιος το οικόπεδο και ας το αξιοποιήσει, μπας και μπει μια τάξη σε αυτό το χάλι.

Άποψή μας, πάντως, είναι ότι η ηλεκτρονική δημοπράτηση της Αλάνας είναι ίσως μια χρυσή ευκαιρία για τους τοπικούς φορείς -με πρώτο και καλύτερο, φυσικά, την περιφέρεια ΑΜΘ και την αντιπεριφέρεια Καβάλας- για να αποκτήσουν το οικόπεδο και να προχωρήσουν σχέδια αξιοποίησής του. Ακόμα και αν αυτά περιλαμβάνουν την κατασκευή ενός ενυδρείου (με επικαιροποιημένες μελέτες).

Γνωρίζουμε και κατανοούμε ότι το κόστος για την αγορά ενός τέτοιου οικοπέδου μπορεί να είναι αρκετά μεγάλο, ωστόσο θεωρούμε ότι αυτή την στιγμή παρουσιάζεται μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να τεθεί σε εφαρμογή ένα πραγματικά μεγαλόπνοο project που μπορεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την ευρύτερη περιοχή του νομού Καβάλας… 

Διαβάστε το κείμενο στην αρχική του μορφή

Πολλοί, βέβαια, που θα διαβάσουν το κείμενο αυτό θα πουν “Τι ψάχνεις, φίλε μου; Καλές οι κουβέντες, καλές οι θεωρίες, αλλά ποιος θα το κάνει“.

Δεν μπορούμε να τους δώσουμε άδικο. Ιδίως μετά από τόσα χρόνια απραξίας (και μετά από τόσες θεωρίες και ευχολόγια που έχουμε διαβάσει), λογικό είναι να μην τους δίνουμε άδικο. Ιδίως όταν βλέπουμε πως έχουν περάσει 4 χρόνια μετά την ανάρτηση του αρχικού μας κειμένου και δεν βλέπουμε καμία απολύτως κινητικότητα από απολύτως κανέναν φορέα.

Αλλά να…είναι που δεν είμαστε άνθρωποι που θα πουν “Δεν βαριέσαι” και “Ωχ αδελφέ μου”. Δεν μάθαμε ποτέ να λέμε “Δεν βαριέσαι” και “Ωχ αδελφέ μου” – και ούτε πρόκειται να το πούμε ποτέ μας. Διότι ξέρουμε πως μόνο έτσι μπορούμε να ελπίζουμε και να πιστεύουμε πως κάτι καλό θα γίνει στο μέλλον για αυτόν τον τόπο.

Αν είναι τόσο κακό να ονειρευόμαστε και να έχουμε στόχους, τότε “πάμε πάσο”…

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

Μικρή η συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση στου Καπνεργάτη (+ το σχόλιό μας)

Δεν ήταν ιδιαίτερα μεγάλη η συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση που έλαβε χώρα το πρωί της Πέμπτης 10...

Το Kavala Portal συμμετέχει στην 24ωρη απεργία στα ΜΜΕ

Το Kavala Portal συμμετέχει στην 24ωρη απεργία των εργαζόμενων στα ΜΜΕ(1), από τις 05.30 π.μ. της Πέμπτης 10 Ιουνίου έως τις 05.30 π.μ....

Επιστρέφει η μουσική στην εστίαση – Επέκταση ωραρίου κυκλοφορίας

Την επέκταση του ωραρίου κυκλοφορίας έως τη 01:30, καθώς και την επιστροφή της μουσικής στην εστίαση από το προσεχές Σάββατο, 12 Ιουνίου,...

Οργάνωση Μελών Θάσου ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.: “Η Θάσος εκπέμπει S.O.S.”

Ο τουρισμός της Θάσου εκπέμπει S.O.S. Δεν είναι η πανδημία, είναι η «πανδημία» των καταστροφικών χειρισμών της κυβέρνησης που αφορά κυρίως στον...

Πλαστική Χειρουργική: Συνέντευξη με τον Πλαστικό Χειρουργό κο Νικόλαο Μπέσκο.

https://youtu.be/cS_KVGvUlrI Σε συνεργασία του BUSINESS WOMAN με το KAVALA PORTAL, συνομιλούμε με τον Πλαστικό Χειρουργό κο Νικόλαο...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

- Advertisement -