Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024

Ο…τηλεβόας: Η αδικαιολόγητη αποχή από τις κάλπες δεν θα σας κάνει πιο “έξυπνους” μόνο η συμμετοχή

Must Read

Έφτασε πλέον η ώρα της κάλπης…

Στις 7 το πρωί της Κυριακής 21 Μαΐου 2023 ανοίγουν οι κάλπες και ξεκινάει ίσως η κρισιμότερη εκλογική διαδικασία των τελευταίων 20 (ή και 30 και πλέον) ετών.

Όσοι Έλληνες και Ελληνίδες ψηφοφόροι έχουν απομείνει σε αυτή τη μικρή γωνιά της Βαλκανικής χερσονήσου καλούνται να εκλέξουν την επόμενη κυβέρνησή της Ελλάδας (είτε μονοκομματική είτε κυβέρνηση συνεργασίας).

Μια κυβέρνηση που θα κληθεί να αντιμετωπίσει πάρα πολύ μεγάλα (σε πολλές περιπτώσεις χρονίζοντα) προβλήματα, και θα κληθεί να διαχειριστεί τις τύχες ενός λαού που καθημερινά δυσκολεύεται να τα βγάλει πέρα και που έχει χάσει (δικαίως ή αδίκως, αυτό είναι μια πολύ μεγάλη συζήτηση) την εμπιστοσύνη του στους θεσμούς.

Τα έχουμε πει και άλλες φορές πως -ίσως- το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα τελευταία χρόνια όλες οι εκλογικές διαδικασίες στην Ελλάδα είναι η αυξημένη αποχή.

Και δεν μιλάμε για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες που μετανάστευσαν τα τελευταία χρόνια στο εξωτερικό για να μπορέσουν να βρουν μια δουλειά και να επιβιώσουν (φέτος, και για πρώτη φορά, υπήρξε η δυνατότητα να ψηφίσουν από τον τόπο διαμονής τους στο εξωτερικό, εφόσον το επέλεξαν, αντί να μεταβούν στην Ελλάδα – μια διαδικασία που, παρά το ότι δεν διαφημίστηκε ιδιαίτερα και έπασχε

Ούτε για αυτούς που ζουν μεν στην Ελλάδα αλλά μακριά από τον τόπο κατοικίας τους και δυσκολεύονται να μετακινηθούν (είτε λόγω οικονομικής δυσκολίας είτε λόγω εργασίας).

Ούτε, φυσικά, για όσες/όσους προβλήματα υγείας που καθιστούν δύσκολη ως και αδύνατη τη μετακίνηση προς τα εκλογικά κέντρα.

Όλοι αυτοί δικαιολογούνται να μην μπορούν να ψηφίσουν.

Το παρόν άρθρο, όμως, δεν απευθύνεται σε όλους αυτούς.

Απευθύνεται σε όλους όσους, ενώ μπορούν να ψηφίσουν, δεν επιθυμούν.

Και δεν επιθυμούν διότι πιστεύουν πως “όλοι είναι ίδιοι”, πως “δεν πρόκειται τίποτα να αλλάξει”, πως “όλοι λένε τα ίδια και στο τέλος κάνουν άλλα”.

Ναι, είναι κατανοητά όλα αυτά.

Όμως με την αποχή από τις κάλπες δεν θα πετύχετε τίποτα άλλο παρά να διατηρήσετε το ήδη υπάρχον σύστημα – ένα σύστημα που (πολύ φυσιολογικά) δεν εμπιστεύεστε.

Αν πιστεύετε πως με την αποχή, με το να καθίσετε στον καναπέ σας και να περιμένετε τους άλλους να “βγάλουν το φίδι από την τρύπα” θα τιμωρήσετε το σύστημα, τότε πλανάσθε πλάνην οικτράν.

Διότι δεν θα το τιμωρήσετε. Ίσα ίσα, θα το επιβραβεύσετε -με την ανοχή σας.

Η συμμετοχή, συνεπώς, είναι απαραίτητη. Ευχόμαστε να εισακουστούμε…

Must Read

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΑΒΑΛΑΣ

Τελευταία Νέα

Οι αγρότες στην αντιπεριφέρεια Καβάλας (βίντεο)

Συμβολική πορεία διαμαρτυρίας, με πάνω από 10 τρακτέρ, πραγματοποίησε το πρωί της Τρίτης 20 Φεβρουαρίου 2024 αγρότες που συμμετέχουν...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Το περιεχόμενο του Kavala Portal είναι προστατευμένο!