Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λιμεναρίων “Το Κάστρο” στον ALPHA: Νέα δανειστική βιβλιοθήκη και το εγκαταλειμμένο “Παλατάκι” (βίντεο)

Must Read

Μια πολύ σημαντική ημέρα ήταν, το δίχως άλλο, η Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023 για τον (γνωστό εδώ και χρόνια για την πλούσια πολιτιστική και κοινωνική του δράση) Πολιτιστικό Σύλλογο Λιμεναρίων “Το Κάστρο”.

Και αυτό διότι το πρωί της Κυριακής εγκαινιάστηκε η νέα δανειστική βιβλιοθήκη του συλλόγου, μια βιβλιοθήκη που λειτουργεί πάνω από το Κοινοτικό Κατάστημα Λιμεναρίων και η οποία ήδη αριθμεί 3.800 καταγεγραμμένους τίτλους, συγκεντρωμένους από δωρεές! (Μπορείτε να δείτε τον κατάλογο των βιβλίων της νέας δανειστικής βιβλιοθήκης πατώντας στο εξής link: https://www.politistikostokastro.gr/bibliothiki/)

Η δανειστική βιβλιοθήκη του Πολιτιστικού Συλλόγου Λιμεναρίων αποτελεί το επιστέγασμα μιας προσπάθειας που είχε ξεκινήσει πολλούς μήνες νωρίτερα, με ένα πρώτο της αποτέλεσμα να είναι η παρουσίαση (τον περασμένο Αύγουστο) μιας πρωτότυπης ιδέας: των “Ψυγείων της Γνώσης”, δηλ. παλαιών ψυγείων που παραχωρήθηκαν από κατοίκους της περιοχής, τοποθετήθηκαν σε διάφορα σημεία εντός των Λιμεναρίων και στα οποία ελεύθερα οποιοσδήποτε μπορεί να πάρει ένα βιβλίο, να το διαβάσει και να αφήσει ένα οποιοδήποτε βιβλίο!

Τα εγκαίνια της νέας δανειστικής βιβλιοθήκης του Πολιτιστικού Συλλόγου Λιμεναρίων “Το Κάστρο” συνοδεύτηκαν από την καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας του συλλόγου (με παράλληλη προσφορά τοπικών εδεσμάτων), καθώς και από ανάγνωση παραμυθιών σε παιδιά.

Εκεί βρέθηκε και συνεργείο από τον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA, το οποίο και παρουσίασε τη δράση του συλλόγου μέσα από την εκπομπή “Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση”. Το ενδιαφέρον των παρουσιαστών, όπως ήταν φυσικό, τράβηξαν τα “Ψυγεία της Γνώσης” και μια σειρά από παραδοσιακές θασίτικες στολές, ωστόσο το ενδιαφέρον τράβηξε και το (εγκαταλειμμένο και σε θλιβερή κατάσταση) “Παλατάκι των Λιμεναρίων”.

Must Read

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΑΒΑΛΑΣ

Τελευταία Νέα

Οι αγρότες στην αντιπεριφέρεια Καβάλας (βίντεο)

Συμβολική πορεία διαμαρτυρίας, με πάνω από 10 τρακτέρ, πραγματοποίησε το πρωί της Τρίτης 20 Φεβρουαρίου 2024 αγρότες που συμμετέχουν...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Το περιεχόμενο του Kavala Portal είναι προστατευμένο!