Δευτέρα, 09 Δεκεμβρίου 2019

Υβριστικό παραλήρημα Γ. Γραμμένου: "Κωλοσυριζόσκυλα, δεν πάτε να γ@@@@@@@@;;;" (βίντεο) Κύριο

Posted On Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2019 22:59 Γράφτηκε από τον

Ένα από τα πλέον αμφιλεγόμενα στελέχη της απερχόμενης δημοτικής αρχής Καβάλας -λόγω κυρίως του τρόπου με τον οποίο αντιδρά- είναι ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας (και πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου) Γιώργος Γραμμένος.

Κατά καιρούς ο κ. Γραμμένος έχει εκφραστεί με προκλητικό τρόπο εναντίον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και του ίδιου του κόμματος (ακόμα και μέσα στις συνεδριάσεις του ΔΣ Καβάλας), ωστόσο αυτή τη φορά..."το παράκανε"!

Στη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης, η οποία έλαβε χώρα το βράδυ της Δευτέρας, υπήρξε μια πολύ σύντομη "ανάπαυλα" -μεταξύ της συζήτησης για τους συμβασιούχους στο "Βοήθεια στο Σπίτι" και της συζήτησης για το προσφυγικό. Στη διάρκεια αυτής της "ανάπαυλας" ο κ. Γραμμένος φαίνεται ότι δεν πρόσεξε πως τα μικρόφωνα ήταν ανοιχτά, με αποτέλεσμα να ακουστεί μια σειρά από εξαιρετικά προσβλητικούς χαρακτηρισμούς σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ και των στελεχών του!

Συγκεκριμένα, με αφορμή τα όσα ειπώθηκαν στη συζήτηση για τους συμβασιούχους στο "Βοήθεια στο Σπίτι", και με αφορμή την άποψη που εκφράστηκε ότι άπαξ και εκλεγεί νέα κυβέρνηση στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου υπάρχει φόβος για τις συμβάσεις των εργαζόμενων, ο κ. Γραμμένος είπε:

"κωλοΣυριζόσκυλα όλα να πούμε... Σας έχουνε εγκλωβίσει μέσα και θα σας βγάλουμε από τη δύσκολη θέση. Δεν πάτε να γ@@@@είτε, λέω εγώ;"

Ακούστε το επίμαχο απόσπασμα (στο 24:44)

Tweet

Σχετικά Άρθρα

 • "Σιγή ιχθύος" και αναμονή για την κεραία στο Υψάριο - Ν. Παναγιωτόπουλος: "Μόλις αλλάξει η διοίκηση της ΥΠΑ..." A22789c7a786bd25453086d76e3d86f0 M

  Αρκετές συζητήσεις και σχόλια προκάλεσε το άρθρο που δημοσιεύτηκε στο Kavala Portal την περασμένη Τετάρτη σχετικά με τα ερωτήματα που θέσαμε στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας σχετικά με την εξέλιξη των εργασιών για την κατασκευή κεραίας λήψης σημάτων στην κορυφή του Υψάριου όρους στην Θάσο (πατήστε εδώ για να θυμηθείτε το αρχικό ρεπορτάζ). Ως γνωστόν, η ΥΠΑ απάντησε -μεταξύ άλλων- πως όχι μόνο δεν έχει δοθεί καμία εντολή για αναστολή των εργασιών (παρά τα όσα είχε δηλώσει στις 18 Οκτωβρίου, στο περιθώριο των εορτασμών για την απελευθέρωση της Θάσου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και βουλευτής Καβάλας της ΝΔ Νίκος Παναγιωτόπουλος) αλλά και ότι η δημοτική αρχή Θάσου είχε ενημερωθεί πλήρως για το θέμα, με επιστολή που απέστειλε σε αυτήν η ΥΠΑ στις 24 Σεπτεμβρίου (2 ημέρες, δηλαδή, προτού συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Θάσου και αποδεχτεί το ψήφισμα της Συντονιστικής Επιτροπής που έχει συσταθεί, ένα ψήφισμα στο οποίο γινόταν λόγος για μια κεραία για την οποία ουδείς είχε λάβει οποιαδήποτε ενημέρωση).

  Μέχρι στιγμής η δημοτική αρχή Θάσου δεν έχει δώσει κάποια απάντηση στο ερώτημα αν όντως γνώριζε εκ των προτέρων για τα σχέδια της ΥΠΑ και, εφόσον γνώριζε, γιατί δεν ενημέρωσε τόσο τους υπόλοιπους δημοτικούς συμβούλους όσο και τον ίδιο τον κ. Παναγιωτόπουλο (Σχόλιο γράφοντος: Αν και, για να είμαστε ειλικρινείς, δεν προσπαθήσαμε -λόγω φόρτου εργασίας- να επικοινωνήσουμε με τον δήμαρχο Λευτέρη Κυριακίδη). Ωστόσο το θέμα αναμένεται να συζητηθεί στην σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θάσου, καθώς σύμβουλοι της αντιπολίτευσης (όπως ο Δημήτρης Θεοδωρίδης) έχουν δηλώσει πως σκοπεύουν να θέσουν σχετικό ερώτημα στην δημοτική αρχή.

  Σε κάθε περίπτωση, η απάντηση της ΥΠΑ έρχεται σε αντίθεση με τις δηλώσεις που έκανε ο κ. Παναγιωτόπουλος στις 18 Οκτωβρίου. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, μιλώντας στο Kavala Portal, επέρριψε ευθύνες στην σημερινή διοίκηση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, την οποία και κατηγόρησε για τις ενέργειες στις οποίες έχει προχωρήσει, και δεσμεύτηκε πως μόλις οριστεί ο αντικαταστάτης στην διοίκηση της ΥΠΑ θα δοθεί εντολή για την οριστική αναστολή των εργασιών. Η δήλωση αυτή βέβαια προκαλεί αρκετά ερωτηματικά, με δεδομένο ότι το υπουργείο Ανάπτυξης έχει ήδη εγκρίνει την ένταξη της κατασκευής κεραίας στο Υψάριο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020" με δημόσια δαπάνη ύψους 297.672,96 € (πατήστε εδώ για να δείτε την ανάρτηση της έγκρισης στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ), ωστόσο το γεγονός πως μέχρι τώρα δεν έχει γίνει κάποια εκταμίευση μέρους του ποσού αυτού (τουλάχιστον σύμφωνα με τις αναρτήσεις στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ) μοιάζει να είναι ένα ενθαρρυντικό στοιχείο. Πάντως, κύκλοι που πρόσκεινται στο περιβάλλον του κ. Παναγιωτόπουλου έχουν εκφράσει την δυσφορία τους για την έλλειψη ενημέρωσης -όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά- από μέρους της δημοτικής αρχής Θάσου.

  Ενδιαφέρον, επίσης, παρουσιάζει και η επιστολή που απέστειλε η ΥΠΑ στον περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστο Μέτιο (την 1η Νοεμβρίου), με την οποία αφενός τον ενημερώνει για την φύση και την σημασία του έργου, αφετέρου ζητά την στήριξή του για την συνέχιση των εργασιών (όλα αυτά την ώρα που εκκρεμεί εντολή για αναστολή των εργασιών!) Με δεδομένο ότι σε πρόσφατη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, στο οποίο είχε τεθεί από τις παρατάξεις του Χριστόδουλου Τοψίδη (στην οποία ανήκει η μοναδική εκλεγμένη περιφερειακή σύμβουλος από την Θάσο, Μαρία Πολυμέρου) και του Κώστα Κατσιμίγα το θέμα της κεραίας, ο κ. Μέτιος είχε απαντήσει πως περίμενε λεπτομερή ενημέρωση από την ΥΠΑ, το περιεχόμενο της επιστολής αυτής είναι κάτι που αναμφίβολα θα τεθεί προς συζήτηση σε επόμενη συνεδρίαση του ΠΣ (όπως δεσμεύτηκαν, με δηλώσεις τους στο Kavala Portal, τόσο η κ. Πολυμέρου όσο και ο κ. Κατσιμίγας).

 • Ο...τηλεβόας: "Ξαναζεσταμένο φαγητό" η έκτακτη συνεδρίαση για το μεταναστευτικό 230f3da84fe903190c0c8897c327caa2 M

  Ειλικρινά δεν έχουμε καταλάβει το αποτέλεσμα που προέκυψε από την έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη με μοναδικό θέμα συζήτησης το μεταναστευτικό.

  Για την ακρίβεια, δεν έχουμε καταλάβει ούτε καν την σκοπιμότητα της συνεδρίασης -δηλ. για ποιο λόγο πραγματοποιήθηκε...

  Θυμίζουμε ότι η συνεδρίαση διεξήχθη μετά από αίτημα που κατέθεσαν 3 παρατάξεις της αντιπολίτευσης (ο "Τόπος της Ζωής μας" του Μάκη Παπαδόπουλου, η "Κοινωνική Αποτελεσματική Παρέμβαση" του Βαγγέλη Παππά και η "Συνεργασία για την Καβάλα" του Νίκου Ξανθόπουλου), με μοναδικό θέμα -όπως ανέφεραν στην επιστολή που απέστειλαν στην προεδρία του δημοτικού συμβουλίου- "τη λειτουργία της δομής φιλοξενίας στο στρατόπεδο Ασημακοπούλου (η οποία δομή πρέπει να μεταφερθεί εκτός αστικού ιστού της Καβάλας, σε άλλον καταλληλότερο χώρο, εφαρμόζοντας έτσι προηγούμενα ψηφίσματα του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας) και την ουσιαστική συζήτηση για την αξιοποίηση του στρατοπέδου Ασημακοπούλου και την αναβάθμιση της περιοχής του Περιγιαλίου"

  Με απλά λόγια, δηλαδή, οι 3 παρατάξεις ζήτησαν...μια επανάληψη των συζητήσεων που γίνονται εδώ και 3 χρόνια -για την δομή φιλοξενίας- και εδώ και...άγνωστο αριθμό ετών -για την αξιοποίηση του στρατοπέδου Ασημακοπούλου.

  Αν οι 3 παρατάξεις ήθελαν, μέσα από αυτή την συζήτηση, να "ορθώσουν το ανάστημά τους" και να δείξουν ότι είναι παρούσες και πως έχουν κάτι να πουν (έστω και στις κάμερες), τότε μάλλον το πέτυχαν.

  Αλλά αν ήθελαν να πουν κάτι ουσιαστικό, κάτι "χειροπιαστό", τότε μάλλον δεν το πέτυχαν!!!

  Διότι τα περί ανάγκης για φύλαξη στο στρατόπεδο και για λήψη μέτρων προστασίας των κατοίκων του Περιγιαλίου τα ξέραμε εδώ και καιρό -δεν χρειαζόταν να συνεδριάσει εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο.

  Αλλά και τα περί ανάγκης για γραπτής δέσμευσης από τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Εθνικής Άμυνας για την εκκένωση του στρατοπέδου ως το τέλος του 2020 τα ξέραμε εδώ και καιρό -δεν χρειαζόταν να συνεδριάσει εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο. Βέβαια κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει μέχρι τότε και αν θα χειροτερέψει έτι περαιτέρω η μεταναστευτική κρίση (διότι ακόμα και αν υπάρξει γραπτή δέσμευση περί εκκένωσης του στρατοπέδου, ποιος μάς λέει ότι θα εκκενωθεί αν συνεχιστούν οι μεταναστευτικές ροές από την Τουρκία; Ποιος μάς λέει ότι θα τηρηθεί η δέσμευση για το 1%; ), οπότε...

  Επίσης, το ότι όσοι διαμένουν στην δομή φιλοξενίας του στρατοπέδου Ασημακοπούλου φεύγουν μετά από ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα -πλην των οικογενειών με παιδιά που φοιτούν σε σχολικές μονάδες του δήμου Καβάλας- το ξέραμε εδώ και καιρό! Το ότι δεν το γνώριζε η τέως δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα δεν την τιμά καθόλου (ειδικά από την στιγμή που ήταν και δήμαρχος σχεδόν σε όλη την χρονική περίοδο της προσφυγικής-μεταναστευτικής κρίσης, η οποία την βρήκε -ομολογουμένως- εντελώς απροετοίμαστη), αλλά και οι δημοσιογραφικές "κορώνες" του στυλ "Καλά ενημερωμένη η Αναστασία Ιωσηφίδου" και "το έσωσε η Αναστασία Ιωσηφίδου" (η οποία είπε απλά αυτό που, ως Kavala Portal, λέμε από το 2016 - ότι η δομή είναι προαναχωρησιακού τύπου) είναι μόνο για επικοινωνιακό παιχνίδι -κάτι, φυσικά, στο οποίο (ως γνωστόν) αρέσκεται η τέως πρόεδρος της "ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ", είτε έχει δίκαιο ότι έχει άδικο (ειδικά όταν έχει δίκαιο)

  Μιλάμε, επίσης, για μετακίνηση σε δομή εκτός του αστικού ιστού της Καβάλας, αλλά κανείς δεν μας λέει πού ακριβώς θα πάνε και -το κυριότερο- πόσο χρόνο θα χρειαστεί για να φτιαχτεί μια νέα δομή (αφήνουμε στην άκρη άλλα ζητήματα, όπως το πόσα χρήματα θα δαπανηθούν, και από ποιον, για να φτιαχτεί "από το μηδέν" μια νέα δομή -που και αυτό ειναι σημαντικό-) Διότι οι προτάσεις για την Βιομηχανική Περιοχή και για εγκαταλειμμένες βιομηχανίες δύσκολα μπορούν να ληφθούν στα σοβαρά -όποιος πάει μόνο μέχρι τα "Πλαστικά Καβάλας" θα καταλάβει ότι μια τέτοια λύση θέλει και χρόνο και χρήμα (αφήστε, δε, που ιδιοκτήτες των περιοχών αυτών είναι οι τράπεζες, οι οποίες θα απαιτήσουν τουλάχιστον την καταβολή ενός σεβαστού μισθώματος -το οποίο ποιος θα δώσει; )

  Τα περί της διεκδίκησης του στρατοπέδου Ασημακοπούλου...ας αποφασίσουμε τι θέλουμε να κάνουμε εκεί πέρα (και πώς θα το συντηρήσουμε, φυσικά), και μετά ας μιλήσουμε σοβαρά για διεκδίκηση...

  Το μόνο άξιο λόγου συμπέρασμα ήταν η ανάγκη για ουσιαστική εμπλοκή του Δήμου Καβάλας στη διαχείριση και τον έλεγχο λειτουργίας της δομής φιλοξενίας. Βέβαια, όταν ο δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης παραδέχεται ότι "δεν είχαμε εγγράψει το 'δικό μας' κομμάτι του στρατοπέδου στο Κτηματολόγιο" και ζητάει συγνώμη διότι δεν γνώριζε ότι με τις υπογραφές των 3 δημοτικών παρατάξεων μπορούσε να συγκαλέσει εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο, τι είδους διαχείριση να περιμένουμε;

  Α! Και, φυσικά, τα όσα είπε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του Άρη Βέρρου Νίκος Μουρτασάγας για την επαφή του με ασυνόδευτα παιδιά που φιλοξενούνται στο στρατόπεδο Ασημακοπούλου (με κυριότερο, μεταξύ άλλων, το "Τα παιδιά διψάνε για να μάθουν" - όχι πως ενδιαφέρει τους "συνωμοσιολόγους" περί "ισλαμοποίησης της Ελλάδος", αλλά λέμε τώρα...)

  Με απλά λόγια..."μια από τα ίδια" η έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ Καβάλας -ή, απλούστερα, "ξαναζεσταμένο φαγητό"!

 • Απάντηση Δ. Εμμανουηλίδη στις δηλώσεις Γ. Γραμμένου για το προσφυγικό 8287316cb07e77bf565f267e9d001a69 M

  Πολιτικός απατεώνας χαρακτηρίστηκα από τον Πρόεδρο, αλίμονο, του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας και-δυστυχέστατα- από τον πρώην Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Γ.Γραμμένου.

  Ομολογουμένως αδυνατώ να ξεκαθαρίσω αν πρόκειται για άθλια μομφή στο πρόσωπό μου ή αντιθέτως για έπαινο.Καθώς στη διαδρομή μου έμαθα πως αξία δεν έχει τόσο τι λέγεται για κάποιον αλλά κυρίως από ποιον λέγεται.Και εν προκειμένω καταλήγω ότι θα πρέπει να είναι τίτλος τιμής να με καταγγέλλει με το γνωστό λόγο και ύφος του ο εν λόγω κύριος.

  Τα περί ποινικής ευθύνης που απορρέουν απ’τα λεγόμενά του τα προσπερνώ, γιατί κατανοώ τη δραματική εκ μέρους του ανεπάρκεια στη χρήση της ελληνικής.Κοινώς δεν έχει συναίσθηση των λεγομένων του ή δεν καταλαβαίνει τι θέλει να πει.

  Έρχομαι ωστόσο στο προκείμενο. Αφορμή για τον αήθη χαρακτηρισμό παλαιότερη δήλωσή μου για το προσφυγικό.

  Στο σπίτι του κρεμασμένου κ.Γραμμένε,δε μιλάμε για σχοινί.

  Και για να το πω διαφορετικά:λαγόςτη φτέρη έσειε κακό του κεφαλιού του ή μην ξύνεσαι στη γκλίτσα του τσοπάνη.

  Που πάει να πει:Μέσα σε λίγους μήνες τα σχέδια της Ν.Δ και των εξαπτέρυγών της βγήκαν όλα πλάνες. Αναφέρομαι στους Μακεδονομάχους της, με ρόλο σημαιοφόρου την αφεντιά του που την επαύριο της 7ης Ιουλίου ξεφόρεσαν την τιμημένη κατά τ άλλα στολή του Μακεδονομάχου και ενδύθηκαν με τον Ευρωπαϊκό μανδύα του θεματοφύλακα και τιμητή της Συμφωνίας των Πρεσπών που ως αντιπολίτευση την είχε καταγγείλει ως προδοτική με αποκλειστικό γνώμονα τον προσπορισμό ψηφοθηρικού οφέλους.

  Αναφέρομαι στους ΝΔημοκρατικούς άϋπνους φρουρούς των συνόρων μας από τους εισβολείς πρόσφυγες που από τη 7η Ιουλίου θωράκισαν τα σύνορά μας,χερσαία και θαλάσσια, σε σημείο που να μην περνά ούτε κουνούπι.Αδιάψευστος μάρτυρας η δραματική δήλωση περί πλήρους αδυναμίας στην αντιμετώπιση του προσφυγικού από τον πλέον αρμόδιο,τον Υπουργό προστασίας του πολίτη κ.Χρυσοχοΐδη.

  Θα πρέπει να υπενθυμίσω στον κ.Γραμμένο ότι επί των ημερών μας η διαχείριση του προσφυγικού, κατά το μέτρο του δυνατού, στηρίχτηκε στις αρχές του ανθρωπισμού.

  Η Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ φανέρωσε όχι μόνο το ανθρώπινο πρόσωπό της αλλά κυρίως διέσωσε τη χαμένη τιμή της Ευρώπης.Της Ευρώπης του διαφωτισμού και του ανθρωπισμού και όχι του Βέμπερ,του Όρμπαν του Σαλβίνι στους οποίους με θρησκευτικό σεβασμό ομνύει ο κ.Γραμμένος.Θα ήθελα να υπενθυμίσω στον εν λόγω κύριο,ότι ως πολιτικός φίλος του νυν Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ.Ν.Παναγιωτόπουλου έχει την ευκαιρία και την ευχέρεια να πείσει τον κ.Υπουργό,ώστε να ‘’απαλλάξει’’ το στρατόπεδο Ασημακοπούλου από τους πρόσφυγες κάτι που δεν έγινε κατορθωτό από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά για να μην πετάει την μπάλα στην εξέδρα.

  Όσο για τις διαβεβαιώσεις μου που επικαλείται οι αριθμοί και τα πραγματικά γεγονότα τον διαψεύδουν τραγικά.Τελεί υπό κράτος ταραχής εν κρανιώ.

  Του εύχομαι ειλικρινά να βρει την ψυχραιμία και την νηφαλιότητα που απαιτούν οι περιστάσεις και να μην κατεβαίνει κι άλλα σκαλιά στου κακού τη σκάλα.

  Ο εθνικισμός σχεδόν πάντα οδηγεί τη χώρα σε περιπέτειες. Θα όφειλε να το γνωρίζει ο κ.Γραμμένος και να προσπαθεί να αποκαταστήσει το απολεσθέν κύρος του,ήδη από την εποχή που η παρουσία και ο ρόλος του στο θέμα της βεβήλωσης του εβραϊκού μνημείου άφησε βαριά σκιά στην πόλη μας.

Insta

146542863

 

Nautical Club Of Kavala Logo

  44493438 1978268539139579 1920803640713412608 N

Konstantinos Jewellery Banner  

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Kreka

Odeio

Vitrokosmos

Dhmh

DeltaTV Logo

Star Dramas

1174612 371849632918150 1744395463 N

Emedia

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας