Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019

Νίκος Ξανθόπουλος: Υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας, με τη στήριξη...Αρτέμη Σώρρα! Κύριο

Posted On Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019 14:18 Γράφτηκε από τον

Όπως το 2014, έτσι και φέτος ο τέως πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Νίκος Ξανθόπουλος ανακοίνωσε ότι θα διεκδικήσει τη θέση του δημάρχου Καβάλας στις προσεχείς δημοτικές εκλογές. Ενώ όμως το 2014 είχε ανακοινώσει ότι δεν διέθετε στήριξη από κάποιο κόμμα ή φορέα, φέτος τα πράγματα διαφοροποιούνται καθώς ο Ν. Ξανθόπουλος ότι θα έχει τη στήριξη της "Ελλήνων Συνέλευσις", δηλ. του φορέα που προωθεί τις ιδέες του Αρτέμη Σώρρα.

Η υποψηφιότητα του Νίκου Ξανθόπουλου ανακοινώθηκε στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που δόθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης σε καφέ-μπαρ στον κεντρικό πεζόδρομο, παρουσία του γραμματέα της τοπικής οργάνωσης της "Ελλήνων Συνέλευσις" Γιάννη Μόμτσου -ο οποίος δήλωσε ότι ο φορέας επιζητούσε την κάθοδο στον στίβο των αυτοδιοικητικών εκλογών με έναν υποψήφιο που θα διαθέτει αποφασιστικότητα και ότι στόχος τους είναι να κερδίσουν τις εκλογές από τον πρώτο γύρο, με ποσοστό 51%!

Tweet

Σχετικά Άρθρα

 • "Ίδιος τόπος, άλλος χρόνος/7 στιγμές": Έκθεση ζωγραφικής της Λίας Καραμανλή στην "Παλιά Μουσική" 7d10d4253ae6bbe1f5a2e784f8d8efbe M

  O Δήμος Καβάλας και η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ φιλοξενούν την έκθεση ζωγραφικής της Λίας Καραμανλή με τίτλο «Ίδιος τόπος, άλλος χρόνος/7 στιγμές», με την έκθεση να ανοίγει τις πόρτες της την Κυριακή 20 Οκτωβρίου στις 18:00 (ημέρα εγκαινίων) στην Παλιά Μουσική και θα λειτουργήσει μέχρι και το Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019 με ώρες επίσκεψης 10:00-13:00 και 18:00-21:00.

 • Ανακοίνωση "Ανάσας για τον Δήμο": "Η διοίκηση του δήμου Καβάλας λειτουργεί δόλια και με ρεβανσισμό" 8889497fbf4b5299d369ba7adcd855ad M

  Συνεχίζει την αντιπαράθεση με την δημοτική αρχή Καβάλας η παράταξη "Ανάσα για τον Δήμο" (της τέως δημάρχου Καβάλας Δήμητρας Τσανάκα), καθώς μετά την αποχώρησή της από την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου απέστειλε στα τοπικά ΜΜΕ μια ανακοίνωση με την οποία τονίζει πως προσέφυγε στους αρμόδιους φορείς για την ακύρωση των αποφάσεων της σημερινής διοίκησης του δήμου.

  Στην ανακοίνωση επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, πως "η δημοτική αρχή λειτουργεί υπό καθεστώς ρεβανσισμού και προχώρησε παρανόμως σε μονομερείς αλλαγές αποφάσεων, χωρίς την έγκριση του σώματος." και ότι στόχος της "Ανάσας για τον Δήμο" είναι να μπει φρένο στην ανυποληψία στην οποία οδηγείται το ΔΣ και ο δήμος Καβάλας.

  Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

  Η δημοτική παράταξη «ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ» είχε με κάθε πρόσφορο μέσο προειδοποιήσει την σημερινή δημοτική αρχή και το προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί στο μέλλον κάθε πράξη τους, που υποβαθμίζει το κύρος του σώματος και θέτει σε κίνδυνο τόσο τα μέλη του όσο και την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου μας. Δυστυχώς η διοίκηση αγνόησε πλήρως τις προειδοποιήσεις μας συνεχίζοντας να λειτουργεί με τρόπο ανεύθυνο, μη λαμβάνοντας υπόψιν τις υποδείξεις μας ,οι οποίες βέβαια από τα γεγονότα που ακολούθησαν επαληθεύθηκαν πλήρως. Παρά το γεγονός όμως αυτό και ενώ η διοίκηση θα μπορούσε να διορθώσει τις παραλείψεις της θέτοντας τέλος σε μια περίοδο ακυβερνησίας που η ίδια δημιούργησ, εντούτοις όχι μόνο επέλεξε να ακολουθήσει μια τακτική αδιαλλαξίας που υποθηκεύει το μέλλον των Νομικών Προσώπων και κατ’ επέκταση του ίδιου του Δήμου μας, αλλά επιπλέον λειτουργώντας δολίως και υπό καθεστώς ρεβανσισμού προχώρησε παρανόμως  σε μονομερείς αλλαγές αποφάσεων του ανωτάτου οργάνου του δήμου μας χωρίς την απαραίτητη έγκριση του σώματος. Αρνούμενοι να ακολουθήσουμε την τακτική αυτήν παραμένοντας απλοί θεατές των εξελίξεων, όπως επέλεξαν να πράξουν άλλοι, προσφύγαμε κατά των αποφάσεων αυτών της σημερινής διοίκησης ώστε να μπει φρένο στην ανυποληψία στην οποία οδηγείται μαθηματικά το δημοτικό συμβούλιο και ο δήμος Καβάλας.

  Η ενέργεια μας αυτή δεν αποτελεί έκφραση τυπολατρίας όπως θέλει να το παρουσιάσει η σημερινή δημοτική αρχή, αλλά βαθιά πολιτική πράξη, καθώς, σε αντίθεση με άλλους, αναλαμβάνουμε τις ευθύνες αυτές που μας αναλογούν και με τις οποίες μας επιφόρτισαν οι δημότες του Δήμου Καβάλας, αναδεικνύοντας μας ως την πρώτη δημοτική παράταξη στις πρόσφατες εκλογές. Η παράταξη μας ούτε συναλλάχθηκε ούτε διεκδικεί τίποτα από όσα ο νόμος όπως ισχύει σήμερα παραχωρεί στον νεοεκλεγέντα δήμαρχο και για τα οποία θα κριθεί αυτός από τους συνδημότες μας στο τέλος της θητείας του. Την ίδια στιγμή όμως δεν χαρίζει και τίποτα από αυτά που ο ίδιος νόμος θέτει ως προνόμια της αντιπολίτευσης προκειμένου και αυτή να αξιολογηθεί βάσει αυτών από το εκλογικό σώμα. Σε καμία περίπτωση δεν είμαστε διατεθειμένοι να αποποιηθούμε τις ευθύνες αυτές και τον ρόλο τον οποίο επιφυλάσσει στην αντιπολίτευση το σημερινό νομικό καθεστώς που διέπει την λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης ,  παραδίδοντας αμαχητί τα πάντα στον σημερινό δήμαρχο , μόνο και μόνο για να τον καταστήσουμε αποκλειστικά υπεύθυνο σε ότι επακολουθήσει. Πρέπει επιτέλους να γίνει «κοινός τόπος» από όλες τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου πως όλοι κρινόμαστε τόσο για αυτά που πράξαμε όσο και για όσα ενώ μπορούσαμε, παραλείψαμε να πράξουμε προς όφελος του δήμου μας . 

 • Υπηρεσία καθαριότητας δήμου Καβάλας: Ορκίστηκαν 85 νέοι μόνιμοι υπάλληλοι 1b4c50d6c5db0d23e1a71cd2ace76df7 M

  Ορκίστηκαν την Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019 ενώπιον του δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας, οι 85 νέοι δημοτικοί υπάλληλοι που ανήκουν στην κατηγορία των επιτυχόντων της Προκήρυξης 3Κ/2018, για τις 8.166 μόνιμες θέσεις εργασίας σε ανταποδοτικές υπηρεσίες Δήμων.

  Ο δήμαρχος Καβάλας, στη σύντομη τοποθέτηση του, αφού καλωσόρισε το νέο προσωπικό του δήμου, τόνισε με έμφαση ότι η δουλειά που του έχει ανατεθεί είναι πολύ σοβαρή και πως από τις επιδόσεις του εξαρτάται το αν θα είναι καθαρές όλες οι γειτονιές τόσο στην πόλη της Καβάλας, όσο και στα δημοτικά διαμερίσματα. «Δεν θέλω να αισθάνεστε μειονεκτικά. Σας θεωρώ συνεργάτες μου, όπως τους αντιδημάρχους» υπογράμμισε ο κ. Μουριάδης και πρόσθεσε «θα είμαι δίκαιος απέναντι σε όλους, αλλά και αυστηρός αν χρειαστεί για να προσφέρουμε τις καλύτερες υπηρεσίες στους συνδημότες μας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μας πληρώνει ο ελληνικός λαός, οι πολίτες της Καβάλας πιο συγκεκριμένα, και αυτό οφείλουμε να το σεβαστούμε όλοι μας. Και εσείς και εγώ».

  Παίρνοντας το λόγο ο Αντιδήμαρχος  Καθαριότητας και Ποιότητας Ζωής, Κυριάκος Σταυρίδης, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι θα τηρηθούν κατά γράμμα όλα όσα είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους νέους υπαλλήλους του δήμου κατά τη διάρκεια της πρώτης επαφής τους και άφησε να φανεί πως θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια στήριξης της προσπάθειας τους να προσαρμοστούν στα νέα τους καθήκοντα.

  Μιλώντας στους νέους συναδέλφους του ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Προσωπικού και Οικονομικών, Γιάννης Χατζηκωνσταντίνου, είπε πως σύντομα θα προμηθευτούν τα ατομικά μέσα προστασίας και θα βελτιωθούν οι εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση για να φέρουν σε πέρας το δύσκολο έργο τους, ενώ ο προϊστάμενος του τομέα καθαριότητας του δήμου Καβάλας, Δαμιανός Κλειτσιώτης, έκανε γνωστό ότι μετά την παρέλευση πολλών μηνών όχι μόνο θα δουλέψουν κανονικά όλες οι βάρδιες αποκομιδής απορριμμάτων, αλλά θα ενταχθεί στο ημερήσιο πρόγραμμα και το νυχτερινό δρομολόγιο. 

Brevet Fillipoi Slow

Insta

146542863

 

Nautical Club Of Kavala Logo

  44493438 1978268539139579 1920803640713412608 N

Konstantinos Jewellery Banner  

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Kreka

Odeio

Vitrokosmos

Dhmh

DeltaTV Logo

Star Dramas

1174612 371849632918150 1744395463 N

Emedia

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας