Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019

Ούτε μια, ούτε δύο αλλά...41 κλοπές δικύκλων εξιχνιάσθηκαν! Κύριο

Posted On Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019 13:56 Γράφτηκε από τον

Εξιχνιάστηκαν ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση - αξιοποίηση στοιχείων και εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, σαράντα μία (41) κλοπές δίκυκλων και εννέα (9) κλοπές από επιχειρήσεις, τετελεσμένες και σε απόπειρα, που διαπράχθηκαν το χρονικό διάστημα 4-7-2019 έως 1-10-2019, στο νομό Καβάλας.

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 18χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από τις έρευνες, το παραπάνω χρονικό διάστημα, στην πόλη της Καβάλας, τις Κρηνίδες, τον Αμυγδαλεώνα, τη Νέα Καρβάλη και το Παληό, ο δράστης αφαίρεσε σαράντα (40) δίκυκλα (μοτοσικλέτες – μοτοποδήλατα) και διέπραξε έξι κλοπές από επιχειρήσεις.

Επιπλέον, αποπειράθηκε να αφαιρέσει μία δίκυκλη μοτοσυκλέτα και σε άλλες τρεις περιπτώσεις αποπειράθηκε να διαρρήξει κατάστημα και να αφαιρέσει διάφορα αντικείμενα από το εσωτερικό επιχείρησης, χωρίς όμως να ολοκληρώσει την πράξη του.

Κατά τη διάπραξη των κλοπών αφαίρεσε από το εσωτερικό των επιχειρήσεων, μεταξύ άλλων, δύο (2) φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ένα (1) tablet, δύο (2) συσκευές αποθήκευσης δεδομένων (usb stick) και διάφορα χρηματικά ποσά.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν τριάντα πέντε (35) από τα αφαιρεθέντα δίκυκλα.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση και τις έρευνες ενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Καβάλας.

Tweet

Σχετικά Άρθρα

 • Ανεπαρκής απάντηση Υπ. Προστασίας του Πολίτη για τις μηδενικές μεταθέσεις και τοποθετήσεις στην Α.Δ. Καβάλας 15920742c54f33a1c65588f11f371d85 M

  Απάντηση στην ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, Τάνια Ελευθεριάδου και συνυπέγραψαν 7 βουλευτές, σχετικά με τις μηδενικές μεταθέσεις και τοποθετήσεις αστυνομικών στην ΠΕ Καβάλας, έδωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτης, Ελευθέριος Οικονόμου. Σ’ αυτήν, δεν απαντώνται τα κρίσιμα ερωτήματα που τέθηκαν από τη βουλευτή και τους συναδέλφους της, παρά γίνονται γενικευμένες αναφορές σε πιθανές μελλοντικές λύσεις.

  Μάλιστα, όπως σημειώνεται στην απάντηση, οι τακτικές μεταθέσεις κάλυψαν όλα τα κενά. Πάντως, η άποψη της Ένωσης Αστυνομικών Νομού Καβάλας είναι διαφορετική, καθώς, όπως σημειώνουν στην ανακοίνωση διαμαρτυρίας τους προς το αρμόδιο Υπουργείο, τα κενά είναι τεράστια. Σε ό,τι αφορά δε, την κάλυψη αναγκών λόγω των αυξημένων προσφυγικών ροών στον Έβρο, η ηγεσία του Υπουργείου προσανατολίζεται στην αντιμετώπιση τους με ειδικούς φρουρούς!

  Τέλος, σχετικά με τις συμπληρωματικές μεταθέσεις τ.ε., ο υφυπουργός ξεκαθάρισε ότι καλύπτουν «τις πραγματικές ανάγκες στελέχωσής τους, πάντοτε με απώτερο σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος».

  Τα ερωτήματα που κατατέθηκαν προς την ηγεσία του Υπουργείου παραμένουν ενεργά, καθώς οι απαντήσεις που δόθηκαν δεν είναι συγκεκριμένες και κρίνονται ως ανεπαρκείς.

  Η απάντηση του Υπουργείου

  Σε απάντηση του ανωτέρω μέσου κοινοβουλευτικού ελέγχου, σας γνωρίζουμε ότι, ηδιασφάλιση του υψηλότερου δυνατού επιπέδου απόδοσης των αστυνομικών Υπηρεσιώναποτελεί διαρκή επιδίωξη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του ΑρχηγείουΕλληνικής Αστυνομίας. Στο πλαίσιο αυτό, το Αρχηγείο καταβάλλει προσπάθειες για την πλέονεπαρκή στελέχωση των περιφερειακών αστυνομικών Υπηρεσιών με ανθρώπινο δυναμικό,αξιοποιώντας όλες τις παρεχόμενες δυνατότητες που προκύπτουν από την ορθολογικήκατανομή της συνολικής δύναμης του Σώματος, σε συνάρτηση με τις ειδικές προβλέψεις τουκανονισμού που διέπει τις μεταθέσεις και τις εν γένει μετακινήσεις του ένστολου προσωπικού.

  Στην κατεύθυνση αυτή και σε ό,τι αφορά στις Διευθύνσεις Αστυνομίας Καβάλας,Δράμας, Ροδόπης, Ξάνθης, Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης, επισημαίνεται ότι, πέραν τωνπραγματοποιηθεισών, εντός του έτους, λοιπών τοποθετήσεων - μετακινήσεων αστυνομικούπροσωπικού, προκηρύχθηκε, κατά τις τακτικές μεταθέσεις του ιδίου έτους, ικανός αριθμόςθέσεων προσωπικού διαφόρων βαθμών, οι οποίες καλύφθηκαν σχεδόν στο σύνολό τους,ειδικά δε για αυτήν της Καβάλας, στο σύνολό τους.

  Περαιτέρω, καθίσταται γνωστό ότι, στο πλαίσιο της κάλυψης εποχιακών αναγκών τωνΥπηρεσιών Αστυνόμευσης των Αεροδρομίων της χώρας και των αστυνομικών Υπηρεσιών σεπεριοχές αυξημένου τουριστικού ενδιαφέροντος, κατά την τουριστική περίοδο τρέχοντοςέτους, ο Αστυνομικός Σταθμός Αερολιμένα Αλεξανδρούπολης και τα Αστυνομικά ΤμήματαΘάσου και Αερολιμένα Καβάλας ενισχύθηκαν με σημαντικό αριθμό προσωπικού.

  Επιπλέον, για την ουσιαστική αντιμετώπιση του ζητήματος των αυξημένωνπροσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, οι Διευθύνσεις Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης καιΟρεστιάδας ενισχύονται, με αξιόλογο αριθμό αστυνομικών - Ειδικών Φρουρών, με δαπάνες καλυπτόμενες από συγχρηματοδοτούμενη δράση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Εσωτερικήςκαλυπτόμενες από συγχρηματοδοτούμενη δράση του Ευρωπαϊκού Ταμείου ΕσωτερικήςΑσφάλειας / Τομέας Σύνορα και Θεωρήσεις 2014-2020.

  Επισημαίνεται δε ότι, σύμφωνα με τα άρθρα 19 του π.δ/τος 100/2003 και 15 τουπ.δ/τος 211/2005, παρέχεται η δυνατότητα στο Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό ΔιευθυντήΑνατολικής Μακεδονίας - Θράκης, καθώς και στους Διευθυντές των προαναφερόμενωνΔιευθύνσεων, να αποσπούν το προσωπικό τους μέχρι το βαθμό του Αστυνόμου Α΄, ανάλογαμε τις εκάστοτε υπηρεσιακές ανάγκες.

  Τέλος, στο πλαίσιο του νέου δόγματος ασφάλειας, όπως αυτό σχεδιάστηκε καιεφαρμόζεται από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, υπογραμμίζεται ότι, η προκήρυξηθέσεων κατά τις συμπληρωματικές μεταθέσεις τ.ε., πραγματοποιήθηκε με στόχο, αφενός μεντη διασφάλιση της αξιοκρατίας και της διαφάνειας καθώς και την προστασία των δικαιωμάτωντων αστυνομικών, αφετέρου δε την εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών και τις πραγματικέςανάγκες στελέχωσής τους, πάντοτε με απώτερο σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση τουδημοσίου συμφέροντος.

 • Σύλληψη για λαθραία τσιγάρα και λαθραίο καπνό 39f6e71cb66a4bca1cf61da757907cc4 M

  Συνελήφθη χθες (10-10-2019) το πρωί, σε χωριό του δήμου Νέστου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέστου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, 67χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα.

  Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 67χρονο, διότι εντοπίσθηκε να κατέχει 80 πακέτα τσιγάρων και 35 συσκευασίες με καπνό, συνολικού βάρους 1.750 γραμμαρίων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.

  Κατασχέθηκαν τα παραπάνω πακέτα τσιγάρων και η ποσότητα καπνού.

  Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Νέστου.

 • Σύλληψη για κλοπές δικύκλων και καταστημάτων σε Καβάλα και Αμυγδαλεώνα Cdba9276cc9bdcdf10c0788b2207b6f3 M

  Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένες αστυνομικές έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος Καβάλας, δύο (2) κλοπές δίκυκλων μοτοσικλετών και δύο (2) διαρρήξεις επιχειρήσεων, που διαπράχθηκαν την 6 και 7-10-2019, σε χωριό και την πόλη της Καβάλας.

  Συνελήφθη χθες (7-10-2019) το μεσημέρι, στην Καβάλα, από τους παραπάνω αστυνομικούς, 18χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.

  Αναλυτικότερα, από τις έρευνες προέκυψε ότι το παραπάνω χρονικό διάστημα, στην πόλη της Καβάλας και τον Αμυγδαλεώνα, ο δράστης αφαίρεσε δύο (2) δίκυκλες μοτοσικλέτες και διέρρηξε δύο (2) επιχειρήσεις.

  Κατά τη διάπραξη των διαρρήξεων ο 18χρονος αφαίρεσε από το εσωτερικό των επιχειρήσεων ένα tablet, έξι φιάλες αλκοολούχων ποτών, στιγμιαία λαχεία και το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ.  

  Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν οι αφαιρεθείσες δίκυκλες μοτοσικλέτες, οι οποίες κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

  Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

Insta

146542863

 

Nautical Club Of Kavala Logo

  44493438 1978268539139579 1920803640713412608 N

Konstantinos Jewellery Banner  

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Kreka

Odeio

Vitrokosmos

Dhmh

DeltaTV Logo

Star Dramas

1174612 371849632918150 1744395463 N

Emedia

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας