Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2019

Φορτηγό με βαμβάκι "φράκαρε" στα τούνελ της Νέας Ηρακλείτσας! Κύριο

Posted On Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019 18:29 Γράφτηκε από τον

Ένα απίστευτο περιστατικό εκτυλίχθηκε περί τις 4 το απόγευμα της Τρίτης στην Εγνατία Οδό, στην περιοχή των τούνελ πάνω από την Νέα Ηρακλείτσα, όταν μια νταλίκα φορτωμένη με βαμβάκι "φράκαρε" σε ένα από τα τούνελ και δεν μπορούσε να περάσει! Εικάζεται ότι το "φρακάρισμα" οφείλεται σε πιθανή διόγκωση του φορτίου, ωστόσο το ενδεχόμενο να είχε απλά υπερφορτωθεί δεν θα πρέπει να αποκλειστεί.

Σε κάθε περίπτωση, η κυκλοφορία των υπολοίπων οχημάτων δεν διεκόπη και η νταλίκα "κατόρθωσε" να απεγκλωβιστεί...δια της "γνωστής" μεθόδου...της απόρριψης φορτίου! (με αυτόπτες μάρτυρες να δηλώνουν πως παρατήρησαν πεταμένα βαμβάκια παραπλεύρως της Εγνατίας οδού, στο σημείο του πρώτου τούνελ από Νέα Ηρακλείτσα προς Καβάλας.

Tweet

Σχετικά Άρθρα

 • "Δίπλωσε" νταλίκα στο Σίγμα - Μεγάλη ταλαιπωρία στην 7ης Μεραρχίας 14565b74ff065c1da193654ef2d45882 M

  Μεγάλη ταλαιπωρία περίμενε τους οδηγούς που θέλησαν να χρησιμοποιήσουν, το μεσημέρι της Τετάρτης, την οδό 7ης Μεραρχίας για την μετακίνησή τους. Ο λόγος ήταν...μια νταλίκα η οποία "δίπλωσε" στο ύψος του Σίγμα -λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος-, με αποτέλεσμα να κλείσει ο δρόμος μέχρι την απομάκρυνσή της.

 • Ένας χρόνος από την πτώση της γέφυρας - Το Google Maps την δείχνει...όρθια! - Δήμος Καβάλας: Μετά από 3 χρόνια η αποκατάσταση 0a686e90b555de264e6bca2c541920b0 M

  Συμπληρώνεται σήμερα ένας χρόνος από την ημέρα που τμήμα της γέφυρας κάτω από το παλιό νοσοκομείο Καβάλας κατέρρευσε (περίπου στις 4 το απόγευμα), προκαλώντας αίσθηση στην πανελλήνια κοινή γνώμη και τεράστια κυκλοφοριακά προβλήματα που ταλανίζουν τους οδηγούς (ντόπιους και μη) μέχρι και σήμερα - και αναμένεται να τους ταλαιπωρούν για πολύ καιρό ακόμα!

  Αν μάλιστα πιστέψουμε και την ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωί του Σαββάτου το γραφείο τύπου του δήμου Καβάλας, θα χρειαστούν τουλάχιστον 3 χρόνια για την αποκατάσταση της γέφυρας!

  Και για να γίνει πιο σαφές...μιλάμε για 3 χρόνια από σήμερα, καθώς -ως γνωστόν- μόλις πριν από περίπου ένα μήνα ξεκίνησε η εκπόνηση των σχετικών μελετών από την "Εγνατία Οδός Α.Ε.". Και όλα αυτά την στιγμή που μέχρι σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί ούτε η πραγματογνωμοσύνη για τα ακριβή αίτια που οδήγησαν στην κατάρρευση της γέφυρας -αν πιστέψουμε, μάλιστα, και τον απερχόμενο πρόεδρο του παραρτήματος Ανατολικής Μακεδονίας του ΤΕΕ Μιχάλη Παπαδόπουλο, οι ελπίδες για την ολοκλήρωσή της είναι ελάχιστες!

  Για την ιστορία, η ανακοίνωση του δήμου Καβάλας αναφέρει τα εξής:

  Τις τελευταίες ημέρες, μεταξύ σοβαρού και αστείου, ακούγονται πολλά σενάρια για την τύχη της πεσμένης γέφυρας μπροστά από το παλιό Νοσοκομείο της πόλης μας. Με αποκλειστικό σκοπό την ενημέρωση όλων των δημοτών, σημειώνουμε τα εξής: Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ έχει ήδη αναθέσει στην Εγνατία Οδό την εκπόνηση της σχετικής μελέτης. Η ολοκλήρωση της μελέτης αργεί ακόμη, αλλά εμείς θα ασκήσουμε κάθε δυνατή πίεση προς την Εγνατία Οδό, ώστε να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό. Είναι δεδομένο ότι η πλήρης αποκατάσταση της γέφυρας απαιτεί την πάροδο τουλάχιστον τριών (3) ετών, σύμφωνα με τα δεδομένα των ελληνικών δημόσιων έργων και της σχετικής γραφειοκρατίας. Θα προσπαθήσουμε να υπερνικήσουμε αυτά τα εμπόδια και να συντομεύσουμε όσο γίνεται τον χρόνο αποκατάστασης της γέφυρας. Παράλληλα, έχουμε ήδη ξεκινήσει να μελετούμε και με το νέο τεχνικό πρόγραμμα θα υλοποιήσουμε άμεσα όλες τις απαραίτητες παρεμβάσεις, ώστε με ασφάλεια να αποκατασταθεί η διπλή κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή και να αποσυμφορηθεί η ανατολική πλευρά της Καβάλας από το οξύ κυκλοφοριακό πρόβλημα. Πρόκειται για ένα ζήτημα που αφορά όλο τον Δήμο και όχι μόνο τη συγκεκριμένη περιοχή και η έναρξη της υλοποίησης του σχεδίου αποκατάστασης της γέφυρας αποτελεί βασική μας προτεραιότητα.

  Όλα αυτά την ώρα που τα ευτράπελα στο οδικό δίκτυο της γύρω περιοχής αποτελούν μέρος της καθημερινότητας! Πέραν, μάλιστα, των διπλών παρκαρισμάτων έμπροσθεν του παλιού νοσοκομείου -με συνέπεια, φυσικά, το στένεμα της μοναδικής διαθέσιμης λωρίδας κυκλοφορίας- και την απουσία της τροχαίας από τον κόμβο μπροστά από το ΕΠΑΛ Καβάλας -το σημείο, δηλαδή, μέχρι το οποίο μπορούν να κινηθούν τα βαρέα οχήματα, καθώς μετά θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν την οδό Σαππαίων-, πλέον παρατηρείται και μια άλλη, εξίσου τραγελαφική εικόνα:

  Ως γνωστόν, τα ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα που εισέρχονται στην Καβάλα από τα ανατολικά μπορούν να κινηθούν επί της οδού Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού, να στρίψουν στην μικρή και στενή ανηφορική, οδό Βάσσου (στο άλσος των Πεντακοσίων) και να κινηθούν στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας μέχρις ότου φτάσουν στις Καμάρες.

  Τα βαρέα οχήματα (λεωφορεία, φορτηγά κλπ) δεν επιτρέπεται να κάνουν αυτό το δρομολόγιο. Ωστόσο -ως γνωστόν- πολλοί οδηγοί δεν προλαβαίνουν να δουν τις όποιες σημάνσεις υπάρχουν στο ύψος του ΕΠΑΛ Καβάλας και συνεχίζουν στην οδό Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού μέχρις ότου φτάσουν στην οδό Βάσσου.

  Επειδή, όμως, η συγκεκριμένη οδός έχει μετατραπεί -εδώ και πολύ καιρό- σε έναν άτυπο χώρο στάθμευσης για δεκάδες ΙΧ επιβατικά οχήματα, οι οδηγοί των βαρέων οχημάτων δυσκολεύονται πολύ να χρησιμοποιήσουν την οδό Βάσσου. Με αποτέλεσμα...να συνεχίζουν κανονικά την κίνησή τους επί της Αμ. Ερ. Σταυρού και να περνάνε μπροστά από το παλιό νοσοκομείο Καβάλας!

  Μπορείτε, φυσικά, να φανταστείτε την έκπληξη των οδηγών που χρησιμοποιούν τον δρόμο μπροστά από το παλιό νοσοκομείο για να φύγουν από την Καβάλα την ώρα που βλέπουν ένα βαρύ όχημα (λεωφορείο, φορτηγό κλπ) να έρχεται κατά πάνω τους!!!

  Δυστυχώς οι καταγγελίες είναι πολλές και είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να τις αγνοήσουμε...

  Και όλα αυτά την ώρα που σύμφωνα με το Google Maps -την πλέον διάσημη πλατφόρμα απεικόνισης του πλανήτη μας- η γέφυρα παραμένει ακόμα στην θέση της!!! Συγκεκριμένα, όπως μπορείτε να δείτε, στο σημείο που βρίσκεται η γέφυρα εμφανίζονται εικόνες που ελήφθησαν...τον Αύγουστο του 2014!!!

  Gefira 2014

 • Αλάνα Νέας Ηρακλείτσας και φήμες για hot spot: "Ραντεβού" σε νέα συνέλευση και στο ΔΣ Παγγαίου D518e9b33bf0dc458c56a3b715771f23 M

  Συνεχίζονται οι "προληπτικού χαρακτήρα" κινητοποιήσεις κατοίκων της Νέας Ηρακλείτσας με αφορμή την φημολογία ότι οι εργασίες που έγιναν πρόσφατα στην Αλάνα της Νέας Ηρακλείτσας (έναν χώρο ο οποίος ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ) δεν έγιναν με στόχο να καθαριστεί μια παρατημένη εδώ και πολλά χρόνια περιοχή αλλά με στόχο να μετατραπεί σε hot spot για την φιλοξενία μεταναστών. Και όλα αυτά παρά το γεγονός ότι μέχρι τώρα ουδείς έχει απαντήσει στο ερώτημα "από πού προέκυψαν οι φήμες αυτές", με την επιχειρηματολογία των κατοίκων να στρέφεται γύρω από την εξής φράση (την οποία, έστω και με παράφραση, έχουμε διαβάσει αρκετές φορές τις τελευταίες ημέρες στα social media):

  "Τόσα χρόνια δεν την καθάριζαν την Αλάνα, τώρα την θυμήθηκαν;"

  Η ανησυχία αυτή ήταν διάχυτη κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του τοπικού συμβουλίου της Νέας Ηρακλείτσας, το βράδυ της Τετάρτης, στην οποία έδωσαν το παρόν και μέλη του Συλλόγου Νέου Οικισμού Νέας Ηρακλείτσας (από τον οποίο και ξεκίνησε η φημολογία). Αυτό που αποφασίστηκε στην διάρκεια της συνεδρίασης ήταν να διεξαχθεί μια λαϊκή συνέλευση, με την παρουσία φορέων και κατοίκων όχι μόνο από την Νέα Ηρακλείτσα αλλά και από όμορους οικισμούς, και να εκδοθεί ψήφισμα αποτροπής των όποιων σχεδίων και φημών για την δημιουργία hot spot στην Αλάνα. Η συνέλευση αναμένεται να διεξαχθεί το πρωί της προσεχούς Κυριακής. Μάλιστα, στην διάρκεια της συνεδρίασης ειπώθηκε πως υπήρξε επικοινωνία με εκπροσώπους μεταφορικών εταιρειών οι οποίοι φέρονται να εκμυστηρεύθηκαν πως περιμένουν το "πράσινο φως" για να μεταφέρουν στην Αλάνα κοντέϊνερ για την φιλοξενία μεταναστών, ενώ ο (προερχόμενος από την Νέα Ηρακλείτσα) επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Παγγαίου Δημήτρης Μπαταλογιάννης δεσμεύτηκε ότι θα φέρει το όλο θέμα προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο Παγγαίου.

  Μετά το τέλος της συνεδρίασης, τα μέλη του Συλλόγου Νέου Οικισμού Νέας Ηρακλείτσας εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση:

  75380214 232009761113551 2384246846928191488 O

Insta

146542863

 

Nautical Club Of Kavala Logo

  44493438 1978268539139579 1920803640713412608 N

Konstantinos Jewellery Banner  

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Kreka

Odeio

Vitrokosmos

Dhmh

DeltaTV Logo

Star Dramas

1174612 371849632918150 1744395463 N

Emedia

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας