Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δίκη για βιασμό φοιτήτριας στην Ξάνθη: Ομόφωνα αθώοι οι κατηγορούμενοι

Posted On Τετάρτη, 05 Απριλίου 2017 14:38 Γράφτηκε από τον

Αθώοι κρίθηκαν την Τετάρτη από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Καβάλας οι δύο Ξανθιώτες, 35 και 30 ετών, που κατηγορήθηκαν για την υπόθεση βιασμού 22χρονης φοιτήτριας το Μάρτιο του 2015 στην Ξάνθη.

Απαλλακτική η πρόταση της Εισαγγελέως

Η δίκη που είχε διακοπεί τη Δευτέρα, συνεχίστηκε με την πρόταση από την Εισαγγελέα της έδρας Αθηνά Κωνσταντινίδου, η οποία ήταν απαλλακτική για τους δύο κατηγορούμενους, στηριζόμενη κυρίως στην κατάθεση του Ιατροδικαστή Ν. Κιφνίδη που δεν διαπίστωσε ίχνη βιασμού ή βίας, και υποστηρίζοντας ότι από στην ακροαματική διαδικασία δεν αποδείχτηκε το αδίκημα του βιασμού, που τους είχε αποδοθεί.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι συνήγοροι υπεράσπισης των δύο κατηγορουμένων Σ. Γιαλάογλου και Θ. Ξυνίδης (Ξάνθης) που υποστήριξαν ότι υπήρχαν αντιφάσεις από την νεαρή φοιτήτρια και άφησαν υπαινιγμούς για εμπλοκή πρώην ανώτατου στελέχους της ΕΛΑΣ στην αλλαγή στάσης όσον αφορά στις καταθέσεις, ότι οι δύο κατηγορούμενοι δεν είχαν επιδείξει προηγουμένως καμία παραβατική συμπεριφορά ενώ δεν επιχείρησαν να αμφισβητήσουν την ηθική υπόσταση της κοπέλας αλλά τους χειρισμούς και την ψυχολογική της σταθερότητα, την επίμαχη περίοδο.

Από την πλευρά τους οι δικηγόροι πολιτικής αγωγής Α. Τσιαμήτας (Βόλου) και Κ.Μαλάκης (Ξάνθης) αμφισβήτησαν κατά τις αγορεύσεις τους την κατάθεση του Ιατροδικαστή, ενώ στάθηκαν στις μετρήσεις αλκοόλ του θύματος -που ήταν 1,5-2 gr/λίτρο αίματος-, τονίζοντας ότι οι αντιστάσεις του ήταν ιδιαίτερα μειωμένες. Στην αγόρευση του Κ. Μαλάκη, πάντως, το κλίμα ήταν φορτισμένο.

Δεκτή με ικανοποίηση από τους κατηγορούμενους

Η απόφαση, που ανακοινώθηκε στις 14.45, μετά τη διάσκεψη ενόρκων και τακτικών δικαστών ήταν ομόφωνη, ενώ προβλέπει την άρση των περιοριστικών όρων που είχαν επιβληθεί μετά τη σύλληψή τους και την επιστροφή των εγγυήσεων που είχαν καταβληθεί.

Στο ακροατήριο του Κακουργοδικείου Καβάλας η απόφαση έγινε δεκτή με επιδοκιμασία από τους συγγενείς και φίλους των δύο κατηγορουμένων που είχαν μεταβεί από την Ξάνθη και με συγκίνηση από κάποιους ενώ στο πλευρό της ενάγουσας είχαν βρεθεί λίγο φίλοι και συγγενείς της από το Βόλο.

Tweet
Αναστάσιος Μαρκουλίδης

Σχετικά Άρθρα